-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Març 2018
- Any Josep Maria Llompart 2018
L’Any Llompart, declaració conjunta entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, la Universitat de les Illes Balears, l’Obra Cultural Balears i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, ha estrenat lloc web, des d’on es pot seguir l’actualitat sobre les activitats per commemorar aquest any dedicat a l’escriptor, poeta i activista cultural Josep Maria Llompart de la Peña (1925-1993), de qui aquest passat 28 de gener de 2018 s’han complit 25 anys de la seva mort; un personatge imprescindible que, parafrasejant Salvador Espriu, va viure per salvar-nos els mots. Al web http://www.anyllompart.cat/, encàrrec de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ja es pot consultar la declaració institucional, aprovada pel Consell de Govern de 22 de desembre de 2017, però també la vida i obra de Llompart, a cura de Cèlia Riba i la comissària de l’Any Llompart, Pilar Arnau; així com l’agenda d’activitats previstes, el recull de l’actualitat informativa i permet l'accés al material gràfic.

2018 - Illes Balears
---
- Cicle de conferències “Escoltar el cos per escoltar el cor”
S’ha obert el termini per inscriure’s a la formació “Escoltar el cos per escoltar el cor”. Aquest cicle de conferències, organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació, tindrà lloc a la sala d’actes de l’ONCE de Palma els dies 2 i 14 de febrer i 8 de març. La inscripció s’ha de fer a través del Portal del personal. Els objectius d’aquesta activitat són els següents:
- Sensibilitzar sobre la importància de respectar les necessitats i ritmes dels infants.
- Conèixer la relació que s’estableix entre la vivència emocional i l’experiència corporal.
- Desenvolupar actituds d’acompanyament emocional, comunicació respectuosa i confiança en els processos de vida dels infants.
- Reflexionar envers la integració de tots els àmbits presents en les primeres edats per afavorir un canvi de mirada.
Calendari:
02/02/18 – “Educació i emoció, un binomi complementari”, a càrrec de Sílvia Palou.
14/02/18 – “Diàleg corporal entre adult i infant: llegir el cos per arribar al cor”, a càrrec de Teresa Godall.
08/03/18 – “Educar el cos també alimenta la ment”, a càrrec de Rosa Casafont.
Termini d’inscripció: del 9 al 23 de gener.

2 i 14 de febrer i 8 de març - Saló d'actes de l'ONCE. C/ Manacor, 8. Palma
---
- Tallers Els horabaixes a la UIB: “Parlem de xarxes socials. Aliades o enemigues”
La importància actual de les xarxes socials resulta inqüestionable però, som conscients de la seva autèntica dimensió? És important utilitzar les xarxes socials i conèixer-ne el funcionament, però també resulta clau percebre’n els límits i perills. Les xarxes socials formen part de la nostra vida i són eines essencials per a tots nosaltres, tant en l’àmbit professional com en el més personal, i hem de ser conscients de tot el seu poder. Si tenim clares la finalitat i les seves implicacions, les xarxes socials seran sempre unes poderoses aliades.
Destinataris Estudiants de 4t d’ESO i de batxillerat.

8 de març, de 17 a 20 h. - Edifici Sa Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
- Jornades Municipis i Educació
El Consell Escolar de Mallorca organitza aquestes jornades amb la finalitat de posar en valor la importància de l'educació i els serveis educatius municipals i fomentar la participació de la comunitat educativa en el marc de la intervenció educativa municipal. Les jornades van destinades, entre d'altres, al professorat i equips directius dels centres educatius i als professionals del primer cicle d'Educació Infantil.
[ programa ] [ cartell ]

8 i 9 de març - Edifici Guillem Cifre de Colonya. Campus de la UIB. Palma
---
- Simposi “La llengua catalana als centres educatius. Català, de l'aula al món”
El Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat organitza un simposi sobre llengua, cultura i normalització lingüística que forma part de les activitats que durant el 2018 es duran a terme per commemorar l’Any Llompart.
El simposi, titulat “La llengua catalana als centres educatius. Català, de l’aula al món”, tendrà lloc els dies 9 i 10 de març de 2018 a la Universitat de les Illes Balears i s’adreça als docents de les etapes d’educació infantil, primària, secundària i de persones adultes. Hi participaran més de 30 centres educatius d’arreu dels territoris de parla catalana (l’Alguer, Perpinyà, Andorra, Catalunya, Franja de Ponent, País Valencià, Eivissa, Formentera, Menorca i Mallorca), els representants dels quals mostraran els seus projectes de foment i dinamització de la llengua catalana, uns projectes que massa sovint s’han de dur a terme en entorns sociolingüístics adversos. Entre d’altres, alguns dels projectes que es presentaran seran el de la creació d’un programa de ràdio a l’aula que s’emet per a tot el barri, la integració dels nouvinguts, l’èmfasi amb la pràctica de l’expressió oral a les classes de llengua, un projecte d’intercanvi amb un centre de Perpinyà, l’ús de les gloses com a eina educativa, etc.
Termini d'inscripció: 19 de febrer de 2018

9 i 10 de març - Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos. Campus de la UIB. Palma
---
- Presentació del nou material didàctic del CentMat: Les Cúpules de Leonardo
El proper dissabte 10 de març, tindrà lloc al Castell de Bellver la presentació del nou material didàctic del CentMat: Les Cúpules de Leonardo. La presentació tindrà format de taller i consistirà en la construcció de diverses cúpules a càrrec dels participants. Es realitzarà al pati d'armes del castell i, si el temps no ho permetés, a la capella. És imprescindible inscriure's al correu: castell@xeix.org
Els horaris seran:
- de 10 a 12: mestres, professores i professors (dues sessions).
- de 12 a 14 hores: famílies i públic en general.

10 de març - Castell de Bellver. Palma
---
- Curs “Els Escacs: eina d'innovació educativa”
Els Escacs són una eina d’innovació educativa indiscutible, per això les cooperatives d’ensenyament de la UCTAIB organitzen aquest interessant curs, amb l'ajuda de la Facultat d'Educació de la UIB i el recolzament de la Conselleria d’Educació i Universitat, que acreditarà 8 hores de formació.
Perfil: adreçat a profesorat de totes les etapes educatives, alumnes de la UIB, monitors d’escacs i públic en general.
[ programa ] [ cartell ]

15 i 16 de març, de 16:00 a 20:00 h. - Edifici Guillem Cifre de Colonya. Campus de la UIB. Palma
---
- Jornades de Portes Obertes a la UIB
Es tracta d'unes jornades de portes obertes al campus universitari per conèixer de prop els estudis de grau i les instal·lacions. Aquestes jornades estan obertes a totes aquelles persones interessades per estudiar a la Universitat i que tenen els requisits suficients per fer-ho.
Objectius:
- Oferir informació acadèmica, detallada i específica dels estudis de grau que s’imparteixen a la UIB, de la metodologia docent i de la gestió administrativa.
- Ajudar els estudiants potencials a escollir el seu futur.
- Donar a conèixer als estudiants potencials les instal·lacions, els serveis de què disposa la UIB i els recursos que es posen al seu abast.
- Permetre que els futurs estudiants gaudeixin de l’ambient universitari mitjançant un ampli ventall d’activitats diverses.
Destinataris:
- Estudiants de 2n de batxillerat i cicles formatius de grau superior
- Més grans de 25, 40 i 45 anys
- Estudiants i titulats universitaris

16 i 23 de març - Campus de la UIB. Palma
---
- Curs “La intel·ligència emocional com a camí”
Curs a distància de 40 h de durada, i organitzat per l'IRIE. El desenvolupament de la intel·ligència emocional pot ajudar a millorar el potencial emprenedor de les persones, el seu talent i lideratge, la seva satisfacció, felicitat i èxit professional, i té una importància rellevant en la nostra salut. La intel·ligència emocional es defineix com la sèrie de competències que ens permeten recollir informació sofisticada sobre les emocions, per a emprar-les com una brúixola interior, a l'hora de determinar el nostre pensament i el nostre comportament. Mitjançant aquesta formació es pretén capacitar per a la vida des de la positivitat i felicitat, i augmentar el benestar personal i social.
Matrícula: fins 8 de febrer de 2018.

Del 12 de febrer a 28 de març - Internet
---
- Proves de llengua catalana de maig de 2018
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).
Dates de les proves:
Proves escrites: el mes de maig. Dia 17: nivell B1 Dia 22: nivell B2 Dia 26: nivells C1 i C2 Dia 29: nivells A2 i LA
Proves orals: entre el 10 i 15 de setembre.
Llocs de les proves: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Maó, Eivissa i Formentera
[ cartell ] [ informació ] [ calendari ]

Termini d’inscripció: del 14 al 27 de març de 2018
---
- Cicle de conferències: Les competències socials i creatives a l'FP (Menorca i Eivissa)
Els objectius d’aquest cicle de conferències, organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació, són fomentar la creativitat i la innovació en la formació professional i impulsar les competències socials i creatives del professorat d’FP per millorar la pràctica educativa. La inscripció s’ha de fer a través del Portal del personal.
Calendari i horaris (Menorca)
- Dimecres, 11 d’abril, de 16 a 18 h (IES Joan Ramis i Ramis de Maó): “Ampliar o adequar el talent: quina és la prioritat?”, a càrrec d’Antoni Riera Font.
- Dijous, 19 d’abril, de 17 a 19 h (IES Biel Martí de Ferreries): “El formador ¿debe ser también un líder?”, a càrrec de Miguel Udaondo Durán.
- Dijous, 3 de maig, de 16.30 a 18.30 h (IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella): “Creativitat, innovació i emprenedoria: missió impossible a la formació professional?”, a càrrec de Margarita Munar López.
Calendari i horaris (Eivissa)
- Dijous, 12 d’abril, de 16.30 a 18.30 h (IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines): “El liderazgo en el aula. Presencia, actitudes y comportamiento", a càrrec de Miguel Udaondo Durán.
- Dimecres, 2 de maig, de 16.30 a 18.30 h (IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines): “Ampliar o adequar el talent: quina és la prioritat?”, a càrrec d’Antoni Riera Font.
- Dijous, 17 de maig, de 16.30 a 18.30 h (IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines): “Creativitat, innovació i emprenedoria: missió impossible a la formació professional?”, a càrrec de Margarita Munar López.

Termini d’inscripció: del 9 al 19 de març de 2018.
---
- Seminari del Mètode Ballester
Evita i redueix els problemes de disciplina. Optimitza el rendiment acadèmic amb notables resultats. Descarrega el treball del docent o de l'educador.
[ informació ]

7 d'octubre, 11 de novembre, 13 de gener, 3 de febrer, 10 de març, 14 d'abril i 5 de maig - Espai Sociocultural Asima. Avda. 16 de Juliol, s/n. Palma
---
-
 
Abril 2018
- Jornada d’intercanvi d’experiències TAC
Destinataris: Professorat dels centres que participen en el Programa d'Utilització de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) en el desenvolupament curricular. Tot el professorat de centres educatius públics de les Illes Balears interessat en conèixer les experiències realitzades i l'organització i implantació del programa.
Objectius:
- Analitzar la importància de l'ús de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) i dels recursos digitals per afavorir la millora de la qualitat en els processos d'ensenyament i aprenentatge de la competència digital i dels recursos escolars en general.
- Presentar les experiències que han desenvolupat diferents centres educatius de les Illes Balears en l'ús de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) en el desenvolupament curricular.
- Fomentar la relació dels centres educatius que participen en el programa d'utilització de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC), potenciar i compartir experiències i promoure la coordinació.

10 d’abril - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. C/ Gregorio Marañón, s/n. Palma
---
- I Jornada Regional Etwinning a Balears
Destinataris: Docents d'infantil, primària, secundària, EOI, CEPA, i FP, amb un màxim de 5 persones per centre sense comptar l'equip directiu, amb preferència les que estiguin desenvolupant un projecte europeu Erasmus+.
Objectius:
- Donar difusió a la plataforma Etwinning i als projectes de bones pràctiques fets a Balears.
- Ensenyar les passes per fer el registre a la plataforma i recerca de socis per engegar un projecte.
- Conscienciar als equips directius de l'enriquiment que suposen els projectes Etwinning als centres.
- Treballar l'elaboració, avaluació i desenvolupament dels projectes. Conèixer les aules del futur FCL (Future Classroom Laboratory).
Inscripció: de 9 de març a dia 2 d'abril de 2018, al Portal del personal.

12 d’abril - Mallorca
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 20-3-2018

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-