-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Novembre 2017
- Proves de llengua catalana de gener de 2018
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).
Dates de les Proves escrites: 23 de gener (A2 i B2), 27 de gener (B1, C1 i C2) i 7 de febrer (LA)
Proves orals: 17 de març (tots els nivells)
Llocs de les proves: A2, B1, B2, C1 i C2: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Ciutadella, Eivissa i Formentera. LA: Palma, Ciutadella, Eivissa i Formentera.
[ cartell ] [ informació ] [ calendari ]

Termini d’inscripció: Del 3 al 16 de novembre de 2017
---
- Cursos de llengua catalana per a pares i mares
Us presentam l’oferta de formació de llengua catalana orientada específicament als pares i mares no catalanoparlants d’alumnes d’educació infantil, primària i secundària de tots els centres de les Illes Balears.
La proposta inicial és que els cursos es facin als mateixos centres on els pares i mares tenen matriculats els fills i, sempre que sigui possible, que els imparteixin professors del centre. Pel que fa a l’horari del curs, l’AMIPA o la direcció del centre haurà de suggerir el que trobi més convenient. És important que a l’hora de la inscripció, l’horari del curs ja estigui establert, d’aquesta manera, només es matricularan al curs les persones que realment hi puguin assistir.
Per poder dur endavant el projecte, és molt important que el centre, juntament amb l’AMIPA, s’hi impliqui. Per això us demanam que faceu difusió d’aquests cursos entre els pares i mares dels vostres alumnes.

[ circular per als centres ] [ circular per APIMA ] [ cartell ] [ full dades del curs ] [ full dades del professor ]
[ full inscripció pares i mares ] [ full pagament pares i mares ]

El termini d’inscripció als cursos és del 6 al 17 de novembre de 2017

Començament del curs: setmana del 8 de gener
---
- Actes de celebració del 15è aniversari del ParcBit
Aquest 2017 el ParcBit celebra el seu 15è aniversari, per la qual cosa la Fundació Bit organitza una sèrie d’actes amb l’objectiu de donar a conèixer el parc tecnològic entre els diferents públics, d’una manera lúdica i entretinguda. El programa d’actes serà del 2 a l’11 de novembre i comptarà amb activitats dirigides al públic general, als estudiants i, per descomptat, als professionals. És per això que s’organitza una Jornada de Portes Obertes (7 i 11 de novembre) on les empreses del ParcBit podran donar-se a conèixer a la societat balear. Així, s’ofereixen visites guiades a algunes empreses com Mark Site, Habitissimo, APSL, Glifstock, 2gn, LADAT, Canal 4, Discubre, GSBIT, Wireless DNA, Omniacces, Escola Global, TUI o Brújula. A banda d’aquestes visites guiades, es faran altres activitats per al públic general com exposicions, observacions astronòmiques, tallers infantils i cinefòrum.
[ cartell ] [ agenda ]

2 a l’11 de novembre - ParcBit. Palma
---
- Setmana de la Ciència i la Tecnologia del CSIC. 2017
Com cada any en el mes de novembre, l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (UIB-CSIC) ofereix les seves activitats científic-divulgatives per a aquesta edició 2017 de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia.
L'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) ofereix un programa d'activitats divulgatives adreçades a estudiants de Primària i Secundària a la seva seu d'Esporles i a la platja d'Es Portitxol i a l'Aula del Mar "Can Sales-Sa Petrolera". Tallers, cites ràpides amb científics, excursions i exposicions són alguns dels formats proposats. Totes aquestes activitats són gratuïtes i han estat dissenyades per experimentar i aprendre amb la ciència que desenvolupa el Consell Superior d'Investigacions Científiques.
Per inscriure's en les activitats cal fer una reserva telefonant al 971.611.716 de 8:30 a 15:00 o escrivint un correu electrònic a pilar@imedea.uib-csic.es.
El termini d'inscripció comença el 23 d'octubre i finalitza el 3 de novembre. S'atendran les sol·licituds per ordre d'inscripció ja que les places són limitades. La informació completa de les activitats està disponible a: http://imedea.uib-csic.es/communication_details.php?id=1509&tp=n#.We3sImi0OUk

Del 6 al 10 de novembre - IMEDEA (seu d'Esporles) i a la platja d'Es Portitxol i a l'Aula del Mar "Can Sales-Sa Petrolera".
---
- Visita a la Seu: els colors de Sant Martí
El proper dissabte dia 11 de novembre, es produeix a la Seu l’efecte de llum conegut com el Vuit. Després de la sortida del Sol, prop de les 8.30, la projecció de la rosassa major, la de l’altar, l’Oculus Major, es col·loca sota la rosassa de la façana principal, la del portal major, i els dos rotlos formen una espècie de vuit. Aprofitant l’avinentesa, amb la col·laboració del Capítol Catedralici a qui agraïm les facilitats que sempre ens brinda, l’SBM-XEIX organitza una visita guiada des d’una perspectiva matemàtica. Enguany, a més, comptarem amb les explicacions de Cati Mas, conservadora del patrimoni artístic de la Seu. La visita començarà després d’haver vist l’efecte (amb permís dels niguls) i consistirà en una volta d’una hora per l’exterior (mentre celebren missa) i una altra hora per l’interior. És imprescindible apuntar-se (donant un nom, un telèfon mòbil i el nombre de persones) al correu laseu(arrova)xeix.org

11 de novembre - Catedral de Mallorca. Palma
---
- Conferència “La transformació educativa: quina escola per a quina societat”
Francesc Miralles Mascaró, vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i Miquel F. Oliver Trobat, president del Consell Escolar de Mallorca es complauen a convidar-vos a l'acte de lliurament dels premis per al disseny del logotip del CEM i a la conferència: "La transformació educativa: quina escola per a quina societat" a càrrec d'Eduard Vallory, President del Centre UNESCO de Catalunya i director d'Escola Nova 21.

13 de novembre, a les 13 h. - Sala d'actes de la Misericòrdia. Via Roma, 1. Palma
---
- Trobada amb els centres d'educació secundària de les Illes Balears. Curs 2017-18
El Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB, fins ara conegut com a POTU) organitza aquesta trobada amb l’objectiu de posar a l’abast del món educatiu preuniversitari un conjunt d’activitats i serveis que poden ser d’utilitat a totes les persones que desenvolupen tasques vinculades a l’orientació educativa.
Els destinataris de la trobada són: directors, caps d’estudis, orientadors dels centres d’educació secundària, responsables de les oficines d’informació juvenil i dels centres universitaris municipals.
A més d’informar sobre l’estructura de la prova de batxillerat per a l’accés universitari (PBAU), i sobre el procés d’admissió als estudis de grau, es tractarà de donar respostes a qüestions que són habituals en el món educatiu, com ara: si a l’aula hi ha un estudiant amb altes capacitats intel·lectuals i superdotació, puc trobar recursos a la UIB?, o si es tracta d’un estudiant amb necessitats especials i vol seguir els estudis universitaris, hi ha recursos per ajudar-lo? o, voldria fer una activitat pràctica o una sortida escolar amb els meus estudiants (estudis de primària inclosos), puc comptar amb la Universitat de les Illes Balears per dur-la a terme?, o un estudiant ha decidit fer els estudis de formació professional, significa això que no podrà tenir accés a la Universitat?
D’altra banda, consideram que aquesta jornada serà un punt de trobada de professionals del món de l’ensenyament que permetrà saber als responsables de la Universitat quines inquietuds i necessitats hi ha, coneixement necessari perquè es puguin posar en marxa nous programes o accions en el si de la Universitat.

Inscripció: Fins al dia 17 de novembre de 2017, mitjançant el formulari en línia.

20 de novembre de 2017, de 9.30 a 12.30 -
Mallorca: Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus de la UIB. Palma
Menorca (per videoconferència): Seu universitària de Menorca. C/ de Santa Rita, 11. Alaior
Eivissa (per videoconferència): Seu universitària d'Eivissa i Formentera. Antic edifici de Comandància. C/ del Calvari, 1. Eivissa.
---
- Congrés Convivència, innovació i benestar escolar: més enllà de la teoria
La Conselleria d'Educació i Universitat de les Illes Balears, mitjançant l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, organitza el Congrés Convivència, innovació i benestar escolar: més enllà de la teoria.
Aquesta iniciativa pretén ser un punt de trobada teòrica i pràctica per afavorir la millora de la convivència als nostres centres. Participaran experts de gran reconeixement en el món educatiu, i centres concrets de les Illes que exposaran les seves experiències innovadores.
L'objectiu principal és promoure un escenari de trobada entre responsables de convivència, professorat, equips directius, famílies, agents locals, sectors professionals i institucions vinculades a la promoció de la convivència escolar. D'aquesta forma es vol donar a conèixer les tendències i pràctiques educatives que influeixen en una bona convivència, connectar amb experts de gran reconeixement en el món educatiu, identificar pràctiques i recursos per a la millora de la qualitat educativa i de la convivència, intercanviar coneixements i compartir experiències.
La majoria dels tallers combinaran l’exposició d’un marc teòric, per part d’un expert reconegut en aquest camp, amb exemples pràctics i concrets de centres innovadors de les Illes.

24 i 25 de novembre - Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos. Campus de la UIB. Palma
---
- Curs Assertivitat, Relaxació i Solució de Conflictes
Aquest curs s’emmarca dins el context dels estudis actuals sobre competències emocionals. Aporta continguts teòrics i recursos pràctics bàsics per a: Facilitar l'harmonia i congruència entre pensament, sentiments i conducta a nivell intrapersonal. Fomentar actituds i comunicació assertives a les relacions interpersonals. Prevenir i tractar constructivament possibles conflictes propis de les relacions humanes.
Adreçat a Docents, tutors d'acompanyament, llicenciats o graduats en Psicologia, Filosofia, Pedagogia, Treball Social, Educació Social, Mediació i Ciències de la Salut. També pares, mares i població en general.

4 d'octubre al 20 de desembre de 2017 (cada dimecres de 18 a 21h) - Campus de la UIB. Palma
---
- Seminari del Mètode Ballester
Evita i redueix els problemes de disciplina. Optimitza el rendiment acadèmic amb notables resultats. Descarrega el treball del docent o de l'educador.
[ informació ]

7 d'octubre, 11 de novembre, 13 de gener, 3 de febrer, 10 de març, 14 d'abril i 5 de maig - Espai Sociocultural Asima. Avda. 16 de Juliol, s/n. Palma
---
- PARODOS. XX Festival juvenil de teatre grecollatí de les Illes Balears
Dia 16 d'octubre comença el període de reserva de places, fins 16 de novembre. Les entrades s'han de reservar seguint les instruccions de la nostra web. Aforament limitat! Més informació a info@parodos.cat
Obres: Bacants i Miles gloriosus. Grup: Noite Bohemia (A Coruña)
Les representacions tindran lloc el 30 i 31 de gener a Palma (Teatre Principal), l'1 de febrer a Eivissa (Can Ventosa) i el 7 de febrer a Maó (Teatre Principal).
---
- Curs Àrees naturals d'especial interès (ANEI) de Mallorca: característiques i aprofitament didàctic (el sector de Llevant, I)
Les àrees naturals d'especial interès (ANEI) constitueixen una de les figures de màxima protecció definides per la Llei 1/1991, de 30 de gener, d'espais naturals i de règim urbanístic de les àrees d'especial protecció de les Illes Balears, que estableix fins a 47 sectors territorials d'aquest tipus a Mallorca.
El curs, organitzat pel Servei d'Activitats Culturals (SAC) de la UIB, ofereix un coneixement d'alguns d’aquests espais, en aquest cas els situats a la comarca oriental de l'illa, i ofereix informació tant en l'àmbit teòric i bibliogràfic com amb recorreguts. Es dirigeix tant al públic en general interessat per conèixer el nostre medi natural com especialment al col·lectiu docent, atesa la potencialitat didàctica d'aquests espais.

Del 30 d'octubre al 18 de novembre - Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
-
 
Desembre 2017
- II Jornades de Recerca i Innovació Educativa
Les II Jornades de Recerca i Innovació Educativa de les Illes Balears són una proposta de trobada dels principals actors del món educatiu de les Illes.
L'encontre té quatre objectius:
a) Mostrar l'evolució dels grups de l'IRIE des de la primera edició de les Jornades, l'any 2014, quan encara no ens havíem constituït oficialment com a Institut de Recerca. Ara, tres anys després, continuam convençuts de la importància del treball conjunt entre totes les etapes educatives, donam a conèixer les recerques dels grups adscrits i les posam a la disposició dels centres educatius.
b) Presentar el Pla d'Assessorament als Centres Educatius (PACE), una proposta amb la qual el personal investigador de diferents grups s'ofereix als equips docents dels centres per ajudar-los en les seves propostes concretes d'innovació. El PACE fa palesa, de manera directa i coordinada, la transferència fruit del treball del personal investigador de l'IRIE.
c) Oferir als alumnes del Doctorat en Educació i del Doctorat en Tecnologia Educativa la possibilitat de presentar la seva recerca i de conèixer l'estat de la d'altres persones que es troben en la seva mateixa situació.
d) Animar i ajudar a la creació de xarxes de centres innovadors, a imatge de la Xarxa d'Instituts Connectats pel Canvi, integrada per centres de Secundària de Mallorca i coordinada per un dels grups de recerca del nostre Institut. Les Jornades volen ser un fòrum de trobada de professionals de l’educació i l'IRIE es posa a la seva disposició per facilitar la creació i la coordinació de les iniciatives que puguin néixer de la seva inquietud innovadora.
[ informació ] [ programa ] [ cartell ]

15 i 16 de desembre de 2017 - Edifici Sa Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
- Seminari internacional “Prevenir l'abandonament educatiu en l'educació secundària professional”
Se celebrarà a Palma el seminari internacional «Prevenir l’abandonament educatiu en l’educació secundària professional». Aquesta activitat és part del projecte «Itineraris d’èxit i abandonament en la formació professional del sistema educatiu de nivell 1 i 2» (Ref. EDU2013- 42854-R), finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, l’Agència Estatal d’Investigació (AEI) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Nacional per a la Investigació i el Desenvolupament (I+D). N'és la investigadora principal la Dra. Francesca Salvà, membre del grup de recerca de l'IRIE Educació i Ciutadania.
En el seminari s’exposaran els resultats finals del projecte esmentat, per després debatre entre els més de 50 actors destacats de l’entorn de la formació professional, del mercat laboral o dels centres d’orientació que assistiran al seminari. El perfil principal dels participants és el de professor, orientador o gestor de centres de formació professional, policymakers autonòmics i locals, i investigadors.

18 i 19 de desembre de 2017 - Edifici Sa Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 21-11-2017

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-