Propostes
 
 
 
 

 

 


II CIRCULAR DEL SEMINARI D'AMBIENTALITZACIÓ DE CENTRES

ESCOLARS DEL CEP DE PALMA

 

INFORMACIÓ GENERAL

(enviat per correu electrònic el 14-12-04)

 

Benvolguts companys:

            Des del Seminari d'Ambientalització de Centres Escolars del CEP de Palma (SACE), que existeix des del curs 2001-02, volem contactar amb vosaltres per tal de conèixer el funcionament del vostre centre en aquests aspectes mediambientals i fer-vos arribar una sèrie de noves en relació als temes que, tant durant els tres cursos anteriors com a l'actual, han estat els eixos vertebradors de la nostra feina:

 

A.- Coordinador Ambiental:

            En relació a aquest tema voldríem saber si al vostre centre existeix un grup de Medi Ambient, tant si teniu Coordinador Ambiental com si no en teniu. També voldríem saber si el Coordinador Ambiental té reducció horària i quina és (contestar al qüestionari)

            Vos informem que el proper 17 de febrer es celebren les “IV Jornades d'Ambientalització de Centres Escolars”, organitzades per “Mallorca Recicla”. Us recomanem assistir-hi.

            D'altra banda, vos volem comentar que tornarem a organitzar, segurament al mes d’abril, una nova “Trobada de Coordinadors Ambientals”, la segona, per tal de conèixer la feina que es fa a cada centre i unificar esforços i interessos de cara al pròxim curs. Ens agradaria conèixer si hi voldríeu participar (contestar al qüestionari).

B.- Bars dels centres educatius:

            És un tema especialment important ja que cada any es renoven moltes concessions. Aprofitem l'avinentesa per recordar-vos que és el Consell Escolar del centre és el responsable de regular el que es ven en el bars dels instituts i en els menjadors escolars en funció d'uns criteris mediambientals, nutricionals...

A l’apartat taulell de la nostra pàgina web (http://weib.caib.es/Programes/ambientalitzacio/index.htm) trobareu més informació al respecte, i a l’apartat Propostes els criteris ambientals que es proposen des del seminari per dur a terme la gestió ambiental dels bars dels centres educatius.

C.- Experiències de SACE:

            Un dels apartats de la nostra web és el d'EXPERIÈNCIES AMBIENTALITZADORES I D'EDUCACIÓ AMBIENTAL a on es mostren les activitats realitzades tant pels membres del seminari com per companys d'altres centres. Ens agradaria molt anar engrandint aquesta secció amb tot el material que ens envieu de manera que es converteixi en un lloc de trobada i inspiració per tots els mestres i professors interessats en aquests temes.

Si voleu penjar les vostres experiències les instruccions són molt senzilles:

Un arxiu electrònic (preferentment en html) amb una informació general sobre el projecte o activitats d'ambientalització i/o educació ambiental que duis a terme en el vostre centre escolar. Ho podeu acompanyar amb alguna fotografia si voleu.

Un arxiu per activitat (preferentment en html) amb les fotografies incorporades que vulgueu mostrar.

Si el pes de cada arxiu és inferior a 1MB ho podeu enviar per correu electrònic a la nostra adreça (seminariambientalitzacio@educacio.caib.es), però si el pes és superior ho hauríeu de portar al CEP de Palma i donar-li a na Catalina Ramis.

Esperam els vostres projectes i/o activitats

D.- Projecte d'aprofitament de les energies renovables als centres escolars de les Balears:

            Per aquest any al SACE volem dur a terme un projecte de instal·lació d’energies renovables als centres educatius de les Illes Balears. Amb aquesta finalitat volem demanar la vostra col·laboració contestant al qüestionari que es troba a l’arxiu adjunt.

 

            Si voleu més informació sobre el nostre seminari la podeu trobar a la nostra pagina web: http://weib.caib.es/Programes/ambientalitzacio/index.htm a la qual es pot accedir tant des de la WEIB com des de la pàgina web del CEP de Palma.

            Voldríem poder comptar amb la vostra col·laboració. Qualsevol aportació per la vostra part serà ben rebuda. Quedam a la vostra disposició.

Palma, 14 de desembre de 2004

 

Ben cordialment

Els membres del Seminari d'Ambientalització de centres escolars del CEP de Palma

 

 

Tornar