-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
DOCUMENTACIÓ ACADÈMICA
   
 

-Resultats i documentació de les Jornades celebrades
---

escut de la CAIB Trobada de professionals i entitats de l'àmbit socioeducatiu: cap a un treball comunitari

maig 2003
 

- Dia 6 de maig de 2003 va tenir lloc la Trobada de professionals i entitats de l'àmbit socioeducatiu: cap a un treball comunitari, al Teatre Municipal de Santa Maria del Camí, a Ses Cases des Mestres. Aquesta iniciativa va sorgir de la constatació dels educadors de medi obert de la part forana de Mallorca de l'augment de la problemàtica dels adolescents d'entre 12 i 16 anys en els àmbits escolar i social, i també del convenciment de les conselleries d'Educació i Cultura i de Benestar Social que la millor manera de respondre a les necessitats socioeducatives dels joves és mitjançant el treball en col·laboració de professionals i entitats. Aquesta jornada és una continuació de la trobada de professionals dels àmbits educatiu i social que es va realitzar el passat juny del 2002 al centre cultural Els "Flassaders" on s'analitzaren els Programes d'Intervenció Socioeducativa que aleshores estaven implantats. La trobada, dirigida als professionals de les àrees de serveis socials, serveis de joventut, serveis educatius, policies locals i tots els altres professionals relacionats amb aquest col·lectiu d'adolescents, va ésser inaugurada per la batllessa de Santa Maria del Camí, Rosa Vic, el conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, la directora general d'Ordenació i Innovació, Catalina Bover i el director general de Planificació i Ordenació social, Antoni Sancho. Es reuniren al voltant de 150 persones provinents gairebé de tots els pobles de Mallorca.

Els objectius d'aquesta activitat de formació varen ésser:

  • Posar en contacte els professionals i les entitats que treballen amb adolescents.

  • Conèixer les expectatives i les possibilitats de cada un dels serveis participants.

  • Formar-nos en la creació de projectes comunitaris per tal de treballar conjuntament entre professionals i entitats.

La dinàmica de la jornada va ésser eminentment pràctica, treballaren per grups el cas hipotètic d'una adolescent. La primera part del matí els diferents participants s'agruparen per col·lectius professionals, mentre que ja en acabar el matí els grups es varen constituir interdisciplinariament amb representants de cada àmbit professional per tal d'arribar a consensuar unes línies d'actuació comunes.

L'horabaixa els portaveus exposaren les conclusions a les quals va arribar cada grup i les estratègies a adoptar en la intervenció per donar resposta al cas pràctic plantejat a l'inici de la jornada. Com a cloenda, i com a marc teòric de la feina desenvolupada, el professor de la UIB, Lluís Ballester i l'educador de la Direcció General de Menors, Antonio Muñoz, desenvoluparen la ponència "Treball comunitari". Des de les diferents administracions i entitats, sempre s'ha pensat en una línia de feina i de col·laboració indispensable per a dur a terme un treball socioeducatiu coherent i eficaç.

La valoració dels diferents assistents fou positiva i les conclusions a les quals varen arribar es poden consultar a l'annex corresponent:

---

  Comunicació
PDF Comunicació: "El treball comunitari: Treball socioeducatiu en xarxa, mediació social i altres opcions d'actuació"
PPT Powerpoint de la comunicació 60 Kb
   
  Cas pràctic
PDF Cas pràctic
   
  Conclusions
PDF Conclusions

 

 

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-