-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
DOCUMENTACIÓ ACADÈMICA
   
 

-Biblioteques Escolars
---

 

logo DGAOIE          Biblioteques Escolars IB

MEC

 
>> Activitats de Biblioteques Escolars del curs 2010-2011
 

II JORNADES DE BIBLIOTEQUES ESCOLARS DE LES ILLES BALEARS

>> La celebració de les II Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears respon a la intenció de ser fidels al nostre compromís de donar continuïtat a la iniciativa nascuda l’any passat. La implicació dels assistents, que triplicà les expectatives inicials, va fer paleses les il·lusions d’un col·lectiu de docents i bibliotecaris que, dia rere dia, treballen per ajudar a construir una biblioteca que sigui vertaderament educadora, que s’ofereixi com un centre de recursos al servei de l’ensenyament i l’aprenentatge, i des d’on s’impulsi i es dinamitzi la vida cultural dels centres educatius.

MALLORCA

Edifici Son Lledó, UIB. Ctra. de Valldemossa, km 7,5. Palma

28 i 29 d’octubre de 2010
EIVISSA I FORMENTERA

Hotel Los Molinos. C/ Ramon Muntaner, 60. 07800 Eivissa

4 i 5 de novembre de 2010
MENORCA

CEP de Maó. Avda. de Josep M. Quadrado, 33. 07703 Maó

11 i 12 de novembre de 2010

PDF Cartell de les Jornades

PDF Programa de les Jornades

PDF Informació comunicacions

Informació inscripcions a les jornades:

PDF Mallorca | PDF Menorca | PDF Eivissa i Formentera

---

Títol propi de postgrau: Expert Universitari/Experta Universitària en organització, gestió i dinamització de biblioteques escolars

>> Cada vegada és menys discutible la necessitat que les biblioteques escolars es converteixin en autèntics centres de recursos materials i intel·lectuals que ajudin l’alumnat a comprendre el món a través de la lectura.
Així, la biblioteca escolar ha de ser un centre de recursos de primer ordre –integrat en els projectes educatius–, el millor espai per recopilar, gestionar i difondre tot tipus d’informació en qualsevol suport i, també, per desenvolupar activitats d’animació a la lectura.
D’aquesta manera, les biblioteques escolars han de tenir un lloc primordial en l’organigrama de centre i han de disposar de personal format específicament. Aquestes persones ha de comptar amb les estratègies, les eines i els recursos suficients per poder dissenyar, implementar i avaluar un projecte de biblioteca escolar coherent, sòlid i prou atractiu per seduir els usuaris: l’alumnat, el professorat i les famílies dels centres educatius.

La preinscripció al curs es podrà fins al 23 de setembre de 2010.

PDF Informació del títol propi de postgrau

PDF Calendari del curs

WORD Full d'inscripció

---

>> La Conselleria d’Educació i Cultura, en el marc del Conveni signat amb el Ministeri d’Educació i Ciència per a la millora de les biblioteques escolars, es proposa dinamitzar les biblioteques dels centres d’ensenyament no universitari i impulsar-ne l’organització. La Direcció General d’Administració, Ordenació i Inspecció Educatives convoca, dins aquest marc, els Projectes de biblioteca escolar i foment de la lectura.

Es tracta d’una actuació experimental, que comptarà amb la selecció màxima de 30 centres públics de les Illes Balears d’educació infantil, d’educació infantil i primària, i d’educació secundària.

Termini de sol·licituds: entre el 19 i 23 d’abril de 2010 (ambdós inclosos)

PDF RESULTAT DE LA CONVOCATÒRIA DE PROJECTES DE BIBLIOTECA ESCOLAR
I FOMENT DE LA LECTURA per al curs 2009-2010
21-6-10

PDF CONVOCATÒRIA DE PROJECTES DE BIBLIOTECA ESCOLAR I FOMENT DE LA LECTURA per al curs 2009-2010

 

Darrera actualització: 28-9-2010

 

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-