-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Desembre 2017
- II Jornades de Recerca i Innovació Educativa
Les II Jornades de Recerca i Innovació Educativa de les Illes Balears són una proposta de trobada dels principals actors del món educatiu de les Illes.
L'encontre té quatre objectius:
a) Mostrar l'evolució dels grups de l'IRIE des de la primera edició de les Jornades, l'any 2014, quan encara no ens havíem constituït oficialment com a Institut de Recerca. Ara, tres anys després, continuam convençuts de la importància del treball conjunt entre totes les etapes educatives, donam a conèixer les recerques dels grups adscrits i les posam a la disposició dels centres educatius.
b) Presentar el Pla d'Assessorament als Centres Educatius (PACE), una proposta amb la qual el personal investigador de diferents grups s'ofereix als equips docents dels centres per ajudar-los en les seves propostes concretes d'innovació. El PACE fa palesa, de manera directa i coordinada, la transferència fruit del treball del personal investigador de l'IRIE.
c) Oferir als alumnes del Doctorat en Educació i del Doctorat en Tecnologia Educativa la possibilitat de presentar la seva recerca i de conèixer l'estat de la d'altres persones que es troben en la seva mateixa situació.
d) Animar i ajudar a la creació de xarxes de centres innovadors, a imatge de la Xarxa d'Instituts Connectats pel Canvi, integrada per centres de Secundària de Mallorca i coordinada per un dels grups de recerca del nostre Institut. Les Jornades volen ser un fòrum de trobada de professionals de l’educació i l'IRIE es posa a la seva disposició per facilitar la creació i la coordinació de les iniciatives que puguin néixer de la seva inquietud innovadora.
[ informació ] [ programa ] [ cartell ]

15 i 16 de desembre de 2017 - Edifici Sa Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
- Curs Assertivitat, Relaxació i Solució de Conflictes
Aquest curs s’emmarca dins el context dels estudis actuals sobre competències emocionals. Aporta continguts teòrics i recursos pràctics bàsics per a: Facilitar l'harmonia i congruència entre pensament, sentiments i conducta a nivell intrapersonal. Fomentar actituds i comunicació assertives a les relacions interpersonals. Prevenir i tractar constructivament possibles conflictes propis de les relacions humanes.
Adreçat a Docents, tutors d'acompanyament, llicenciats o graduats en Psicologia, Filosofia, Pedagogia, Treball Social, Educació Social, Mediació i Ciències de la Salut. També pares, mares i població en general.

4 d'octubre al 20 de desembre de 2017 (cada dimecres de 18 a 21h) - Campus de la UIB. Palma
---
- Seminari del Mètode Ballester
Evita i redueix els problemes de disciplina. Optimitza el rendiment acadèmic amb notables resultats. Descarrega el treball del docent o de l'educador.
[ informació ]

7 d'octubre, 11 de novembre, 13 de gener, 3 de febrer, 10 de març, 14 d'abril i 5 de maig - Espai Sociocultural Asima. Avda. 16 de Juliol, s/n. Palma
---
- Seminari internacional “Prevenir l'abandonament educatiu en l'educació secundària professional”
Se celebrarà a Palma el seminari internacional «Prevenir l’abandonament educatiu en l’educació secundària professional». Aquesta activitat és part del projecte «Itineraris d’èxit i abandonament en la formació professional del sistema educatiu de nivell 1 i 2» (Ref. EDU2013- 42854-R), finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, l’Agència Estatal d’Investigació (AEI) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Nacional per a la Investigació i el Desenvolupament (I+D). N'és la investigadora principal la Dra. Francesca Salvà, membre del grup de recerca de l'IRIE Educació i Ciutadania.
En el seminari s’exposaran els resultats finals del projecte esmentat, per després debatre entre els més de 50 actors destacats de l’entorn de la formació professional, del mercat laboral o dels centres d’orientació que assistiran al seminari. El perfil principal dels participants és el de professor, orientador o gestor de centres de formació professional, policymakers autonòmics i locals, i investigadors.

18 i 19 de desembre de 2017 - Edifici Sa Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
- Aula Didàctica d'Experimentació en Ciències per a l'educació primària (ADEC)
El Departament de Química de la UIB i el Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB) posa en marxa aquest primer curs d’experimentació científica adreçat al professorat de primària, per tal d’incentivar la utilització de l’experimentació com a eina didàctica a l’àrea de Ciències Naturals, especialment per als continguts més directament relacionats amb la Química: matèria i energia.
Objectius:
- Dotar el docent dels coneixements científics bàsics necessaris per tal de realitzar, de manera divertida però amb criteri científic, experiments a l’aula o al laboratori sobre els continguts del bloc 4. Matèria i energia, del currículum de Ciències Naturals d’educació primària de les Illes Balears.
- Fomentar la participació dels docents i del seu alumnat en el concurs El meu Primer Experiment, organitzat pel Departament de Química de la UIB.
Destinataris: Mestres d’educació primària, preferiblement dels cursos cinquè i sisè, de centres d’educació de les Illes Balears interessats en la utilització de l’experimentació com a eina educativa en la didàctica de les Ciències Naturals.
El curs consta de dues sessions de tres hores en dies diferents.
Data límit d’inscripció: 22 de desembre de 2017.
[ inscripció ]

Grup 1: 12 i 19 de gener. Grup 2: 26 de gener i 2 de febrer. Grup 3: 9 i 16 de febrer - Departament de Química. Edifici Mateu Orfila i Rotger. Campus de la UIB. Palma
---
-
 
Gener 2018
- Proves de llengua catalana de gener de 2018
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).
Dates de les Proves escrites: 23 de gener (A2 i B2), 27 de gener (B1, C1 i C2) i 7 de febrer (LA)
Proves orals: 17 de març (tots els nivells)
Llocs de les proves: A2, B1, B2, C1 i C2: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Ciutadella, Eivissa i Formentera. LA: Palma, Ciutadella, Eivissa i Formentera.
[ cartell ] [ informació ] [ calendari ]

Termini d’inscripció: Del 3 al 16 de novembre de 2017
---
- Cursos de llengua catalana per a pares i mares
Us presentam l’oferta de formació de llengua catalana orientada específicament als pares i mares no catalanoparlants d’alumnes d’educació infantil, primària i secundària de tots els centres de les Illes Balears.
La proposta inicial és que els cursos es facin als mateixos centres on els pares i mares tenen matriculats els fills i, sempre que sigui possible, que els imparteixin professors del centre. Pel que fa a l’horari del curs, l’AMIPA o la direcció del centre haurà de suggerir el que trobi més convenient. És important que a l’hora de la inscripció, l’horari del curs ja estigui establert, d’aquesta manera, només es matricularan al curs les persones que realment hi puguin assistir.
Per poder dur endavant el projecte, és molt important que el centre, juntament amb l’AMIPA, s’hi impliqui. Per això us demanam que faceu difusió d’aquests cursos entre els pares i mares dels vostres alumnes.

[ circular per als centres ] [ circular per APIMA ] [ cartell ] [ full dades del curs ] [ full dades del professor ]
[ full inscripció pares i mares ] [ full pagament pares i mares ]

El termini d’inscripció als cursos és del 6 al 17 de novembre de 2017

Començament del curs: setmana del 8 de gener
---
- PARODOS. XX Festival juvenil de teatre grecollatí de les Illes Balears
Dia 16 d'octubre comença el període de reserva de places, fins 16 de novembre. Les entrades s'han de reservar seguint les instruccions de la nostra web. Aforament limitat! Més informació a info@parodos.cat
Obres: Bacants i Miles gloriosus. Grup: Noite Bohemia (A Coruña)
Les representacions tindran lloc el 30 i 31 de gener a Palma (Teatre Principal), l'1 de febrer a Eivissa (Can Ventosa) i el 7 de febrer a Maó (Teatre Principal).
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 11-12-2017

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-