-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
DOCUMENTACIÓ ACADÈMICA
   
 

-Resultats i documentació de les Jornades celebrades
---

escut de la CAIB Jornada d'Educació Infantil

4 d'octubre 2002
 

- La Jornada d'Educació Infantil es va dur a terme el divendres dia 4 d'octubre 2002, a Mallorca, i hi participaren unes dues-centes persones relacionades amb el món de l'ensenyament infantil, tant del cicle 0-3 com del cicle 4-6.

Aquesta jornada era fruit de la necessitat del professorat d'aquesta etapa de trobar llocs on exposar i debatre, juntament amb altres companys i companyes, les qüestions que més els preocupen.

La Jornada va ser inaugurada pel conseller d'Educació i Cultura i s'hi presentaren dues conferències i una sèrie de tallers de debat en què es tractaren temàtiques diverses.

La primera conferència va ser la de Carles Parellada, de la Universitat Autònoma de Barcelona, que oferí una extensa i molt interessant panoràmica del món de l'educació infantil avui, en la qual posà en relleu quins són els reptes educatius actuals en aquesta etapa (es pot consultar a l'adreça d'internet http://www.xtec.es/~cparella).

Posteriorment, les persones assistents es distribuïren entre els diferents tallers de debat per treballar alguna de les cinc temàtiques proposades: relacions família/escola, construcció de la identitat, llengua i aprenentatge, coordinació entre les etapes, i dins una etapa mateixa, i el cicle 0-3.

A l'horabaixa, Josep Miquel Palaudàrias, de la Universitat de Girona, donà una conferència en la qual parlà de la necessitat de vertebrar una autèntica educació intercultural que faciliti donar respostes als canvis socials en què ens trobam immergits. A continuació, els representants dels diferents tallers de debat n'exposaren les conclusions.

Catalina Bover, directora general d'Ordenació i Innovació, i Jaume Ordines, cap del Servei de Formació Permanent del Professorat, tancaren la Jornada exposant les línies generals de la política educativa de la Conselleria d'Educació i Cultura, en general, i de l'educació infantil, en particular.

---

PDF Conferència de Carles Parellada
PDF Bibliografia aportada
   
  Conclusions dels tallers de debat
PDF Taller del cicle 0-3
PDF Taller de construcció de la identitat
PDF Taller de coordinació
PDF Taller de llengua i aprenentatge
PDF Taller de relacions família-escola

 

 

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-