-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Juny 2018
- Any Josep Maria Llompart 2018
L’Any Llompart, declaració conjunta entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, la Universitat de les Illes Balears, l’Obra Cultural Balears i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, ha estrenat lloc web, des d’on es pot seguir l’actualitat sobre les activitats per commemorar aquest any dedicat a l’escriptor, poeta i activista cultural Josep Maria Llompart de la Peña (1925-1993), de qui aquest passat 28 de gener de 2018 s’han complit 25 anys de la seva mort; un personatge imprescindible que, parafrasejant Salvador Espriu, va viure per salvar-nos els mots. Al web http://www.anyllompart.cat/, encàrrec de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ja es pot consultar la declaració institucional, aprovada pel Consell de Govern de 22 de desembre de 2017, però també la vida i obra de Llompart, a cura de Cèlia Riba i la comissària de l’Any Llompart, Pilar Arnau; així com l’agenda d’activitats previstes, el recull de l’actualitat informativa i permet l'accés al material gràfic.

2018 - Illes Balears
---
-  II Jornades de coeducació “Cap a la Coeducació a les Comunitats Educatives”
La jornada, organitzada per l'Institut Balear de la Dona, va dirigida a tota la comunitat educativa i té com a principals objectius:
- Sensibilitzar a la comunitat educativa en relació a la coeducació com a instrument per fomentar la igualtat.
- Compartir eines i recursos que afavoreixen l'implementació de la coeducació.
- Donar a conèixer experiències i bones pràctiques coeducatives desenvolupades pels diferents agents de la comunitat educativa.
- Pensar la diversitat des d'una mirada coeducativa.
Les inscripcions, es poden realitzar:
- Personal docent amb dret a crèdits de formació a través del portal del personal (fins 11 de maig)
- Altres persones interessades que no són personal docent (fins el 28 de maig): https://goo.gl/forms/FuRS0LrPJD9WCAXf1
Per Menorca, Eivissa i Formentera es podran seguir les jornades per Streaming. Si voleu optar per aquesta opció i voleu més informació posau-vos en contacte amb mcantallops@ibdona.caib.es

[ cartell ]

1 i 2 de juny - Sala d'actes de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Campus de la UIB. Palma
---
-  Jornada “Repensar la formació inicial del professorat de secundària”
La jornada “Repensar la formació inicial del professorat de secundària” organitzada per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i la Universitat de les Illes Balears dins el marc del Programa de Millora de la Formació Inicial dels estudis de mestre i de professorat de secundària. Els seus destinataris principals són els professors de secundària que participen al Màster de Formació del Professorat de la UIB, però també s’hi podran inscriure altres professors interessats en col·laborar o impartir docència al màster.

14 de juny - Sala d'actes de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Campus de la UIB. Palma
---
-  El solstici d’estiu a la Seu
La Societat Balear de Matemàtiques —en col·laboració amb el Capítol Catedralici— organitza a la Seu de Mallorca un acte que tendrà dues fites:
- Veure en directe com es podria produir l’efecte invers del calidoscopi del solstici d’hivern, és a dir, com la projecció de la rosassa del portal major s’alinea sobre la rosassa de l’altar, l’Oculus Major. Comptarem, per explicar-ho, amb una maqueta de la Seu i el moviment solar regal del Museu de Matemàtiques de Catalunya.
- Presentar la composició de 48 fotografies realitzades durant tot un any del sol a la Seu. Cada setmana, s’ha realitzat la mateixa fotografia a la mateixa hora per observar el moviment aparent del sol. Aquesta composició mostra per tant, el camí del sol a un moment donat durant tot l’any.

21 de juny a les 20:15 h. - La Seu de Mallorca. Palma
---
- IX Campus Cientificotècnic d'Estiu a la UIB
El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB) organitza el XI Campus Cientificotècnic d’Estiu, juntament amb la Facultat de Ciències i l'Escola Politècnica Superior.
L’objectiu principal és fomentar l’interès per la ciència, la tecnologia i la innovació entre estudiants de 4t d’ESO i 1r de batxillerat de les Illes Balears. La UIB ofereix un màxim de 64 places. En cas que el nombre d'alumnes superi el de places disponibles, es tindrà en compte l’expedient acadèmic.

Primer torn: del 18 al 22 de juny. Segon torn: del 25 al 29 de juny - Campus de la UIB. Palma
---
- I Campus Humanísticosocial d'Estiu a la UIB
El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB) organitza el I Campus Humanísticosocial d'Estiu.
L’objectiu principal és fomentar l’interès pels estudis d'humanitats i ciències socials entre estudiants de 1r de batxillerat de les Illes Balears. La UIB ofereix un màxim de 20 places. En cas que el nombre d'alumnes superi el de places disponibles, es tindrà en compte l’expedient acadèmic.

Del 25 al 29 de juny - Campus de la UIB. Palma
---
- II Campament Petits Científics d'Estiu a la UIB
El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB), organitza el II Campament Petits Científics.
És un projecte educatiu destinat a estudiants de 6è de primària mitjançant el qual podran gaudir d’un conjunt d’activitats científiques i esportives que els permetin despertar la curiositat per l’ampli ventall de possibilitats que ofereix la ciència i la tecnologia, a més d’adquirir valors com la solidaritat i la companyonia. L’objectiu principal és fomentar l’interès per la ciència, la tecnologia i la innovació entre estudiants de 6è de primària. S'ofereix un màxim de 20 places. En cas que el nombre d'alumnes superi el de places disponibles, es tindrà en compte l’expedient acadèmic.

26 i 27 de juny - Campus de la UIB. Palma
---
-
 
Juliol 2018
- Tallers d'estiu Seràs UIB
El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB), organitza durant el mes de juliol 3 tallers per a estudiants d’ESO i de batxillerat.
- Taller "Com gaudir de l'estudi: aprendre més i millor"
Dies 2, 4 i 6 de juliol de 10 a 13 hores. Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.
- Taller "L'art de relacionar-se bé amb els altres"
Dia 13 de juliol de 10 a 13 hores. Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.
- Taller "Xarxes socials. Aliades o enemigues"
Dia 11 de juliol de 10 a 13 hores. Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

Juliol - Universitat de les Illes Balears
---
- Cursos d'Estiu a la UIB 2018
La Universitat de les Illes Balears es complau un any més a presentar la Universitat d'Estiu 2018. Enguany els cursos són:
- Claus neurofisiològiques sobre el funcionament i millora de la memòria
- El sòl pelvià i la construcció de gènere: laboratori d'aprenentatge conscient i en moviment
- Estadística aplicada a les ciències de la salut: un enfocament pràctic
- Ètica empresarial en l'economia de mercat
- Feminismes, drets civils i representacions de gènere en la literatura i el cinema
- First steps to financial and balance analysis
- Hi ha alternatives al model actual d’educació?
- La palpitant actualitat jurídica dels avanços mèdics
- Python per a científics: introducció i biblioteques bàsiques d’anàlisi de dades
- XIX Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere: Quaranta anys d’igualtat formal a Espanya

Consultau també altres activitats d'estiu.

Del 9 al 20 de juliol - Universitat de les Illes Balears
---
-  Cursos d'estiu de la UIMP per a la formació permanent del professorat
Ajudes per a la realització de cursos d'estiu per a professors en conveni amb la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. Els cursos tenen una durada d'una setmana i s'imparteixen a les seus de la UIMP situades a Santander, La Corunya, Conca, València i Santa Cruz de Tenerife. Es convoquen 720 places en concurrència competitiva: 648 en modalitat A i 72 en modalitat B.
Modalitat A: l'ajuda inclou les despeses de matrícula, allotjament i manutenció en règim de pensió completa.
Modalitat B: Dirigida als participants que resideixin en la localitat on s'imparteix el curs, inclou despeses de matrícula i esmorzar.
Destinataris: Docents que prestin els seus serveis en centres sostinguts amb fons públics que imparteixin ensenyaments en els diferents nivells educatius anteriors a l'universitari, així com el personal dels serveis tècnics de recolzament en els citats ensenyaments, sempre que reunan els requisits assenyalats en la convocatòria.
Termini de presentació de sol·licituds: fins al 14 de Juny de 2018 a les 12:00h

Juliol
---
-  Seminari d'Educació Mediàtica
Aquest Seminari, organitzat per AulaMèdia. Educació en Comunicació, vol consolidar un espai de reflexió i debat sobre l’Educació Mediàtica a les aules. Amb una triple intenció: donar a conèixer i reconèixer la tasca del professorat en aquest camp; potenciar l’intercanvi d’experiències de producció audiovisual i crear un fòrum per a l’anàlisi crítica i la reflexió dels continguts dels mitjans audiovisuals. Amb la idea de potenciar un debat sobre com l’Educació Mediàtica pot ser una potent eina per aconseguir un alumnat i una societat més crítica.

2 a 5 de juliol - Escola d’Art la Industrial. Recinte Escola Industrial. C/ Rosselló, 121. Barcelona
---
-
 
Agost 2018
- 40è Escola d'Estiu de Mallorca
Nova edició de l'Escola d'Estiu de Mallorca, per a mestres i educadors, en el cinquantenari de la seva primera edició. El títol d'enguany és "Els reptes educatius del segle XXI". Sessions del matí en el Monestir del Secar de la Real. Conferències i taules rodones, els vespres al Casal Balaguer.
[ cartell ]

Del 27 al 31 d'agost - Monestir del Secar de la Real. Palma
---
- L Universitat Catalana d'Estiu
La Universitat Catalana d’Estiu és des de fa cinquanta anys un espai de llibertat i de trobada d’estudiants, professors, professionals, polítics i assistents en general dels set territoris que conformen els Països Catalans: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. Durant set dies Prada i la comarca del Conflent acullen una de les manifestacions culturals de més pes i projecció de Catalunya Nord i s’hi poden sentir tots els accents de la nostra parla.
Tothom hi és acollit: els més menuts fins a catorze anys van a l’Esplai, de quinze a disset anys van a la Universitat Jove, i de divuit en endavant (sense límit d'edat) participen als cursos, seminaris, jornades, tallers, debats, actes commemoratius, homenatges, excursions, espectacles de teatre, música clàssica, música tradicional, rock, cançó i cinema.

16 al 23 d'agost - Liceu Renouvier. Prada (Conflent). Catalunya
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 25-6-2018

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-