-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Juny 2017
- Mostra de Teatre Escolar de Palma
Sota el lema "Quimera compartida" ha començat la 33 edició de la Mostra de Teatre Escolar amb un total de 40 muntatges programats, que es representaran en horari de matí —per als escolars— i de nit —obert al públic, especialment als familiars— als teatres municipals Catalina Valls, Xesc Forteza i Mar i Terra. Aquesta Mostra, que s'impulsa des de les regidories d'Educació i de Cultura de l'Ajuntament de Palma, compta enguany amb la participació de 53 docents de diferents centres públics i concertats i implica un total de 677 actors apassionats de la interpretació que pertanyen a diferents nivells educatius. Així, hi participen 433 alumnes de primària, 244 de secundària i 20 d'educació especial. La majoria de muntatges que s'han programat es fan en català (33), enfront de 7 muntatges en castellà i un de bilingüe.

Del 29 de març al 13 de juny - Teatres municipals Catalina Valls, Xesc Forteza i Mar i Terra. Palma
---
- XXV Fira del Llibre 2017
El Gremi de Llibreters de Mallorca, amb el patrocini del Consell de Mallorca i el suport de l'Ajuntament de Palma, organitza la XXV Fira del Llibre 2017.

Del 26 de maig al 4 de juny - Es Born. Palma
---
-  Cicle de conferències “Les competències socials i creatives a l’FP”
Aquest cicle de conferències, organitzat pel Servei de Formació del Professorat, tindrà lloc els dies 17 i 25 de maig i 1 de juny de 2017 en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Les conferències seran retransmeses per videoconferència a Menorca, Eivissa i Formentera. Els seus objectius són fomentar la creativitat i la innovació en la formació professional i impulsar les competències socials i creatives del professorat d’FP per millorar la pràctica educativa.
Calendari:
Dimecres, 17 de maig: "El formador ¿debe ser también un líder?", a càrrec de Miguel Udaondo Durán.
Dijous, 25 de maig: "Creativitat, innovació i empreniment: missió impossible a la formació professional?", a càrrec de Margarita Munar López.
Dijous, 1 de juny: "Ampliar o adequar el talent: quina és la prioritat?", a càrrec d’Antoni Riera Font.
Termini d’inscripció: del 24 d’abril al 2 de maig de 2017.
[ convocatòria ]

17 i 25 de maig, 1 de juny, de 18 a 20 h. - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
---
-  Cicle de conferències “Som parlants, som models i tenim un marge d'acció”
Aquest cicle de conferències, organitzat pel Servei de Formació del Professorat, tindrà lloc els dies 2, 9 i 16 de juny de 2017 en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Les conferències seran retransmeses per videoconferència a Menorca, Eivissa i Formentera. Els objectius d’aquest cicle són fomentar l’adopció de conductes lingüístiques que facilitin l’ús i manteniment de la llengua catalana, aconseguir que el català sigui vist com a llengua vehicular del sistema educatiu, oferir recursos per treballar, mesurar i millorar les actituds lingüístiques i reforçar les actituds lingüístiques del professorat.
Calendari:
Divendres, 2 de juny: Assertivitat lingüística per a docents: recursos dins de l'aula, a càrrec de Ferran Suay i Lerma.
Divendres, 9 de juny: Assertivitat lingüística per a docents: recursos fora de l'aula, a càrrec de Gemma Sanginés Sáiz
Divendres, 16 de juny: Treballar actituds lingüístiques, entre professorat i alumnat, a càrrec de Bernat Joan i Marí.
Termini d’inscripció: del 5 al 14 de maig de 2017.
[ convocatòria ]

2, 9 i 16 de juny, de 18 a 20 h. - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
---
-  VIII Campus Cientificotècnic d'Estiu de la UIB
El Vicerectorat d'Alumnes, Titulats i Ocupabiliat a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (POTU) organitza el VIII Campus Cientificotècnic d’Estiu amb el suport de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, l’Obra Social Sa Nostra i la Residència d’Estudiants de la UIB.
L’objectiu principal és fomentar l’interès per la ciència, la tecnologia i la innovació entre estudiants de 4t d’ESO i 1r de batxillerat.

1r torn: Del 26 de juny al 30 de juny, de 10 a 13.30 h. - Campus de la UIB. Palma
2n torn: Del 3 al 7 de juliol, de 10 a 13.30 h. - Campus de la UIB. Palma
---
-  I Campament Petits Científics a la UIB
El Vicerectorat d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (POTU), organitza el I Campament Petits Científics, amb el suport de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears i l’Obra Social Sa Nostra.
És un projecte educatiu destinat a estudiants de 6è de primària mitjançant el qual podran gaudir d’un conjunt d’activitats científiques i esportives que els permetin despertar la curiositat per l’ampli ventall de possibilitats que ofereix la ciència i la tecnologia, a més d’adquirir valors com la solidaritat i la companyonia. L’objectiu principal és fomentar l’interès per la ciència, la tecnologia i la innovació entre estudiants de 6è de primària.

27 i 28 de juny - Campus de la UIB. Palma
---
-  Congrés Internacional d'Altes Capacitats i Superdotació
Les persones superdotades veuen el món d'una manera molt diferent a causa de la complexitat del seu processament cognitiu i la seva intensitat emocional. Les persones amb superdotació són" massa "en tot: massa sensibles, massa intenses, massa motivades, massa honestes, massa idealistes, massa ètiques, massa perfeccionistes, massa per a la resta de les persones! Fins i tot quan es passen tota la vida intentant encaixar, se segueixen sentint inadaptades, marcianes, massa diferents . El dany que fem a les persones amb superdotació ignorant les seves circumstàncies és molt més gran que el dany que podríem fer etiquetant. És el moment que traguem a les persones superdotades de l'armari i les separem definitivament del concepte d'èxit. És el moment que reconeguem el seu valor i les alimentem i desenvolupem a les nostres escoles i en les famílies, en la societat en conjunt.
[ programa ]

23 i 24 de juny - Palau de Congressos d'Oviedo. C/Arturo Álvarez Buylla, s/n. Oviedo
---
-  Conferència “Com funciona un relotge solar”
El proper dissabte 24, dia de Sant Joan, tindrà lloc una visita al rellotge de sol de l’IES Marratxí. Aquest rellotge l’han dissenyat i construït els professors i professores de l’Institut, amb l’ajut també dels alumnes, sota la direcció del quadranter mallorquí Joan Serra. En aquests moments, es tracta del rellotge calendari solar acabat més gran de l’estat espanyol perquè a Saragossa n’hi ha un molt més gran, però inacabat.
El pla de la visita serà el següent:
11:00 hores. Visita i interpretació del rellotge-calendari.
11:20 hores. Conferència per entendre els rellotges i calendaris solars.
12:00 hores. Tornada al rellotge per estudiar el moviment i la lectura de l’hora oficial.
Per cortesia de l’IES Marratxí l’activitat és oberta a tots els públics i de franc.

24 de juny - IES Marratxí. C/ Arbre de la Ciència, 1. Polígon de Marratxí
---
-  Jornades “Acompanyar en l'aventura d'aprendre”
Els objectius d'aquestes jornades, organitzades pel CEP d'Inca, són:
- Aportar experiències pràctiques que centren l'acció educativa en les necessitats i interessos dels infants, potenciant la seva autonomia i benestar.
- Facilitar el treball en xarxa entre escoles des de la reflexió sobre la pràctica educativa i el debat pedagògic, com a elements de la millora de la qualitat educativa.
- Reflexionar i debatre sobre les necessitats de disseny i redisseny dels espais educatius i els papers del docent i l'alumne en les metodologies actives i globalitzadores.
Continguts de les jornades:
- Metodologies actives i globalitzadores que fomenten l'autonomia dels infants.
- Dissenyar i organització espais educatius.
- Rol docent.
- Ritmes individuals d'aprenentatge.
- Elements necessaris per organitzar els alumnes, els espais i els materials per tal de promoure l'activitat lliure i fomentar la investigació, l'aprenentatge i el desenvolupament de les capacitats i competències dels infants.

27 i 28 de juny, de 15:30 a 20:00 h. - CEP d'Inca. C/ Mestre Antoni Torrandell, 59. Inca
---
- Any Pasqual Calbó i Caldés 2017
Pasqual Calbó i Caldés (Maó, 1752–1817) va ser un dels personatges cabdals de l'anomenat Grup Il·lustrat Menorquí. Alumne avantatjat del pintor italià establert a Menorca Giovanni Chiesa, l'any 1770, es va traslladar a Itàlia per ampliar els estudis de pintura, amb estades a Gènova, Venècia i Roma. El 1779, es va mudar a Viena, cridat per la Casa Reial dels Habsburg, i va ser nomenat pintor delineant de la Galeria Imperial de Belvedere; posteriorment, va ser pintor de cambra de l'emperadriu, i, finalment, director de la Galeria Imperial.

DECLARACIONS INSTITUCIONALS
- El 16 de novembre de 2015, la sessió ordinària del Ple del Consell Insular de Menorca va acordar declarar l’any 2017 Any Pasqual Calbó i Caldés, en el 200è aniversari de la seva mort. De la mateixa manera, va animar a col·laborar-hi els ajuntaments, les entitats i les institucions que es volguessin adherir a l’homenatge.
- El 13 de gener de 2017, mitjançant acord del Consell de Govern, el Govern de les Illes Balears s’adhereix a la declaració de l’any 2017 com a Any Pasqual Calbó i Caldés, en commemoració del 200è aniversari de la seva mort i declara formalment el 2017 Any Pasqual Calbó i Caldés a tot el territori de les Illes Balears.
[ targeta gener-febrer ]

2017 - Illes Balears
---
-
 
Juliol 2017
- Cursos d'Estiu a la UIB 2017
La Universitat de les Illes Balears es complau un any més a presentar la Universitat d'Estiu 2017. Enguany els cursos són:
Escola Politècnica Superior
- Com crear i compartir continguts en vídeo amb mòbils i tauletes: recursos pràctics
- Organitzant i compartint els recursos en línia utilitzant Symbaloo Python per a científics
- Tendències tecnològiques i les seves aplicacions
Facultat de Ciències
- Agricultura i ramaderia de muntanya. Serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat
- Automatització d’anàlisis químiques i bioquímiques i tractament de dades mitjançant Python
- Claus neurofisiològiques sobre la memòria i com podem millorar-la
- Com s'estudia la fauna terrestre?
- Coneixement del paisatge vegetal de Mallorca
- El mercat com a eina pedagògica per estudiar la botànica
- Introducció a l'ús de la imatge científica
- Què és la investigació biomèdica
- Una mirada diferent a les nostres vinyes
Facultat de Dret
- Emprenedors i emprenedoria, què cal tenir en compte
Facultat d'Educació
- Ètica, política i periodisme
- La formació del professorat i la professionalització del docent com a eixos de millora del sistema escolar
- La importància de la intensitat a les classes d'Educació Física
- Procés creatiu i autoconeixement
- Recerca documental i comunicació científica per a professionals i investigadors de les Ciències Socials
Facultat de Filosofia i Lletres
- Aproximació al pensament estètic de Paul Valéry
- Giravolta poètica: recursos i aplicacions didàctiques de la poesia visual
- Identitats nacionals i nacionalismes a l'Estat Espanyol en l'època contemporània
- Pam a pam per la geografia gremial de la ciutat de Mallorca. Segles XIV-XVI
Facultat de Psicologia
- Nous enfocaments en el tractament dels trastorns d'ansietat: aplicacions pràctiques
Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere (XVIII) + feminismes que mai

Consultau també l'oferta de Tallers i activitats d'oci.

Juliol - Universitat de les Illes Balears
---
-  Jornades d'Educació en Comunicació
Amb el títol "Educació Mediàtica per a una societat crítica", AulaMèdia organitza, a principis de juliol, les onzenes Jornades d'Educació en Comunicació. Com cada any al finalitzar el curs, des d’AulaMèdia obrim un espai de reflexió i debat sobre com implementar l’Educació en Comunicació a les aules. Unes Jornades per l’intercanvi d’experiències de producció audiovisual i també per la reflexió sobre els continguts dels mitjans audiovisuals i la seva anàlisi. Un debat que, en aquesta ocasió, volem que es centri sobre com l’Educació Mediàtica pot ser una eina per aconseguir un alumnat i una societat més crítica. A les persones matriculades a les Jornades d’Educació en Comunicació s’els lliurarà diferents materials audiovisuals realitzats per AulaMèdia i la productora Kineina.

3 a 6 de juliol - Sala d'Actes. Edifici El Vagó, Recinte Escola Industrial. C/ Rosselló, 121. Barcelona
---
-
 
Setembre 2017
-  V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears (Menorca)
El proper 6 de setembre de 2017, es celebraran a Menorca les V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears.
Destinataris:
Professorat en actiu de tots els nivells educatius, de centres públics i concertats.
Prioritat al coordinador/responsable de la biblioteca escolar o als membres de la comissió de biblioteca escolar. Professorat de centres que treballin per projectes amb ús de noves tecnologies.
Objectius:
- Conèixer el paper de les biblioteques escolars en els processos de canvi i transformació educativa que necessita l'escola.
- Conèixer la contribució de la biblioteca escolar a l'adquisició i desenvolupament de les competències informacionals (ALFIN/AMI).
- Dissenyar programes formatius de competència informacional a l'escola.
- Dissenyar projectes d'investigació a través de la biblioteca escolar.
- Facilitar models de gestió, activitats, projectes ... duts a terme des de la biblioteca escolar.
- Oferir un espai de reflexió entorn als diferents aspectes de la biblioteca escolar.
Període d'inscripció: del 22 de maig al 4 de juny de 2017.

6 de setembre - CEP de Menorca. Maó
---
- Proves de llengua catalana de maig de 2017
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats oficials de coneixements de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).

Més informació i inscripcions al web de la Direcció General de Política Lingüística: http://dgpoling.caib.cat

Termini d’inscripció: Del 21 de març al 2 d’abril de 2017

Llocs de les proves: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Maó, Eivissa i Formentera

[ cartell ]

Dates de les proves:
· Proves escrites: 20 de maig (B1, C1 i LA) i 27 de maig (A2, B2 i C2)
· Proves orals: 9 de setembre (tots els nivells)
---
-
 
Darrera actualització de l'Agenda: 19-6-2017
IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-