-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Juliol 2018
- Any Josep Maria Llompart 2018
L’Any Llompart, declaració conjunta entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, la Universitat de les Illes Balears, l’Obra Cultural Balears i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, ha estrenat lloc web, des d’on es pot seguir l’actualitat sobre les activitats per commemorar aquest any dedicat a l’escriptor, poeta i activista cultural Josep Maria Llompart de la Peña (1925-1993), de qui aquest passat 28 de gener de 2018 s’han complit 25 anys de la seva mort; un personatge imprescindible que, parafrasejant Salvador Espriu, va viure per salvar-nos els mots. Al web http://www.anyllompart.cat/, encàrrec de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ja es pot consultar la declaració institucional, aprovada pel Consell de Govern de 22 de desembre de 2017, però també la vida i obra de Llompart, a cura de Cèlia Riba i la comissària de l’Any Llompart, Pilar Arnau; així com l’agenda d’activitats previstes, el recull de l’actualitat informativa i permet l'accés al material gràfic.

2018 - Illes Balears
---
- Cloenda del programa MENTORiment
Tindrà lloc la cloenda de la primera edició del programa d’enriquiment extracurricular de mentories, MENTORiment. Hi intervindran el conseller d'Educació i Universitat, doctor Martí March; la directora del PACiS i vicerectora d'Estudiants, doctora Rosa Isabel Rodríguez; i el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet.
Aquest programa té com a destinataris els alumnes identificats amb altes capacitats intel·lectuals dels centres sostinguts amb fons públics d’educació secundària, batxillerat i FP de grau mitjà i superior de les Illes Balears. MENTORiment pretén propiciar un enriquiment extracurricular a l’alumnat identificat amb altes capacitats intel·lectuals de tercer i quart curs d’ESO, de batxillerat i d’FP de grau mitjà i superior de la nostra comunitat autònoma, amb la finalitat de poder desenvolupar el pensament divergent, estimular la motivació intel·lectual, i potenciar les seves capacitats intra i interpersonals, mitjançant la formació i tutorització per part de professorat de diferents estudis de la UIB.
El programa el finança la Direcció General d'Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d'Educació i Universitat, i el coordina el Programa d'atenció a les Altes Capacitats Intel·lectuals (PACiS) de la Universitat de les Illes Balears.

7 de juliol a les 10:00 h. - Sala d'actes de l'edifici Gaspar M. de Jovellanos. Campus de la UIB. Palma
---
- Tallers d'estiu Seràs UIB
El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB), organitza durant el mes de juliol 3 tallers per a estudiants d’ESO i de batxillerat.
- Taller "Com gaudir de l'estudi: aprendre més i millor"
Dies 2, 4 i 6 de juliol de 10 a 13 hores. Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.
- Taller "L'art de relacionar-se bé amb els altres"
Dia 13 de juliol de 10 a 13 hores. Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.
- Taller "Xarxes socials. Aliades o enemigues"
Dia 11 de juliol de 10 a 13 hores. Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

Juliol - Universitat de les Illes Balears
---
- Cursos d'Estiu a la UIB 2018
La Universitat de les Illes Balears es complau un any més a presentar la Universitat d'Estiu 2018. Enguany els cursos són:
- Claus neurofisiològiques sobre el funcionament i millora de la memòria
- El sòl pelvià i la construcció de gènere: laboratori d'aprenentatge conscient i en moviment
- Estadística aplicada a les ciències de la salut: un enfocament pràctic
- Ètica empresarial en l'economia de mercat
- Feminismes, drets civils i representacions de gènere en la literatura i el cinema
- First steps to financial and balance analysis
- Hi ha alternatives al model actual d’educació?
- La palpitant actualitat jurídica dels avanços mèdics
- Python per a científics: introducció i biblioteques bàsiques d’anàlisi de dades
- XIX Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere: Quaranta anys d’igualtat formal a Espanya

Consultau també altres activitats d'estiu.

Del 9 al 20 de juliol - Universitat de les Illes Balears
---
-  Cursos d'estiu de la UIMP per a la formació permanent del professorat
Ajudes per a la realització de cursos d'estiu per a professors en conveni amb la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. Els cursos tenen una durada d'una setmana i s'imparteixen a les seus de la UIMP situades a Santander, La Corunya, Conca, València i Santa Cruz de Tenerife. Es convoquen 720 places en concurrència competitiva: 648 en modalitat A i 72 en modalitat B.
Modalitat A: l'ajuda inclou les despeses de matrícula, allotjament i manutenció en règim de pensió completa.
Modalitat B: Dirigida als participants que resideixin en la localitat on s'imparteix el curs, inclou despeses de matrícula i esmorzar.
Destinataris: Docents que prestin els seus serveis en centres sostinguts amb fons públics que imparteixin ensenyaments en els diferents nivells educatius anteriors a l'universitari, així com el personal dels serveis tècnics de recolzament en els citats ensenyaments, sempre que reunan els requisits assenyalats en la convocatòria.
Termini de presentació de sol·licituds: fins al 14 de Juny de 2018 a les 12:00h

Juliol
---
-  Seminari d'Educació Mediàtica
Aquest Seminari, organitzat per AulaMèdia. Educació en Comunicació, vol consolidar un espai de reflexió i debat sobre l’Educació Mediàtica a les aules. Amb una triple intenció: donar a conèixer i reconèixer la tasca del professorat en aquest camp; potenciar l’intercanvi d’experiències de producció audiovisual i crear un fòrum per a l’anàlisi crítica i la reflexió dels continguts dels mitjans audiovisuals. Amb la idea de potenciar un debat sobre com l’Educació Mediàtica pot ser una potent eina per aconseguir un alumnat i una societat més crítica.

2 a 5 de juliol - Escola d’Art la Industrial. Recinte Escola Industrial. C/ Rosselló, 121. Barcelona
---
-
 
Agost 2018
- 40è Escola d'Estiu de Mallorca
Nova edició de l'Escola d'Estiu de Mallorca, per a mestres i educadors, en el cinquantenari de la seva primera edició. El títol d'enguany és "Els reptes educatius del segle XXI". Sessions del matí en el Monestir del Secar de la Real. Conferències i taules rodones, els vespres al Casal Balaguer.
[ cartell ]

Del 27 al 31 d'agost - Monestir del Secar de la Real. Palma
---
- L Universitat Catalana d'Estiu
La Universitat Catalana d’Estiu és des de fa cinquanta anys un espai de llibertat i de trobada d’estudiants, professors, professionals, polítics i assistents en general dels set territoris que conformen els Països Catalans: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. Durant set dies Prada i la comarca del Conflent acullen una de les manifestacions culturals de més pes i projecció de Catalunya Nord i s’hi poden sentir tots els accents de la nostra parla.
Tothom hi és acollit: els més menuts fins a catorze anys van a l’Esplai, de quinze a disset anys van a la Universitat Jove, i de divuit en endavant (sense límit d'edat) participen als cursos, seminaris, jornades, tallers, debats, actes commemoratius, homenatges, excursions, espectacles de teatre, música clàssica, música tradicional, rock, cançó i cinema.

16 al 23 d'agost - Liceu Renouvier. Prada (Conflent). Catalunya
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 5-7-2018

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-