-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Febrer 2017
-  I Jornades d'Ensenyament de les Ciències: el Mar com a Recurs Educatiu
Aquestes jornades s'adrecen a professors d'educació Primària i Secundària, així com a estudiants de magisteri i educadors, i tenen com a objectiu acostar la mar a l'escola i mostrar el potencial educatiu de les ciències marines per la seva interdisciplinarietat i multidimensionalitat. L'estudi de la mar suposa la compressió de continguts i conceptes provinents de la física, la biologia, la química, l'enginyeria, la geologia, les matemàtiques, etc. També permet conèixer les activitats associades al mar, com el turisme, la pesca, el transport marítim, etc., aspectes clau per al coneixement del nostre entorn natural, econòmic i social.
El programa formatiu té com a objectiu presentar al professorat l'estat actual de la investigació sobre la mar i introduir els conceptes bàsics per entendre-la. També es donaran a conèixer alguns dels centres de recerca, laboratoris i infraestructures dedicades a l'estudi del medi marí de les Illes Balears. El programa compta amb l'assistència de divulgadors i docents d'àmbit nacional i local, alguns dels temes que es tractaran seran per exemple, els organismes que habiten en l'oceà, com el mar interacciona amb l'atmosfera, d'on ve l'aigua de la mar i per què és salada, quins són els efectes del desglaç a l'escalfament global o com els instruments i tecnologies emprades per la nova oceanografia han canviat la forma d'investigar el mar.
Les jornades tindran lloc el 3 i 4 de febrer a CaixaForum Palma. Aquesta activitat té reconegut 1 crèdit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, és totalment gratuïta però és necessari fer una inscripció prèvia emplenant un formulari electrònic. Les places són limitades.
Les «I Jornades d'Ensenyament de les Ciències: el mar com a recurs educatiu» estan organitzades pel Consell General de Col·legis de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències, pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), a través de la seva Unitat de Cultura Científica i de la Innovació a les Illes Balears, i pel Sistema d'Observació i Predicció costaner de les Illes Balears (SOCIB) a través de Medclic: el Mediterrani a un clic (SOCIB – Obra Social "la Caixa"). Compte a més amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears, l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), el Govern de les Illes Balears i el Ministeri d'Edcucació, Cultura i Esports.

3 i 4 de febrer - CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma
---
-  III Cicle de Cinefòrum de temàtica educativa
El Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació de les Illes Balears , ha organitzat per a aquest curs el III Cicle de Cinefòrum de temàtica educativa. El programa complet del cicle consta de quatre pel·lícules a les quals vos convidam a assistir, així com la informació del primer film "El club de los emperadores" que es projectarà ja el proper dijous dia 10 de novembre en el Centre de Cultura SA NOSTRA, a les 18 h.

9 de febrer, 9 i 23 de març de 2017 - Centre de Cultura SA NOSTRA. Palma
---
-  Cicle de conferències “Construint una nova mirada cap a l'infant”
L'associació va néixer de la necessitat d'autogestionar el projecte educatiu del Ceip Talaiot (està formada per mestres i famílies del centre) i aquesta és una de les propostes de formació que l'associació organitza per famílies del centre i altres persones interessades en el canvi de mirada cap a l'educació, i els protagonistes principals, els infants.

7 i 21 de febrer, 7 de març, a les 19 h. - Teatre de Manacor. Manacor
---
-  Cicle d’entrevistes científiques “Històries del Mediterrani III”
«Coneixem quins efectes tindrà el canvi climàtic sobre el Mediterrani? Quina responsabilitat ètica tenen els científics per aconseguir la conservació i la rendibilitat futura dels nostres recursos marins? Quins són els mètodes i eines que tenen els investigadors per predir el futur dels nostres mars? »
Per respondre a aquestes preguntes, del 9 al 23 de febrer, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC a les Illes Balears (UCC + i) i CaixaForum Palma et conviden a submergir-te en un mar de coneixement a través de les històries de ciència que ens contaran investigadors d’organitzacions científiques de referència internacional en l’estudi del Mediterrani: l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA-CSIC), l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB). Aquest cicle compta a més amb la col·laboració del Programa Medclic: el Mediterrani a un clic.

9, 16 i 23 de febrer - CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma
---
-  Dia Internacional de la dona i la nina en la ciència
“Cites ràpides amb científiques” és una activitat divulgativa organitzada per les investigadores i tècniques científiques de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA CSIC-UIB) amb la col·laboració de la Unitat de Cultura Científica del CSIC a les Illes Balears i CaixaForum Palma per a commemorar el Dia Internacional de la dona i la nina a la ciència (11 de febrer.) Amb aquesta activitat pretenem donar visibilitat a les dones que es dediquen a la ciència a les Illes Balears i fomentar les vocacions científiques, especialment entre els més joves. D’una manera distesa, amena i divertida, mostrarem des del punt de vista de les dones investigadores les diverses cares de la ciència. Durant el breu temps de la cita, les investigadores explicarem les nostres experiències en el món científic, com vam començar la nostra carrera, quines són les nostres investigacions actuals, i, com no, contestarem als dubtes que ens plantegeu. Tot això en 6 minuts! No arribis tard a la cita!

11 de febrer a les 17:00 h - CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma
---
- Exposició “Una autopista darrera l’endoll. L’electricitat de la central a ca teva”
La Conselleria d’Educació i Universitat, l’Ajuntament de Palma i Red Eléctrica de España duen a terme l’exposició “Una autopista darrera l’endoll. L’electricitat de la central a ca teva”, que romandrà oberta des del pròxim dia 17 de novembre fins al dia 1 de març de 2017 al Casal Solleric de Palma. Es tracta d’una exposició interactiva sobre el funcionament i la gestió del sistema elèctric que desenvolupa tres idees centrals: què és l’electricitat, com es transporta i com es consumeix. Per facilitar als centres educatius la visita a l’exposició, Red Eléctrica posa a la seva disposició un servei gratuït que inclou:
• Transport d’anada i tornada a l’exposició en autocar per als centres de pobles de Palma i de la Part Forana de Mallorca.
• Visita guiada a l’exposició (50 minuts aproximadament).
• Aula didàctica amb tallers pràctics i projeccions (45 minuts aproximadament).
Destinataris: alumnes de cinquè i sisè d’educació primària, d’ESO, de batxillerat, d’educació especial, de formació professional i estudiants universitaris.
Els centres educatius poden fer les reserves a través del web Palma Educa de l’Ajuntament de Palma: http://www.palmaeduca.cat/p_activitats/index.php?modulo=actividades&accion=actividad&id=1132
Per obtenir més informació sobre l’exposició i per fer la sol·licitud de transport podeu contactar amb l’oficina de gestió a través del correu següent: exporee@ree.es

Del 17 de novembre fins a l'1 de març de 2017 - Casal Solleric. Palma
---
- Any Pasqual Calbó i Caldés
El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres la declaració del 2017 com Any Pasqual Calbó i Caldés, per commemorar els 200 anys de la seva mort, adherint-se a la declaració feta pel Consell de Menorca el passat 16 de novembre de 2015.
Per posar en marxa aquest comissionat, s'ha aprovat el nomenament del senyor Miquel Pons Povedano, que treballarà durant tot l'any en la coordinació i la difusió de la figura del pintor menorquí. L'àmbit en el qual ha d'exercir les seves funcions se circumscriu a la representació de la Comunitat Autònoma en els actes, d'àmbit local, nacional o internacional.
Miquel Pons Povedano (Maó, 1971), és llicenciat en Filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, i actualment és part del cos de professors d'educació secundària a l'IES Joan Ramis i Ramis. Recentment ha publicat el llibre "El gran tour del pintor Calbó", on relata el viatge de formació com a pintor de Pasqual Calbó, passant per Itàlia i Viena. Pons Povedano també ha realitzat conferències sobre la figura del pintor menorquí.
Pasqual Calbó i Caldés (Maó, 1752–1817) va ser un dels personatges cabdals de l'anomenat Grup Il·lustrat Menorquí. Alumne avantatjat del pintor italià establert a Menorca Giovanni Chiesa, l'any 1770, es va traslladar a Itàlia per ampliar els estudis de pintura, amb estades a Gènova, Venècia i Roma. El 1779, es va mudar a Viena, cridat per la Casa Reial dels Habsburg, i va ser nomenat pintor delineant de la Galeria Imperial de Belvedere; posteriorment, va ser pintor de cambra de l'emperadriu, i, finalment, director de la Galeria Imperial.

2017 - Illes Balears
---
- Proves de llengua catalana de gener de 2017
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats oficials de coneixements de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).

PUNTS D’INSCRIPCIÓ, CALENDARI I MÉS INFORMACIÓ AL WEB http://dgpoling.caib.cat O AL TELÈFON 971 17 76 34

Dates de les proves
Proves escrites: 28 de gener (B1, C1 i LA) i 4 de febrer (A2, B2 i C2)
Proves orals: 11 de març (tots els nivells)
Llocs de les proves: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Ciutadella, Eivissa i Formentera
---
- Cursos de llengua catalana febrer-maig de 2017
La Direcció General de Política Lingüística presenta els Cursos de llengua catalana febrer-maig de 2017.

Nivells: A1, A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu.
Dates: tots els cursos comencen la setmana del 6 de febrer i acaben la setmana del 22 de maig. Només és possible matricular-se en un curs per convocatòria.
Termini d'inscripció: del 9 al 24 de gener de 2017.
[ cartell ]

Febrer a maig - Illes Balears
---
-
 
Març 2017
-  Curs de competència digital
El Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació de les Illes Balears ha organitzat un CURS DE COMPETÈNCIA DIGITAL de 20 h que començarà el dia 7 de març. Els continguts són:
Blocs i videoblocs. Publicació d’imatges i vídeos. Podcast. Manteniment. Llistat de enllaços i altres components. Edublocs. Llicència de protecció. Creative Commons. Blogguer/Wordpress. Introducció al Webquest. Introducció als mapes conceptuals i utilització dels marcadors socials. Gestió i planificació de projectes digitals.
[ inscripció ]

7, 14, 21 i 28 de març, 3 d'abril - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
---
- Jornades d'Intercanvi d'experiències sobre l'ús de les TAC a l'aula
La Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa i la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat organitzen les Jornades d’Intercanvi d’Experiències sobre l’Ús de les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement a l’Aula. L’objectiu d’aquestes Jornades és donar a conèixer i compartir les bones pràctiques docents que utilitzen tecnologies d’aprenentatge i coneixement amb l’alumnat dels centres educatius de les Illes Balears.
Per poder participar a les Jornades, a través de la presentació d’experiències, cal que faceu arribar al correu electrònic del Servei d’Innovació Educativa (sie@dgice.caib.es) la fitxa que us trametem, adjunta, abans del 10 de gener de 2017. Cada presentació disposarà de 15 minuts per poder plantejar la seva experiència docent. El procés de selecció el durà a terme la comissió tècnica de les Jornades, que triarà fins a un màxim de vint experiències. La relació d’experiències seleccionades es publicarà al web del Servei d’Innovació Educativa a partir del 24 de gener de 2017. La convocatòria per a la inscripció a les Jornades per a tots els participants interessats es publicarà el 7 de febrer de 2017.

Relació de centres seleccionats per a la presentació d'experiències a les Jornades sobre l'ús de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement a l'Aula, que es duran a terme a l'Auditori del Parc BIT dia 9 de març de 2017 (publicat el 2 de febrer de 2017)

Inscripció: de 8 a 16 de febrer de 2017. [ Convocatòria ]

9 de març - Auditori del Parc Bit. Palma
---
-  V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears
El proper mes de març de 2017, es celebraran a Mallorca i Eivissa les V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears.
Destinataris:
Professorat en actiu de tots els nivells educatius, de centres públics i concertats.
Prioritat al coordinador/responsable de la biblioteca escolar o als membres de la comissió de biblioteca escolar. Professorat de centres que treballin per projectes amb ús de noves tecnologies.
Objectius:
Conèixer el paper de les biblioteques escolars en els processos de canvi i transformació educativa que necessita l'escola.
Conèixer la contribució de la biblioteca escolar a l'adquisició i desenvolupament de les competències informacionals (ALFIN/AMI).
Dissenyar programes formatius de competència informacional a l'escola.
Dissenyar projectes d'investigació a través de la biblioteca escolar.
Facilitar models de gestió, activitats, projectes ... duts a terme des de la biblioteca escolar.
Oferir un espai de reflexió entorn als diferents aspectes de la biblioteca escolar.

21 de marc - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
22 de març - Seu de la UIB d'Eivissa i Formentera. Eivissa
2 de maig - Menorca (pendent de publicació)
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 20-2-2017

 

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-