-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Gener 2018
- Declaració institucional de l’any 2018 com a Any Josep Maria Llompart
El 28 de gener de 2018 es compleixen 25 anys de la mort de l’escriptor, poeta i activista cultural Josep Maria Llompart de la Peña (1925-1993), un personatge imprescindible que, parafrasejant Salvador Espriu, va viure per salvar-nos els mots. Josep Maria Llompart fou un home implicat en l’esdevenidor del seu país, amb una trajectòria cívica i personal que va contribuir a la recuperació de les llibertats i els drets nacionals i culturals del poble de les Illes Balears.
El Consell de Govern, a proposta de la consellera de Cultura, Participació i Esports, en la sessió de 22 de desembre de 2017, adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:
Declarar l’any 2018 com a Any Josep Maria Llompart a tot el territori de les Illes Balears.
---
- Cicle de conferències “Escoltar el cos per escoltar el cor”
S’ha obert el termini per inscriure’s a la formació “Escoltar el cos per escoltar el cor”. Aquest cicle de conferències, organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació, tindrà lloc a la sala d’actes de l’ONCE de Palma els dies 2 i 14 de febrer i 8 de març. La inscripció s’ha de fer a través del Portal del personal. Els objectius d’aquesta activitat són els següents:
- Sensibilitzar sobre la importància de respectar les necessitats i ritmes dels infants.
- Conèixer la relació que s’estableix entre la vivència emocional i l’experiència corporal.
- Desenvolupar actituds d’acompanyament emocional, comunicació respectuosa i confiança en els processos de vida dels infants.
- Reflexionar envers la integració de tots els àmbits presents en les primeres edats per afavorir un canvi de mirada.
Calendari:
02/02/18 – “Educació i emoció, un binomi complementari”, a càrrec de Sílvia Palou.
14/02/18 – “Diàleg corporal entre adult i infant: llegir el cos per arribar al cor”, a càrrec de Teresa Godall.
08/03/18 – “Educar el cos també alimenta la ment”, a càrrec de Rosa Casafont.
Termini d’inscripció: del 9 al 23 de gener.

2 i 14 de febrer i 8 de març - Saló d'actes de l'ONCE. C/ Manacor, 8. Palma
---
- Proves de llengua catalana de gener de 2018
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).
Dates de les Proves escrites: 23 de gener (A2 i B2), 27 de gener (B1, C1 i C2) i 7 de febrer (LA)
Proves orals: 17 de març (tots els nivells)
Llocs de les proves: A2, B1, B2, C1 i C2: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Ciutadella, Eivissa i Formentera. LA: Palma, Ciutadella, Eivissa i Formentera.
[ cartell ] [ informació ] [ calendari ]

Termini d’inscripció: Del 3 al 16 de novembre de 2017
---
- Aula Didàctica d'Experimentació en Ciències per a l'educació primària (ADEC)
El Departament de Química de la UIB i el Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB) posa en marxa aquest primer curs d’experimentació científica adreçat al professorat de primària, per tal d’incentivar la utilització de l’experimentació com a eina didàctica a l’àrea de Ciències Naturals, especialment per als continguts més directament relacionats amb la Química: matèria i energia.
Objectius:
- Dotar el docent dels coneixements científics bàsics necessaris per tal de realitzar, de manera divertida però amb criteri científic, experiments a l’aula o al laboratori sobre els continguts del bloc 4. Matèria i energia, del currículum de Ciències Naturals d’educació primària de les Illes Balears.
- Fomentar la participació dels docents i del seu alumnat en el concurs El meu Primer Experiment, organitzat pel Departament de Química de la UIB.
Destinataris: Mestres d’educació primària, preferiblement dels cursos cinquè i sisè, de centres d’educació de les Illes Balears interessats en la utilització de l’experimentació com a eina educativa en la didàctica de les Ciències Naturals.
El curs consta de dues sessions de tres hores en dies diferents.
Data límit d’inscripció: 22 de desembre de 2017.
[ inscripció ]

Grup 1: 12 i 19 de gener. Grup 2: 26 de gener i 2 de febrer. Grup 3: 9 i 16 de febrer - Departament de Química. Edifici Mateu Orfila i Rotger. Campus de la UIB. Palma
---
- Cursos de llengua catalana per a pares i mares
Us presentam l’oferta de formació de llengua catalana orientada específicament als pares i mares no catalanoparlants d’alumnes d’educació infantil, primària i secundària de tots els centres de les Illes Balears.
La proposta inicial és que els cursos es facin als mateixos centres on els pares i mares tenen matriculats els fills i, sempre que sigui possible, que els imparteixin professors del centre. Pel que fa a l’horari del curs, l’AMIPA o la direcció del centre haurà de suggerir el que trobi més convenient. És important que a l’hora de la inscripció, l’horari del curs ja estigui establert, d’aquesta manera, només es matricularan al curs les persones que realment hi puguin assistir.
Per poder dur endavant el projecte, és molt important que el centre, juntament amb l’AMIPA, s’hi impliqui. Per això us demanam que faceu difusió d’aquests cursos entre els pares i mares dels vostres alumnes.

[ circular per als centres ] [ circular per APIMA ] [ cartell ] [ full dades del curs ] [ full dades del professor ]
[ full inscripció pares i mares ] [ full pagament pares i mares ]

El termini d’inscripció als cursos és del 6 al 17 de novembre de 2017

Començament del curs: setmana del 8 de gener
---
- Seminari del Mètode Ballester
Evita i redueix els problemes de disciplina. Optimitza el rendiment acadèmic amb notables resultats. Descarrega el treball del docent o de l'educador.
[ informació ]

7 d'octubre, 11 de novembre, 13 de gener, 3 de febrer, 10 de març, 14 d'abril i 5 de maig - Espai Sociocultural Asima. Avda. 16 de Juliol, s/n. Palma
---
- Sopar col·loqui sobre el llibre “Memòria 75 anys d’Educació a les Illes Balears”
Sopar col·loqui sobre el llibre "Memòria 75 anys d’Educació a les Illes Balears" amb el seu autor Sr. Bartomeu Rotger Amengual, Exconseller d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i inspector d’educació jubilat.
Presentarà el Dr. Miquel Vives Madrigal, president del Fòrum Europeu d'Administradors de l’Educació de les Illes Balears.

24 de gener a les 20 h - Restaurant El Fogón. C/ Monsenyor Palmer, 2. Palma
---
- PARODOS. XX Festival juvenil de teatre grecollatí de les Illes Balears
Dia 16 d'octubre comença el període de reserva de places, fins 16 de novembre. Les entrades s'han de reservar seguint les instruccions de la nostra web. Aforament limitat! Més informació a info@parodos.cat
Obres: Bacants i Miles gloriosus. Grup: Noite Bohemia (A Coruña)
Les representacions tindran lloc el 30 i 31 de gener a Palma (Teatre Principal), l'1 de febrer a Eivissa (Can Ventosa) i el 7 de febrer a Maó (Teatre Principal).
---
-  55 Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)
El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), fundat per l'educador i poeta Llorenç Vidal l'any 1964, és una iniciativa pionera, no estatal, no governamenal, independent, lliure i voluntària d'Educació No-violenta i Pacificadora o Educació en i per la No-violència i la Pau practicada a escoles de tot el món i estan convidats a participar-hi els centres educatius, els educadors i els educands de tots els nivells i de tots els països. Es practica el 30 de gener o un dels dies pròxims de cada any, en l'aniversari de la mort del Mahatma Gandhi.

30 de gener
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 16-1-2018

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-