-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Febrer 2019
- Jornada “Per què continuam fent psico a les escoles?”
Des de fa anys la Pràctica Psicomotriu és una eina d'intervenció i prevenció emprada a les nostres escoles. L'Associació de Pràctica Psicomotriu de les Illes Balears (APPIB) organiza una jornada per:
- Veure la gran importancia de la Pràctica Psicomotriu vista des d'altres camps, com la neurociència, amb en David Bueno.
- Reflexionar sobre la situació històrica i actual a algunes de les nostres escoles que ens encoratgen a seguir treballant.
- Visualitzar la necessitat de formació especialitzada del professorat al respecte.
Valoram que pot ser un bon espai i un bon moment per compartir i aprendre.
[ cartell ]

2 de febrer - ONCE. C/ Manacor, 8. Palma
---
- Dia internacional de la dona i la nina en ciència (11F)
La Plataforma 11F Balears, és una acció col·laborativa per posar en valor el paper de la dona en la ciència i la tecnologia, i està formada per dones de diferents entitats i institucions científiques. Des de que l’any 2015 Nacions Unides proclames l'11 de febrer (11F) com el Día Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència es celebren activitats arreu el món per denunciar l'escletxa de génere existent i aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per les dones i les nines. A Balears hem proposat algunes activitats que conviden a reflexionar a tots els actors implicats sobre els reptes als quals hem de fer front per trencar l'escletxa de gènere:
- "Virus emergents. Una amenaça Global". A càrrec de la Dra. Esther Lázaro. Centre d'Astrobiologia (INTA-CSIC). Dijous, 7 de febrer, 19.00, Caixaforum Palma.
- "Cites ràpides amb científiques". Dissabte, 9 de febrer, 11.00, Caixaforum Palma.
- "Petites Oceanògrafes: grans científiques". Diumenge, 10 de febrer, 11.00 i 12.00, Caixaforum Palma.
- "Math fiction, “matemàtiques” i crispetes". A càrrec de Clara Feredat, Universitat de Sevilla. Dijous, 14 de febrer, 19.00, Caixaforum Palma.
- "Meteorits: missatgers de l'espai". A càrrec del Dr. Jesús Martínez-Frías. Institut de Geociencias (CSIC-UCM), dijous, 28 de febrer, 19.00, Caixaforum Palma

Del 7 al 28 de febrer - Illes Balears
---
- Tardes Cinetífiques IV. Virus, Meteroritos i “Matemàtiques” enigmàtiques
En aquest cicle de conferències per a tots els públics, comprovarem com tant el cinema clàssic com les últimes superproduccions de Hollywood utilitzen arguments científics que atreuen l’atenció de tots els espectadors, però Sabem diferenciar la veritat de la falsedat, el que ja és possible, del que mai arribarà a ser-ho? A través de fragments de pel·lícules i guiats per investigadors apassionats pel cinema i la ciència, coneixerem la lluita de gegants que la Biomedicina lliura amb els organismes més petits; els virus. Descobrirem també quines possibilitats reals hi ha que un meteorit impacti amb la Terra i acabi amb el nostre planeta, o com, sense “les matemàtiques” no hagués estat possible l’exploració espacial.

Del 7 al 28 de febrer, a les 19 h. - CaixaForum Palma. Palma
---
- Dia internacional de la dona i la nina en ciència (IdISBa)
El pròxim 11 de febrer se celebra el dia internacional de la dona i la nina en ciència, i l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), com l'any passat, hi vol participar organitzant una activitat.
Finalitat: Contribuint al foment de les vocacions científiques entre les nines i els nins. L’activitat que es vol dur a terme des de l’IdISBa és impartir xerrades a nins i nines, on investigadores expliquin la seva experiència personal en la seva carrera investigadora, per així, despertar les inquietuds dels més joves i promoure l’interès en ciència.
Persones destinatàries: El curs està dirigit a nins i nines de 5º o 6º de primària i de 1r i 2n d’ESO de centres públics i centres concertats. Les xerrades s’impartiran la setmana del 4 al 12 de febrer de 2019.
Per sol·licitar l'activitat heu d'enviar un correu electrònic a sie@dgice.caib.es indicant el nom del centre, la persona de contacte amb el seu correu electrònic i telèfon, i els grups participants. L'IdisBa contactarà posteriorment amb la persona de contacte per notificar si han estat seleccionats.

11 de febrer - Illes Balears
---
- Taula rodona “Direcció i gestió escolar a les Illes Balears. Reptes de futur”
Taula rodona organitzada pel Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educacio a les Illes Balears (FEAEIB). Hi participen:
- Joana M. Mas Cuenca, directora del CEIP ses Rotes Velles (Santa Ponça-Calvià) en representació de l'Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària de Mallorca (ADIPMA).
- Francisco López López, director de la Cooperativa Es Liceu (Pont d'Inca-Marratxí) en representació de Cooperatives d'Ensenyament de les Illes Balears (UCTAIB).
- Guillem Lladó Valdevieso, director general del Col·legi Lladó (Coll d'en Rabassa-Palma).
- Joan R. Xamena Vidal, director de l'IES Porreres, en representació de l'Associació de Directors i Directores de Mallorca (ADESMA)
La modera: Jaume Oliver Jaume, catedràtic jubilat del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació (UIB) i membre del FEAEIB.

12 de febrer a les 19 h. - Centre Cultural Can Balaguer. C/ de la Unió, 3. Palma
---
- Xerrada “El difícil camí de l'adolescència”
Els objectius són ajudar els pares i mares a entendre la nova etapa de maduresa que viuen els seus fills i filles, donar estratègies que ells puguin utilitzar per ajudar els fills a superar aquesta difícil etapa amb èxit, i donar eines per poder acompanyar els fills i filles per aconseguir el millor d’ells mateixos.
Destinataris: Pares i mares d’alumnat de 1r i 2n d’ESO.

26 de febrer, a les 19 h. - Sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda. Campus de la UIB. Palma
---
- Xerrada “El meu fill o filla acaba l'ESO. Què pot fer?”
Els objectius són convèncer sobre la conveniència d’acabar els estudis actuals, estimular envers l’estudi, ajudar a aclarir els dubtes relatius a l’orientació escolar i professional, proposar objectius acadèmics de futur, donar a conèixer els itineraris de formació professional, motivar els estudiants a continuar la seva formació i donar-los a conèixer les possibilitats que tenen a la UIB, a la formació professional o en altres estudis superiors.
Destinataris: Pares i mares d'estudiants de 3r i 4t d'ESO.

Del 25 de febrer al 12 d'abril - Palma i pobles de Mallorca
---
-
 
Març 2019
- Xerrada “Acaba l'educació primària... El futur dels meu fill o filla”
Els objectius són donar a conèixer el funcionament de l’etapa d’ESO, facilitar als pares i mares eines per educar els fills i filles en la cultura de l’esforç, donar orientacions perquè els pares puguin acompanyar els fills i filles de manera positiva en aquest nou camí que comencen.
Destinataris: Pares i mares d’alumnat de 6è de primària.

26 de març, a les 19 h. - Sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda. Campus de la UIB. Palma
---
-
 
Abril 2019
- Xerrada “El proper curs el meu fill o filla farà educació primària. L'educació, una tasca compartida”
Els objectius són donar a conèixer el funcionament de l’etapa de primària, facilitar els pares i mares estratègies per educar de manera positiva els/les seus/seves fills i filles amb col·laboració amb el centre educatiu, donar orientacions perquè els pares puguin acompanyar els seus fills de manera positiva en aquest nou camí que comencen.
Destinataris: Pares i mares d'estudiants de 6è d'infantil

2 d'abril, a les 18 h. - Sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda. Campus de la UIB. Palma
---
- Congrés d'Innovació Educativa InnovaMallorca
L'Editorial Vicens Vives i la Fundació Maecenas, amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i la UIB, organitzen el Congrés d'Innovació Educativa InnovaMallorca.
Constarà de cinc ponències de diferents temàtiques i més de vint tallers dinàmics amb especialistes reconeguts dins el món educatiu.
Temàtiques: Neurociència, metodologies actives, Intel·ligència artificial, avaluació, dispositius tecnològics...
Entrades limitades a 400 docents de totes les etapes. 12 hores homologades.

12 i 13 d'abril - Col·legi Lluís Vives. Palma
---
- 19è Concurs d'Arts Plàstiques IES JOSEP MARIA LLOMPART
L’IES Josep Maria Llompart convoca el 19è concurs d’Arts Plàstiques per a potenciar l’activitat artística als centres d’Educació Secundària de les Illes Balears. Poden participar-hi tots els alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius matriculats durant el present curs 2018-2019 en qualsevol Centre d’Educació de les Illes Balears.
[ pòster ] [ anar a premis i concursos ]

El termini de presentació de les obres serà del 29 d’abril al 3 de maig del 2019.
---
- IX Dia de l'Educació Física al Carrer (DEFC)
Amb motiu de la celebració del dia de l’Educació Física al Carrer (DEFC), el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat (COLEF), convida a tot el personal docent, alumnat i a les famílies, a treure l’Educació Física als carrers i a les places dels pobles i ciutats, amb la finalitat de promoure un Estil de Vida Actiu per a tots i totes.
[ carta informativa ]

16 d'abril - Illes Balears
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 19-2-2019

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-