-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Abril 2017
- Mostra de Teatre Escolar de Palma
Sota el lema "Quimera compartida" ha començat la 33 edició de la Mostra de Teatre Escolar amb un total de 40 muntatges programats, que es representaran en horari de matí —per als escolars— i de nit —obert al públic, especialment als familiars— als teatres municipals Catalina Valls, Xesc Forteza i Mar i Terra. Aquesta Mostra, que s'impulsa des de les regidories d'Educació i de Cultura de l'Ajuntament de Palma, compta enguany amb la participació de 53 docents de diferents centres públics i concertats i implica un total de 677 actors apassionats de la interpretació que pertanyen a diferents nivells educatius. Així, hi participen 433 alumnes de primària, 244 de secundària i 20 d'educació especial. La majoria de muntatges que s'han programat es fan en català (33), enfront de 7 muntatges en castellà i un de bilingüe.

Del 29 de març al 13 de juny - Teatres municipals Catalina Valls, Xesc Forteza i Mar i Terra. Palma
---
- Cursos de llengua catalana febrer-maig de 2017
La Direcció General de Política Lingüística presenta els Cursos de llengua catalana febrer-maig de 2017.

Nivells: A1, A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu.
Dates: tots els cursos comencen la setmana del 6 de febrer i acaben la setmana del 22 de maig. Només és possible matricular-se en un curs per convocatòria.
Termini d'inscripció: del 9 al 24 de gener de 2017.
[ cartell ]

Febrer a maig - Illes Balears
---
-  Curs de competència digital
El Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació de les Illes Balears ha organitzat un CURS DE COMPETÈNCIA DIGITAL de 20 h que començarà el dia 7 de març. Els continguts són:
Blocs i videoblocs. Publicació d’imatges i vídeos. Podcast. Manteniment. Llistat de enllaços i altres components. Edublocs. Llicència de protecció. Creative Commons. Blogguer/Wordpress. Introducció al Webquest. Introducció als mapes conceptuals i utilització dels marcadors socials. Gestió i planificació de projectes digitals.
[ inscripció ]

7, 14, 21 i 28 de març, 3 d'abril - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
---
-  Educar en la Competència Socioemocional en l’Adolescència: taller pràctic per a educadors i famílies
La intel·ligència emocional és la capacitat d'emprar les emocions pròpies i les dels altres per a la bona interacció social. L'adolescència és el moment de la vida en que es forma el caràcter i, a més és el període en que les persones anem consolidant el procés de socialització, per això adquirir competències socioemocionals en aquesta etapa evolutiva és una de les qüestions més importants a tenir en compte per part de les famílies i els docents, com a agents socialitzadors, a l’hora d’ajudar als adolescents en el seu creixement i desenvolupament personal. El curs té una duració de trenta hores hores, catorze de presencials i setze en línia.
[ programa ]

16, 23 i 30 de març i 6 d'abril, de 16:30 a 20 h - Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
-  Cicle de cinema “De Ferran el Catòlic a Martí Luter: El pas de l'Edat Mitjana a l'Edad Moderna”
L'Arxiu del Regne de Mallorca (Conselleria de Transparència, Cultura i Esports – Direcció General de Cultura) organitza el Cicle de cinema “De Ferran el Catòlic a Martí Luter: El pas de l'Edat Mitjana a l'Edad Moderna”. Coordinació i presentació: Francesc M. Rotger, periodista cultural i professor d'Història Moderna, UNED Illes Balears.
- 20 de març: "La Celestina" (1996) Gerardo Vera. 109 m.
- 27 de març: "1492" (1992) Ridley Scott. 154 m.
- 3 d’abril: "La marrana" (1992) José Luis Cuerda. 100 m.
- 10 d’abril: "Los Borgia" (2006) Antonio Hernández. 120 m.
- 24 d’abril: "Juana la Loca" (2001) Vicente Aranda. 115 m.
- 8 de maig: "Lutero" (2003) Eric Till. 123 m.
- 15 de maig: "Un hombre para la eternidad" (1966) Fred Zinnemann 120 m.
Entrada gratuïta.

20 i 27 de març, 3, 10 i 24 d'abril, 8 i 15 de maig a les 19 h - Arxiu del Regne de Mallorca. C/ Ramon Llull, 3. Palma
---
- Exposició “L'escola franquista”
El Grup d'Estudis d'Història de l'Educació de l'IRIE, amb la col·laboració de l'Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears (AMEIB), ha coordinat l'exposició L'escola franquista, que romandrà oberta del 7 d'abril al 6 de maig de 2017, al claustre de Sant Domingo (Inca). Entre d'altres documents, la mostra compta amb pòsters elaborats pels alumnes del grau de Pedagogia de la UIB, fruit d'un projecte d'innovació presentat a la convocatòria d'ajuts a la innovació i millora de la qualitat docent, del Vicerectorat de professorat, que supervisa i gestiona l'Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE).

Del 7 d'abril al 6 de maig de 2017 - Claustre de Sant Domingo. Inca
---
- Tardes Cinetífiques II: “Superherois, clons, androides i altres éssers extraordinaris del cinema de Ciència Ficció”
Aquest cicle de conferències coordinat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC a les Illes Balears (UCC + I) es concep com una eina de divulgació científica en què el cinema de ciència ficció i les seves extraordinàries criatures: superherois, clons , androides i monstres de tot pèl, esdevenen un pretext per parlar de física de partícules, nanotecnologia, enginyeria genètica, intel·ligència artificial (IA) i biologia marina. Emprendrem un viatge fascinant de la mà de reconeguts investigadors per recórrer les fosses abissals més profundes de l’oceà i els laboratoris més sinistres, sempre amb la mirada i el cor posats en l’inquietant espai exterior.
Títols de les conferències:
- “EX MACHINA” I EL FUTUR DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL (19 d'abril)
- CRIATURES MARINES: L’OCEÀ A LA PANTALLA (26 d'abril)
- LA GENÈTICA EN EL CINEMA: MUTANTS, CLONS I SUPERHEROIS (3 de maig)

19 i 26 d'abril, 3 de maig a les 19:00 h. - CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma
---
-  Seminari sobre la interculturalitat
La Universitat de les Illes Balears (UIB) i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) han organitzat un seminari d’una durada de tres hores sobre la interculturalitat. El seminari, que l’impartirà Isidor Marí, tindrà lloc el dimecres 26 d’abril, de 17 a 20 hores, a la sala d’actes de l’edifici Sa Riera de Palma. Marí, que és membre de l’IEC, dividirà la seva intervenció en dues sessions:
- Un projecte intercultural compartible per tothom.
- L’acolliment lingüístic de la immigració: bones pràctiques.

26 d'abril, de 17 a 20 h - Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
- Any Pasqual Calbó i Caldés 2017
Pasqual Calbó i Caldés (Maó, 1752–1817) va ser un dels personatges cabdals de l'anomenat Grup Il·lustrat Menorquí. Alumne avantatjat del pintor italià establert a Menorca Giovanni Chiesa, l'any 1770, es va traslladar a Itàlia per ampliar els estudis de pintura, amb estades a Gènova, Venècia i Roma. El 1779, es va mudar a Viena, cridat per la Casa Reial dels Habsburg, i va ser nomenat pintor delineant de la Galeria Imperial de Belvedere; posteriorment, va ser pintor de cambra de l'emperadriu, i, finalment, director de la Galeria Imperial.

DECLARACIONS INSTITUCIONALS
- El 16 de novembre de 2015, la sessió ordinària del Ple del Consell Insular de Menorca va acordar declarar l’any 2017 Any Pasqual Calbó i Caldés, en el 200è aniversari de la seva mort. De la mateixa manera, va animar a col·laborar-hi els ajuntaments, les entitats i les institucions que es volguessin adherir a l’homenatge.
- El 13 de gener de 2017, mitjançant acord del Consell de Govern, el Govern de les Illes Balears s’adhereix a la declaració de l’any 2017 com a Any Pasqual Calbó i Caldés, en commemoració del 200è aniversari de la seva mort i declara formalment el 2017 Any Pasqual Calbó i Caldés a tot el territori de les Illes Balears.
[ targeta gener-febrer ]

2017 - Illes Balears
---
-
 
Maig 2017
-  V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears
El proper mes de maig de 2017, es celebraran a Mallorca i Eivissa les V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears.
Destinataris:
Professorat en actiu de tots els nivells educatius, de centres públics i concertats.
Prioritat al coordinador/responsable de la biblioteca escolar o als membres de la comissió de biblioteca escolar. Professorat de centres que treballin per projectes amb ús de noves tecnologies.
Objectius:
Conèixer el paper de les biblioteques escolars en els processos de canvi i transformació educativa que necessita l'escola.
Conèixer la contribució de la biblioteca escolar a l'adquisició i desenvolupament de les competències informacionals (ALFIN/AMI).
Dissenyar programes formatius de competència informacional a l'escola.
Dissenyar projectes d'investigació a través de la biblioteca escolar.
Facilitar models de gestió, activitats, projectes ... duts a terme des de la biblioteca escolar.
Oferir un espai de reflexió entorn als diferents aspectes de la biblioteca escolar.
NOVETAT : CANVI DATES Mallorca (2 de maig) i Eivissa (3 de maig)
NOVETAT: Jornada anul·lada a Menorca

2 de maig - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
3 de maig - Seu de la UIB d'Eivissa i Formentera. Eivissa
---
-  Jornada de Bones Pràctiques “Com educar el talent emprenedor”
La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) organitza aquesta Jornada de Bones Pràctiques del programa "Educar el Talent Emprenedor 2017", amb la finalitat de posar en comú els projectes emprenedors implantats en els centres educatius de les Illes Balears que han participant en la quarta edició d'aquest programa de formació i acompanyament.
En aquesta trobada volem exposar i compartir les experiències emprenedores dutes a terme en diferents nivells educatius i tipologies d'escoles, amb realitats i vivències molt diverses. A través de les ponències i presentacions programades, així com dels panells explicatius dels projectes treballats a l'aula, analitzarem les claus del desenvolupament de projectes d'emprenedoria eficaços i generadors de una millora profunda en les capacitats emprenedores dels alumnes i descobrirem on estan aquests criteris fonamentals a tenir en compte.

3 de maig - CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma
---
-  Jornada d’Intercanvi d’Experiències Ambientals 2017
La Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa i la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus organitzen la “Jornada d’Intercanvi d’Experiències Ambientals 2017”. L’objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer i compartir bones pràctiques docents que es duen a terme als centres i que formen part del Programa de Centres Ecoambientals, en qualsevol dels eixos que treballin, així com proporcionar formes de treballar aspectes del currículum de diferents etapes educatives, mitjançant diverses activitats relacionades amb la conservació i la cura del medi ambient.

4 de maig - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
---
-  Jornades d’Innovació Educativa
Les Jornades d’Innovació Educativa, organitzades per l’STEI i l’EFMD i amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Universitat i la Universitat de les Illes Balears, es celebraran a la sala d’actes de l’Anselm Turmeda de la UIB. Les jornades tendran homologació com a formació de professorat i reconeixement com a crèdits de lliure elecció de la UIB.
[ díptic ]

4, 11, 12 i 13 de maig - Sala d'actes de l'Edifici Anselm Turmeda. Campus de la UIB. Palma
---
-  Contesporles, 3r Festival Internacional del Conte
La 3a edició del Festival Internacional del conte, CONTESPORLES, es celebrarà durant el cap de setmana del 6 i 7 de maig a Esporles; i contarà amb un ample ventall d'activitats al voltant del Conte. Podeu consultar al programa del Festival les activitats que inclou i tots els aspectes organitzatius.
[ programa ]

6 i 7 de maig - Esporles
---
- Proves de llengua catalana de maig de 2017
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats oficials de coneixements de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).

Més informació i inscripcions al web de la Direcció General de Política Lingüística: http://dgpoling.caib.cat

Termini d’inscripció: Del 21 de març al 2 d’abril de 2017

Llocs de les proves: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Maó, Eivissa i Formentera

[ cartell ]

Dates de les proves:
· Proves escrites: 20 de maig (B1, C1 i LA) i 27 de maig (A2, B2 i C2)
· Proves orals: 9 de setembre (tots els nivells)
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 21-4-2017

 

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-