-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Abril 2018
- Any Josep Maria Llompart 2018
L’Any Llompart, declaració conjunta entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, la Universitat de les Illes Balears, l’Obra Cultural Balears i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, ha estrenat lloc web, des d’on es pot seguir l’actualitat sobre les activitats per commemorar aquest any dedicat a l’escriptor, poeta i activista cultural Josep Maria Llompart de la Peña (1925-1993), de qui aquest passat 28 de gener de 2018 s’han complit 25 anys de la seva mort; un personatge imprescindible que, parafrasejant Salvador Espriu, va viure per salvar-nos els mots. Al web http://www.anyllompart.cat/, encàrrec de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ja es pot consultar la declaració institucional, aprovada pel Consell de Govern de 22 de desembre de 2017, però també la vida i obra de Llompart, a cura de Cèlia Riba i la comissària de l’Any Llompart, Pilar Arnau; així com l’agenda d’activitats previstes, el recull de l’actualitat informativa i permet l'accés al material gràfic.

2018 - Illes Balears
---
- Cicle de conferències: Les competències socials i creatives a l'FP (Menorca i Eivissa)
Els objectius d’aquest cicle de conferències, organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació, són fomentar la creativitat i la innovació en la formació professional i impulsar les competències socials i creatives del professorat d’FP per millorar la pràctica educativa. La inscripció s’ha de fer a través del Portal del personal.
Calendari i horaris (Menorca)
- Dimecres, 11 d’abril, de 16 a 18 h (IES Joan Ramis i Ramis de Maó): “Ampliar o adequar el talent: quina és la prioritat?”, a càrrec d’Antoni Riera Font.
- Dijous, 19 d’abril, de 17 a 19 h (IES Biel Martí de Ferreries): “El formador ¿debe ser también un líder?”, a càrrec de Miguel Udaondo Durán.
- Dijous, 3 de maig, de 16.30 a 18.30 h (IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella): “Creativitat, innovació i emprenedoria: missió impossible a la formació professional?”, a càrrec de Margarita Munar López.
Calendari i horaris (Eivissa)
- Dijous, 12 d’abril, de 16.30 a 18.30 h (IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines): “El liderazgo en el aula. Presencia, actitudes y comportamiento", a càrrec de Miguel Udaondo Durán.
- Dimecres, 2 de maig, de 16.30 a 18.30 h (IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines): “Ampliar o adequar el talent: quina és la prioritat?”, a càrrec d’Antoni Riera Font.
- Dijous, 17 de maig, de 16.30 a 18.30 h (IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines): “Creativitat, innovació i emprenedoria: missió impossible a la formació professional?”, a càrrec de Margarita Munar López.

Termini d’inscripció: del 9 al 19 de març de 2018.
---
- Jornada d’intercanvi d’experiències TAC
Destinataris: Professorat dels centres que participen en el Programa d'Utilització de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) en el desenvolupament curricular. Tot el professorat de centres educatius públics de les Illes Balears interessat en conèixer les experiències realitzades i l'organització i implantació del programa.
Objectius:
- Analitzar la importància de l'ús de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) i dels recursos digitals per afavorir la millora de la qualitat en els processos d'ensenyament i aprenentatge de la competència digital i dels recursos escolars en general.
- Presentar les experiències que han desenvolupat diferents centres educatius de les Illes Balears en l'ús de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) en el desenvolupament curricular.
- Fomentar la relació dels centres educatius que participen en el programa d'utilització de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC), potenciar i compartir experiències i promoure la coordinació.

NOVETAT 27/03/2018 Us comunicam que la Jornada d’intercanvi d’experiències TAC de dia 10 d’abril de 2018 es farà a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la UIB, de 09.00 a 18.00 hores. El motiu del canvi de lloc és l’elevat nombre d’inscripcions a aquesta activitat i la manifestació explícita de molts de vosaltres en poder assistir a aquesta Jornada, i, per això mateix, la Conselleria d’Educació i Universitat , amb la col·laboració de la Facultat d’Educació de la UIB, ha fet possible que totes les persones que heu presentat sol·licitud estigueu admeses. Pensau a confirmar l’assistència a la Jornada al portal del personal del 26 de març al fins dia 2 d’abril de 2018. És indispensable que confirmeu l’assistència!

10 d’abril - Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos. Campus de la UIB. Palma
---
- I Jornada Regional Etwinning a Balears
Destinataris: Docents d'infantil, primària, secundària, EOI, CEPA, i FP, amb un màxim de 5 persones per centre sense comptar l'equip directiu, amb preferència les que estiguin desenvolupant un projecte europeu Erasmus+.
Objectius:
- Donar difusió a la plataforma Etwinning i als projectes de bones pràctiques fets a Balears.
- Ensenyar les passes per fer el registre a la plataforma i recerca de socis per engegar un projecte.
- Conscienciar als equips directius de l'enriquiment que suposen els projectes Etwinning als centres.
- Treballar l'elaboració, avaluació i desenvolupament dels projectes. Conèixer les aules del futur FCL (Future Classroom Laboratory).
Inscripció: de 9 de març a dia 2 d'abril de 2018, al Portal del personal.

12 d’abril - Mallorca
---
- Seminari del Mètode Ballester
Evita i redueix els problemes de disciplina. Optimitza el rendiment acadèmic amb notables resultats. Descarrega el treball del docent o de l'educador.
[ informació ]

7 d'octubre, 11 de novembre, 13 de gener, 3 de febrer, 10 de març, 14 d'abril i 5 de maig - Espai Sociocultural Asima. Avda. 16 de Juliol, s/n. Palma
---
- Conferència “La competència matemàtica: argumentar, representar, connectar...”
Dins la cloenda del curs de postgrau de la UIB "Expert Universitari en Matemàtiques de l’Educació Primària", se celebrarà la conferència “La competència matemàtica: argumentar, representar, connectar...” a càrrec dels professors David Barba, emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Cecilia Calvo, de l'Escola Sadako de Barcelona.
En aquesta trobada analitzarem alguns exemples d’activitats riques que conviden als alumnes a portar a terme processos bàsics per cultivar la competència matemàtica com són el raonament, la comunicació, les connexions, i especialment, la resolució de problemes. Atenenent a que la riquesa esmentada no depèn únicament de l’enunciat de la tasca sinó de la manera en que es porta a l’aula, inclourem en l’anàlisi referències al nostre paper com a mestres, més enllà de seleccionar bones activitats.
L’entrada és oberta, gratuïta i requereix d’inscripció prèvia a la següent web: https://agenda.uib.es/go/cloenda-matematiques

21 d’abril a les 12.00 h - Edifici Anselm Turmeda. Campus de la UIB. Palma
---
- Cicle de xerrades “Navegant per la complexitat del segle XXI: Ciència, intel·ligència i creativitat”
Un dels principals objectius de l’IFISC (UIB-CSIC), des del seu naixement fa ja més de deu anys ha estat l'organització d'activitats que promoguin la divulgació dels sistemes complexos i la ciència interdisciplinària, els seus objectes d'estudi, entre la ciutadania. Per això, i prenent el testimoni de “Explorando las fronteras entre saberes”, l’IFISC anuncia el cicle de xerrades “Navegando por la complejidad del siglo XXI” on els temes centrals del qual aquest any seran la creativitat i la intel·ligència en l'àmbit de les matemàtiques, la soci-física i la neurociència.
El cicle, que arrencarà el proper 19 d'abril, constarà de tres xerrades, a raó de xerrada per setmana, celebrant-se en el Caixaforum de Palma. Els ponents, tots ells científics i divulgadors de primer nivell en els seus respectius camps, oferiran la seva visió particular de la ciència, la intel·ligència i la creativitat en aquesta primera edició del cicle. Amb l'objectiu d'oferir una experiència més interactiva i propera, cada conferència constarà d'una primera part de presentació audiovisual i una segona part de preguntes i respostes entre el ponent i un grup seleccionat d'entrevistadors representatiu de la societat actual.

19 i 26 d'abril i 3 de maig, a les 19:00 h. - CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma
---
-
 
Maig 2018
- I Jornada de Bones Pràctiques d'Educació per al Desenvolupament
En el marc del Projecte de Centres Educatius per a la Ciutadania Global i Transformadora, s'obri el termini d'inscripció de la I Jornada de Bones Pràctiques d'Educació per al Desenvolupament destinada als docents en actiu de centres públics i concertats. El termini d'inscripció és del dia 9 d'abril fins dia 17 d'abril de 2018 des del portal del personal. La jornada es farà el 10 de maig de 2018 en el CEP de Palma de les 9:00 fins a les 18:30 h.

10 de maig - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. C/ Gregorio Marañón, s/n. Palma
---
-  Jornada “Èxit educatiu: Avaluació per a la millora”
El Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació Illes Balears (FEAEIB) organitza una jornada amb el títol "Èxit educatiu: Avaluació per a la millora" complementada amb una visita al Salobrar, les salines i s'Estalella.

5 de maig - Camp d'Aprenentatge Es Palmer. Ctra. de la Colònia de Sant Jordi, km 5,4. Campos
---
- Proves de llengua catalana de maig de 2018
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).
Dates de les proves:
Proves escrites: el mes de maig. Dia 17: nivell B1 Dia 22: nivell B2 Dia 26: nivells C1 i C2 Dia 29: nivells A2 i LA
Proves orals: entre el 10 i 15 de setembre.
Llocs de les proves: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Maó, Eivissa i Formentera
[ cartell ] [ informació ] [ calendari ]

Termini d’inscripció: del 14 al 27 de març de 2018
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 19-4-2018

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-