-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Març 2017
- Proves de llengua catalana de gener de 2017
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats oficials de coneixements de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).

PUNTS D’INSCRIPCIÓ, CALENDARI I MÉS INFORMACIÓ AL WEB http://dgpoling.caib.cat O AL TELÈFON 971 17 76 34

Dates de les proves
Proves escrites: 28 de gener (B1, C1 i LA) i 4 de febrer (A2, B2 i C2)
Proves orals: 11 de març (tots els nivells)
Llocs de les proves: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Ciutadella, Eivissa i Formentera
---
- Cursos de llengua catalana febrer-maig de 2017
La Direcció General de Política Lingüística presenta els Cursos de llengua catalana febrer-maig de 2017.

Nivells: A1, A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu.
Dates: tots els cursos comencen la setmana del 6 de febrer i acaben la setmana del 22 de maig. Només és possible matricular-se en un curs per convocatòria.
Termini d'inscripció: del 9 al 24 de gener de 2017.
[ cartell ]

Febrer a maig - Illes Balears
---
-  Curs de competència digital
El Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació de les Illes Balears ha organitzat un CURS DE COMPETÈNCIA DIGITAL de 20 h que començarà el dia 7 de març. Els continguts són:
Blocs i videoblocs. Publicació d’imatges i vídeos. Podcast. Manteniment. Llistat de enllaços i altres components. Edublocs. Llicència de protecció. Creative Commons. Blogguer/Wordpress. Introducció al Webquest. Introducció als mapes conceptuals i utilització dels marcadors socials. Gestió i planificació de projectes digitals.
[ inscripció ]

7, 14, 21 i 28 de març, 3 d'abril - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
---
- Jornades d'Intercanvi d'experiències sobre l'ús de les TAC a l'aula
La Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa i la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat organitzen les Jornades d’Intercanvi d’Experiències sobre l’Ús de les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement a l’Aula. L’objectiu d’aquestes Jornades és donar a conèixer i compartir les bones pràctiques docents que utilitzen tecnologies d’aprenentatge i coneixement amb l’alumnat dels centres educatius de les Illes Balears.
Per poder participar a les Jornades, a través de la presentació d’experiències, cal que faceu arribar al correu electrònic del Servei d’Innovació Educativa (sie@dgice.caib.es) la fitxa que us trametem, adjunta, abans del 10 de gener de 2017. Cada presentació disposarà de 15 minuts per poder plantejar la seva experiència docent. El procés de selecció el durà a terme la comissió tècnica de les Jornades, que triarà fins a un màxim de vint experiències. La relació d’experiències seleccionades es publicarà al web del Servei d’Innovació Educativa a partir del 24 de gener de 2017. La convocatòria per a la inscripció a les Jornades per a tots els participants interessats es publicarà el 7 de febrer de 2017.

Relació de centres seleccionats per a la presentació d'experiències a les Jornades sobre l'ús de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement a l'Aula, que es duran a terme a l'Auditori del Parc BIT dia 9 de març de 2017 (publicat el 2 de febrer de 2017)

Inscripció: de 8 a 16 de febrer de 2017. [ Convocatòria ]

9 de març - Auditori del Parc Bit. Palma
---
-  III Cicle de Cinefòrum de temàtica educativa
El Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació de les Illes Balears, ha organitzat per a aquest curs el III Cicle de Cinefòrum de temàtica educativa. El programa complet del cicle consta de quatre pel·lícules a les quals vos convidam a assistir, així com la informació del primer film "El club de los emperadores" que es projectarà ja el proper dijous dia 10 de novembre en el Centre de Cultura SA NOSTRA, a les 18 h.

9 i 23 de març de 2017 - Centre de Cultura SA NOSTRA. Palma
---
-  Educar en la Competència Socioemocional en l’Adolescència: taller pràctic per a educadors i famílies
La intel·ligència emocional és la capacitat d'emprar les emocions pròpies i les dels altres per a la bona interacció social. L'adolescència és el moment de la vida en que es forma el caràcter i, a més és el període en que les persones anem consolidant el procés de socialització, per això adquirir competències socioemocionals en aquesta etapa evolutiva és una de les qüestions més importants a tenir en compte per part de les famílies i els docents, com a agents socialitzadors, a l’hora d’ajudar als adolescents en el seu creixement i desenvolupament personal. El curs té una duració de trenta hores hores, catorze de presencials i setze en línia.
[ programa ]

16, 23 i 30 de març i 6 d'abril, de 16:30 a 20 h - Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
-  Cicle de cinema “De Ferran el Catòlic a Martí Luter: El pas de l'Edat Mitjana a l'Edad Moderna”
L'Arxiu del Regne de Mallorca (Conselleria de Transparència, Cultura i Esports – Direcció General de Cultura) organitza el Cicle de cinema “De Ferran el Catòlic a Martí Luter: El pas de l'Edat Mitjana a l'Edad Moderna”. Coordinació i presentació: Francesc M. Rotger, periodista cultural i professor d'Història Moderna, UNED Illes Balears.
- 20 de març: "La Celestina" (1996) Gerardo Vera. 109 m.
- 27 de març: "1492" (1992) Ridley Scott. 154 m.
- 3 d’abril: "La marrana" (1992) José Luis Cuerda. 100 m.
- 10 d’abril: "Los Borgia" (2006) Antonio Hernández. 120 m.
- 24 d’abril: "Juana la Loca" (2001) Vicente Aranda. 115 m.
- 8 de maig: "Lutero" (2003) Eric Till. 123 m.
- 15 de maig: "Un hombre para la eternidad" (1966) Fred Zinnemann 120 m.
Entrada gratuïta.

20 i 27 de març, 3, 10 i 24 d'abril, 8 i 15 de maig a les 19 h - Arxiu del Regne de Mallorca. C/ Ramon Llull, 3. Palma
---
-  Cicle de conferències “Construint una nova mirada cap a l'infant”
L'associació va néixer de la necessitat d'autogestionar el projecte educatiu del Ceip Talaiot (està formada per mestres i famílies del centre) i aquesta és una de les propostes de formació que l'associació organitza per famílies del centre i altres persones interessades en el canvi de mirada cap a l'educació, i els protagonistes principals, els infants.

7 de març, a les 19 h. - Teatre de Manacor. Manacor
---
-  UIB - Trobada amb els centres d'educació secundària de les Illes Balears
Per indicació de la vicerectora d'Estudiants, Titulats i Ocupabilitat, us convocam a la Trobada amb els centres de secundària de les Illes Balears el proper dia 24 o 31 de març de 2017 (consultau el dia que teniu assignat) a les 10 hores a l'aula AV01 de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, i per videoconferència a les seus de Menorca i Eivissa i Formentera, amb l'ordre del dia següent:
- Benvinguda institucional.
- Novetats d’admissió de grau.
- Protocol d'adaptació de les proves d'accés a la UIB.
- Programa PACiS (Programa d'Altes Capacitats Intel·lectuals i Superdotació).
- Torn obert de paraules.
Destinataris: Directors, caps d’estudis, orientadors i professorat dels centres d’educació secundària. Responsables de les oficines d’informació juvenil i dels centres universitaris municipals.
Podeu fer la inscripció a la trobada a la web http://seras.uib.cat/trobada

24 o 31 de març a les 10 h - Aula AV01 de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos. Campus de la UIB. Palma
Videoconferència a les seus de Menorca i Eivissa i Formentera
---
-  Jornades de Portes Obertes a la UIB
Es tracta d'unes jornades de portes obertes al campus universitari per conèixer de prop els estudis de grau i les instal·lacions. Aquestes jornades estan obertes a totes aquelles persones interessades per estudiar a la Universitat i que tenen els requisits suficients per fer-ho. Els objectius d'aquestes jornades són:
- Oferir informació acadèmica, detallada i específica dels estudis de grau que s’imparteixen a la UIB, de la metodologia docent i de la gestió administrativa.
- Ajudar els estudiants potencials a escollir el seu futur.
- Donar a conèixer als estudiants potencials les instal·lacions, els serveis de què disposa la UIB i els recursos que es posen al seu abast.
- Permetre que els futurs estudiants gaudeixin de l’ambient universitari mitjançant un ampli ventall d’activitats diverses.
Destinataris:
- Estudiants de 2n de batxillerat i cicles formatius de grau superior
- Més grans de 25, 40 i 45 anys
- Estudiants i titulats universitaris
Estudiants de centres d’educació secundària de Mallorca tenen un dia assignat.

24 i 31 de març de 9.30 a 13 h. - Campus de la UIB. Palma
---
- I Jornades d'Orientació Educativa de Balears i V Jornadas estatales de Orientación Educativa
L'Associació d'Orientadores i Orientadors de les Illes Balears (AOIB) i la Universitat de les Illes Balears organitzen aquestes jornades, amb els objectius següents:
- Afavorir un marc interdisciplinari de reflexió i construcció de propostes per a una orientació oberta i participativa en totes les etapes del cicle vital de la persona.
- Oferir espais de debat i de formació per compartir metodologies de treball en xarxa.
- Presentar propostes de projectes, estratègies i metodologies que facin possible la inclusió educativa.
- Facilitar als professionals de l'orientació una mirada diversa, global i transversal dels processos educatius actuals.
[ cartell ]

31 de març, 1 i 2 d'abril - Edifici Guillem Cifre de Colonya. Campus de la UIB. Palma
---
- Proves de llengua catalana de maig de 2017
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats oficials de coneixements de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).

Més informació i inscripcions al web de la Direcció General de Política Lingüística: http://dgpoling.caib.cat

Dates de les proves:
· Proves escrites: 20 de maig (B1, C1 i LA) i 27 de maig (A2, B2 i C2)
· Proves orals: 9 de setembre (tots els nivells)

Llocs de les proves: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Maó, Eivissa i Formentera

[ cartell ]

Termini d’inscripció: Del 21 de març al 2 d’abril de 2017
---
- Any Pasqual Calbó i Caldés
El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres la declaració del 2017 com Any Pasqual Calbó i Caldés, per commemorar els 200 anys de la seva mort, adherint-se a la declaració feta pel Consell de Menorca el passat 16 de novembre de 2015.
Per posar en marxa aquest comissionat, s'ha aprovat el nomenament del senyor Miquel Pons Povedano, que treballarà durant tot l'any en la coordinació i la difusió de la figura del pintor menorquí. L'àmbit en el qual ha d'exercir les seves funcions se circumscriu a la representació de la Comunitat Autònoma en els actes, d'àmbit local, nacional o internacional.
Miquel Pons Povedano (Maó, 1971), és llicenciat en Filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, i actualment és part del cos de professors d'educació secundària a l'IES Joan Ramis i Ramis. Recentment ha publicat el llibre "El gran tour del pintor Calbó", on relata el viatge de formació com a pintor de Pasqual Calbó, passant per Itàlia i Viena. Pons Povedano també ha realitzat conferències sobre la figura del pintor menorquí.
Pasqual Calbó i Caldés (Maó, 1752–1817) va ser un dels personatges cabdals de l'anomenat Grup Il·lustrat Menorquí. Alumne avantatjat del pintor italià establert a Menorca Giovanni Chiesa, l'any 1770, es va traslladar a Itàlia per ampliar els estudis de pintura, amb estades a Gènova, Venècia i Roma. El 1779, es va mudar a Viena, cridat per la Casa Reial dels Habsburg, i va ser nomenat pintor delineant de la Galeria Imperial de Belvedere; posteriorment, va ser pintor de cambra de l'emperadriu, i, finalment, director de la Galeria Imperial.

2017 - Illes Balears
---
-
 
Maig 2017
-  V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears
El proper mes de maig de 2017, es celebraran a Mallorca i Eivissa les V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears.
Destinataris:
Professorat en actiu de tots els nivells educatius, de centres públics i concertats.
Prioritat al coordinador/responsable de la biblioteca escolar o als membres de la comissió de biblioteca escolar. Professorat de centres que treballin per projectes amb ús de noves tecnologies.
Objectius:
Conèixer el paper de les biblioteques escolars en els processos de canvi i transformació educativa que necessita l'escola.
Conèixer la contribució de la biblioteca escolar a l'adquisició i desenvolupament de les competències informacionals (ALFIN/AMI).
Dissenyar programes formatius de competència informacional a l'escola.
Dissenyar projectes d'investigació a través de la biblioteca escolar.
Facilitar models de gestió, activitats, projectes ... duts a terme des de la biblioteca escolar.
Oferir un espai de reflexió entorn als diferents aspectes de la biblioteca escolar.
NOVETAT : CANVI DATES Mallorca (2 de maig) i Eivissa (3 de maig)
NOVETAT: Jornada anul·lada a Menorca

2 de maig - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
3 de maig - Seu de la UIB d'Eivissa i Formentera. Eivissa
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 21-3-2017

 

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-