Programa de formació a distància 2007-08

Formació > Formació a distància

El Servei de Formació Permanent del Professorat ha posat en marxa una oferta complementÓria de formaciˇ permanent del professorat caracteritzada per desenvolupar-se a distÓncia a travÚs d'Internet, en la qual prevalen la qualitat pedag˛gica, el suport individualitzat i l'afavoriment del treball cooperatiu, que facilita l'aprenentatge informal que es produeix en el context d'una comunitat virtual d'alumnes.

Amb aquest objectiu, durant el curs 2001-2002 es va posar en marxa el Programa de formaciˇ a distÓncia del professorat, desprÚs dels bons resultats obtinguts en l'experiŔncia pilot realitzada en el curs anterior. Per al curs 2007-2008 es continua amb la lÝnia iniciada, i s'ofereix un nou conjunt d'activitats de formaciˇ a distÓncia per al professorat, fruit del Concurs per a l'elaboració de materials de FaD desenvolupat el curs 2006/07. Es segueix incidint en la formació en TIC, en el programari lliure i en l'oferta de cursos d'aplicació de les TIC a diferents àrees i etapes amb l'objectiu de donar suport a l'experimentaciˇ i l'aplicaciˇ a l'aula.

La metodologia de les activitats de formació a distància es basa en la utilitzaciˇ d'un entorn virtual d'aprenentatge, al qual el professorat es connecta des de qualsevol ordinador amb connexiˇ a Internet. Amb aquest mitjÓ els participants a les activitats formatives a distÓncia tenen accÚs, no nomÚs als materials del curs, sinˇ que poden comunicar-se i interactuar amb els altres alumnes i amb el seu tutor o tutora. El model d'aprenentatge electr˛nic que es fa servir combina la flexibilitat de l'aprenentatge autodirigit des de qualsevol lloc i al ritme marcat per l'alumne, amb la utilitzaciˇ de mŔtodes basats en la interacciˇ a travÚs de la xarxa -aprenentatge cooperatiu-, centrats en l'aprenentatge - aprendre a aprendre-, en la resoluciˇ de problemes, i en el suport tutorial en forma de guia i facilitador de recursos

Per al curs 2007-2008 les activitats programades dins del programa de formació a distància es poden consultar a:

http://www.weib.caib.es/Formacio/distancia/inscripcio.htm

Aquesta oferta de formació a distància es complementa amb la que fan els centres de professorat (CEP).

Centres de Professorat:

Per a qualsevol qüestió relacionada amb aquest programa podeu escriure a l'adreça: formacio.distancia@educacio.caib.es

Per accedir als materials de formació podeu fer clic aquí.