-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Maig 2018
- Any Josep Maria Llompart 2018
L’Any Llompart, declaració conjunta entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, la Universitat de les Illes Balears, l’Obra Cultural Balears i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, ha estrenat lloc web, des d’on es pot seguir l’actualitat sobre les activitats per commemorar aquest any dedicat a l’escriptor, poeta i activista cultural Josep Maria Llompart de la Peña (1925-1993), de qui aquest passat 28 de gener de 2018 s’han complit 25 anys de la seva mort; un personatge imprescindible que, parafrasejant Salvador Espriu, va viure per salvar-nos els mots. Al web http://www.anyllompart.cat/, encàrrec de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ja es pot consultar la declaració institucional, aprovada pel Consell de Govern de 22 de desembre de 2017, però també la vida i obra de Llompart, a cura de Cèlia Riba i la comissària de l’Any Llompart, Pilar Arnau; així com l’agenda d’activitats previstes, el recull de l’actualitat informativa i permet l'accés al material gràfic.

2018 - Illes Balears
---
- Cicle de conferències: Les competències socials i creatives a l'FP (Menorca i Eivissa)
Els objectius d’aquest cicle de conferències, organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació, són fomentar la creativitat i la innovació en la formació professional i impulsar les competències socials i creatives del professorat d’FP per millorar la pràctica educativa. La inscripció s’ha de fer a través del Portal del personal.
Calendari i horaris (Menorca)
- Dimecres, 11 d’abril, de 16 a 18 h (IES Joan Ramis i Ramis de Maó): “Ampliar o adequar el talent: quina és la prioritat?”, a càrrec d’Antoni Riera Font.
- Dijous, 19 d’abril, de 17 a 19 h (IES Biel Martí de Ferreries): “El formador ¿debe ser también un líder?”, a càrrec de Miguel Udaondo Durán.
- Dijous, 3 de maig, de 16.30 a 18.30 h (IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella): “Creativitat, innovació i emprenedoria: missió impossible a la formació professional?”, a càrrec de Margarita Munar López.
Calendari i horaris (Eivissa)
- Dijous, 12 d’abril, de 16.30 a 18.30 h (IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines): “El liderazgo en el aula. Presencia, actitudes y comportamiento", a càrrec de Miguel Udaondo Durán.
- Dimecres, 2 de maig, de 16.30 a 18.30 h (IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines): “Ampliar o adequar el talent: quina és la prioritat?”, a càrrec d’Antoni Riera Font.
- Dijous, 17 de maig, de 16.30 a 18.30 h (IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines): “Creativitat, innovació i emprenedoria: missió impossible a la formació professional?”, a càrrec de Margarita Munar López.

Termini d’inscripció: del 9 al 19 de març de 2018.
---
- I Jornada de Bones Pràctiques d'Educació per al Desenvolupament
En el marc del Projecte de Centres Educatius per a la Ciutadania Global i Transformadora, s'obri el termini d'inscripció de la I Jornada de Bones Pràctiques d'Educació per al Desenvolupament destinada als docents en actiu de centres públics i concertats. El termini d'inscripció és del dia 9 d'abril fins dia 17 d'abril de 2018 des del portal del personal. La jornada es farà el 10 de maig de 2018 en el CEP de Palma de les 9:00 fins a les 18:30 h.

10 de maig - CANVI DE LLOC: Saló d'actes de L'IES Francesc de Borja Moll - C/ Caracas,6 (Polígon de Llevant). Palma
---
-  Jornada “Èxit educatiu: Avaluació per a la millora”
El Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació Illes Balears (FEAEIB) organitza una jornada amb el títol "Èxit educatiu: Avaluació per a la millora" complementada amb una visita al Salobrar, les salines i s'Estalella.

5 de maig - Camp d'Aprenentatge Es Palmer. Ctra. de la Colònia de Sant Jordi, km 5,4. Campos
---
- Seminari del Mètode Ballester
Evita i redueix els problemes de disciplina. Optimitza el rendiment acadèmic amb notables resultats. Descarrega el treball del docent o de l'educador.
[ informació ]

7 d'octubre, 11 de novembre, 13 de gener, 3 de febrer, 10 de març, 14 d'abril i 5 de maig - Espai Sociocultural Asima. Avda. 16 de Juliol, s/n. Palma
---
- Cicle de xerrades “Navegant per la complexitat del segle XXI: Ciència, intel·ligència i creativitat”
Un dels principals objectius de l’IFISC (UIB-CSIC), des del seu naixement fa ja més de deu anys ha estat l'organització d'activitats que promoguin la divulgació dels sistemes complexos i la ciència interdisciplinària, els seus objectes d'estudi, entre la ciutadania. Per això, i prenent el testimoni de “Explorando las fronteras entre saberes”, l’IFISC anuncia el cicle de xerrades “Navegando por la complejidad del siglo XXI” on els temes centrals del qual aquest any seran la creativitat i la intel·ligència en l'àmbit de les matemàtiques, la soci-física i la neurociència.
El cicle, que arrencarà el proper 19 d'abril, constarà de tres xerrades, a raó de xerrada per setmana, celebrant-se en el Caixaforum de Palma. Els ponents, tots ells científics i divulgadors de primer nivell en els seus respectius camps, oferiran la seva visió particular de la ciència, la intel·ligència i la creativitat en aquesta primera edició del cicle. Amb l'objectiu d'oferir una experiència més interactiva i propera, cada conferència constarà d'una primera part de presentació audiovisual i una segona part de preguntes i respostes entre el ponent i un grup seleccionat d'entrevistadors representatiu de la societat actual.

19 i 26 d'abril i 3 de maig, a les 19:00 h. - CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma
---
- Setmana del Dia d'Europa 2018
El Dia d'Europa es commemora cada 9 de maig en record a la declaració realitzada per l'aleshores Ministre francès d'Afers Exteriors Robert Schuman a París el dia 9 de maig de 1950, mitjançant la qual es donà el tret de partida a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA).
Per aquest motiu, el Centre Balears Europa és l'encarregat de l’organització d’actes commemoratius del Dia d’Europa, que serveixen per donar a conèixer la Unió Europea a les Illes Balears.

5 al 12 de maig - Illes Balears
---
- Conferència “Les lectores de Newton”
Un dels avenços característics del Segle de les llums fou la difusió del càlcul diferencial i del càlcul infinitesimal, aleshores recentment creats per part de Newton (1643-1727) i de Leibniz (1646-1716). Per primera vegada, la matemàtica ampliava el seu caràcter estàtic, heretat de la geometria grega, per incorporar-hi l’estudi del moviment i del canvi, amb la consegüent aplicabilitat al tractament de problemes de la física. En la comprensió d’aquest nou paradigma sobresurten accions diverses de certes dames de la burgesia europea que, amb el seu bon fer i caràcter pioner, contribuïren a la popularització dels nous corrents. A la conferència parlarem d’algunes d’aquestes científiques i, en especial, de la matemàtica italiana Gaetana Agnesi, nascuda un 16 de maig d’ara fa 300 anys.
L’organització d’aquesta conferència ha estat gràcies al Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica, a l’Escola Politècnica Superior i a la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX.

15 de maig a les 18 h. - Edifici de la Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
- Taller sobre la construcció de cúpules de Leonardo
El proper dissabte dia 19 de maig, en ocasió del Dia Internacional dels Museus, el CentMat (Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic) realitzarà el taller per a joves i grans sobre la construcció de cúpules de Leonardo (recomanat a partir de 6 anys). No requereix inscripció.

19 de maig de 10:00 a 15:00 h. - Castell de Bellver. Palma
---
- Cerimònia de clausura d'Estalmat Illes Balears 2018
El programa de l'acte de la cerimònia de clausura d'Estalmat-IB 2018 és:
- 12:00 – 12:30. Clausura oficial i lliurament de diplomes
- 12:30 – 13:30. “Soy matemática. ¿Y el tuyo? ¿Cuál es tu superpoder?” Conferència a càrrec de la Prof. Clara Grima (U. de Sevilla)
- 13:30 – 14:00. Refrigeri
Si voleu assistir-hi, heu de sol·licitar la plaça amb el formulari: https://goo.gl/forms/ZsnlasGzdMR0IUet2

19 de maig a les 12 h. - Sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda. Campus de la UIB. Palma
---
- Celebració del 40è aniversari de la inauguració del CEIP Llorenç Riber
Des del CEIP Llorenç Riber, de Campanet, tenim el plaer de convidar-vos a la Jornada de Portes Obertes i a la festa de celebració del 40è aniversari de la inauguració del nostre Centre. Dissabte dia 19 de maig tendrem tota una sèrie d’actes, jocs i exposicions d’aquets 40 anys. Vos adjuntam un cartell informatiu.

19 de maig - CEIP Llorenç Riber. Camí Son Perelló, s/n. Campanet
---
- Esdeveniment “Fes-te Pro Palma 2018”
El conseller d’Educació i Universitat, Martí March acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda i de la cap del servei de Planificació i Participació, Maria Antònia Carbonell Crespí ha presentat al Palma Arena Fes-te Pro 2018, la fórmula lúdica i dinàmica de donar a conèixer la Formació Professional a les Illes Balears.
Es tracta d’un esdeveniment per promocionar i divulgar els cicles formatius de formació professional de l’àrea de Palma, entre quasi 4.000 alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat dels centres educatius de l’entorn de Palma.
L’alumnat visitant, prèvia cita, podrà experimentar en primera persona les possibilitats de futur que li ofereix la formació professional (des dels cicles formatius d’FP bàsica als cicles de grau mitjà i grau superior). Dinou famílies professionals hi estaran representades i protagonitzaran les proves i nivells a superar amb un format que simula un videojoc. L’alumnat visitant haurà pogut conèixer de primera mà en què consisteixen els diferents cicles formatius que s’ofereixen a Palma i voltants, gràcies a tallers i activitats que estaran dinamitzats per l’alumnat que actualment estudia aquests cicles.

22, 23, 24 i 25 de maig - Palma Arena. Palma
---
- Congrés Nacional de l'INTEF “Transformació Digital Educativa: Formem en present, pensem en futur”
Donat el seu impacte a les xarxes de construcció i intercanvi del coneixement, durant les últimes dècades l'INTEF (Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado) ha potenciat la integració de les tecnologies digitals en l'entorn educatiu a través de diferents plans en un procés continu de construcció, de caràcter dinàmic i participatiu. Aquesta labor d'actualització per afrontar amb èxit els requeriments educatius del futur es concreta en el “Pla de Transformació Digital Educativa” que es presenta en aquest congrés juntament amb experiències i propostes innovadores aportades per representants dels diversos agents implicats en aquest procés de canvi.

[ programa ] [ inscripció (fins al 20 de maig) ]

25 i 26 de maig - Auditori del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia. Edifici Nouvel. C/ Ronda d'Atocha. Madrid
---
- Curs de Gino Ferri: “Claus per a una escola de qualitat i respectuosa de la identitat de la infància”
Curs organitzat per les cooperatives d’ensenyament de la UCTAIB, impartit per Gino Ferri: "Claus per a una escola de qualitat i respectuosa de la identitat de la infància".
El curs està adreçat a docents d’educació infantil i primària. La Conselleria d’Educació i Universitat acreditarà 15 hores de formació.
Darrer dia per fe la inscripció: 17 de maig de 2018. Per qualsevol dubte, contactar a través del correu ensenyament@uctaib.coop

25, 26 i 27 de maig - Edifici de Son Lledó. Campus de la UIB. Palma
---
- Proves de llengua catalana de maig de 2018
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).
Dates de les proves:
Proves escrites: el mes de maig. Dia 17: nivell B1 Dia 22: nivell B2 Dia 26: nivells C1 i C2 Dia 29: nivells A2 i LA
Proves orals: entre el 10 i 15 de setembre.
Llocs de les proves: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Maó, Eivissa i Formentera
[ cartell ] [ informació ] [ calendari ]

Termini d’inscripció: del 14 al 27 de març de 2018
---
-
 
Juny 2018
-  II Jornades de coeducació “Cap a la Coeducació a les Comunitats Educatives”
La jornada, organitzada per l'Institut Balear de la Dona, va dirigida a tota la comunitat educativa i té com a principals objectius:
- Sensibilitzar a la comunitat educativa en relació a la coeducació com a instrument per fomentar la igualtat.
- Compartir eines i recursos que afavoreixen l'implementació de la coeducació.
- Donar a conèixer experiències i bones pràctiques coeducatives desenvolupades pels diferents agents de la comunitat educativa.
- Pensar la diversitat des d'una mirada coeducativa.
Les inscripcions, es poden realitzar:
- Personal docent amb dret a crèdits de formació a través del portal del personal (fins 11 de maig)
- Altres persones interessades que no són personal docent (fins el 28 de maig): https://goo.gl/forms/FuRS0LrPJD9WCAXf1
Per Menorca, Eivissa i Formentera es podran seguir les jornades per Streaming. Si voleu optar per aquesta opció i voleu més informació posau-vos en contacte amb mcantallops@ibdona.caib.es

[ cartell ]

1 i 2 de juny - Sala d'actes de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Campus de la UIB. Palma
---
-  Jornada “Repensar la formació inicial del professorat de secundària”
La jornada “Repensar la formació inicial del professorat de secundària” organitzada per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i la Universitat de les Illes Balears dins el marc del Programa de Millora de la Formació Inicial dels estudis de mestre i de professorat de secundària. Els seus destinataris principals són els professors de secundària que participen al Màster de Formació del Professorat de la UIB, però també s’hi podran inscriure altres professors interessats en col·laborar o impartir docència al màster.

14 de juny - Sala d'actes de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Campus de la UIB. Palma
---
- IX Campus Cientificotècnic d'Estiu a la UIB
El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB) organitza el XI Campus Cientificotècnic d’Estiu, juntament amb la Facultat de Ciències i l'Escola Politècnica Superior.
L’objectiu principal és fomentar l’interès per la ciència, la tecnologia i la innovació entre estudiants de 4t d’ESO i 1r de batxillerat de les Illes Balears. La UIB ofereix un màxim de 64 places. En cas que el nombre d'alumnes superi el de places disponibles, es tindrà en compte l’expedient acadèmic.

Primer torn: del 18 al 22 de juny. Segon torn: del 25 al 29 de juny - Campus de la UIB. Palma
---
- I Campus Humanísticosocial d'Estiu a la UIB
El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB) organitza el I Campus Humanísticosocial d'Estiu.
L’objectiu principal és fomentar l’interès pels estudis d'humanitats i ciències socials entre estudiants de 1r de batxillerat de les Illes Balears. La UIB ofereix un màxim de 20 places. En cas que el nombre d'alumnes superi el de places disponibles, es tindrà en compte l’expedient acadèmic.

Del 25 al 29 de juny - Campus de la UIB. Palma
---
- II Campament Petits Científics d'Estiu a la UIB
El Vicerectorat d'Estudiants, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (PortUIB), organitza el II Campament Petits Científics.
És un projecte educatiu destinat a estudiants de 6è de primària mitjançant el qual podran gaudir d’un conjunt d’activitats científiques i esportives que els permetin despertar la curiositat per l’ampli ventall de possibilitats que ofereix la ciència i la tecnologia, a més d’adquirir valors com la solidaritat i la companyonia. L’objectiu principal és fomentar l’interès per la ciència, la tecnologia i la innovació entre estudiants de 6è de primària. S'ofereix un màxim de 20 places. En cas que el nombre d'alumnes superi el de places disponibles, es tindrà en compte l’expedient acadèmic.

26 i 27 de juny - Campus de la UIB. Palma
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 22-5-2018

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-