Beca Benjamin Franklin 2014

   programes   
info Convocatòria d'una/dues beques per participar en els Instituts d'Estiu Benjamin Franklin 2014 als Estats Units d'Amèrica per a joves entre 16 i 18 anys.

L'Ambaixada dels Estats Units a Espanya selecciona un o dos estudiants espanyols, andorrans o residents a Espanya o Andorra, per participar en els Instituts d'Estiu Benjamin Franklin, un programa finançat pel Departament d'Estat dels Estats Units per promoure les relacions entre les joves generacions d'europeus, asiàtics i nord-americans.

Els estudiants seleccionats participaran en un programa intensiu enfocat en els assumptes globals als quals s'enfronten els joves a banda i banda de l'Atlántic. Els instituts tindran lloc a la Universitat de Wake Forest en North Carolina i/o a la Universitat de Purdue en Indiana entre els dies 28 de juny i 26 de juliol de 2014 i reuniran a 35 estudiants de diferents països d'Europa i Àsia Central amb 10 estudiants nord-americans. Els participants duran a terme una gran varietat d'activitats: seminaris, programes de servei comunitari i voluntariat, viatges d'estudi i esdeveniments culturals. Treballaran en un projecte conjunt i exploraran com els joves d'avui interactuen amb els mitjans de comunicació, tant en la seva faceta de consumidors com de productors d'informació. Abordaran també com la llibertat d'expressió imposa als ciutadans tant drets com a responsabilitats.
arrow Dotació: Totes les despeses (viatge, allotjament, manutenció, segur mèdic i d'accidents i visat) correran per compte del Departament d'Estat dels Estats Units d'Amèrica.

Requisits i criteris de selecció:
- Excel·lent coneixement de l'anglès.
- Excel·lència acadèmica. Els candidats hauran d'adjuntar un certificat del seu centre d'ensenyament que reflecteixi una nota mitjana mínima de “Notable” (7.5) en el seu expedient acadèmic.
- Es valorarà molt positivament la participació en activitats de voluntariat i/o projectes de servei comunitari.
- Haurà d'adjuntar-se a la sol·licitud almenys una carta de referència.
- No es consideraran sol·licituds de candidats que hagin participat prèviament en viatges d'estudi als Estats Units.

Enviament de sol·licituds:
Només s'acceptaran sol·licituds completes, que incloguin:
1. Formulari de sol·licitud (http://photos.state.gov/libraries/spain/164311/education/application_form_2014_bftf.pdf) (PDF - 464K). Una vegada emplenat ha d'imprimir-se i ser signat tant pel sol·licitant com pels seus pares i/o tutors.
2. Una o diverses cartes de referència seguint aquest model (http://photos.state.gov/libraries/spain/164311/education/carta_referencia_bftf_2014.pdf) (PDF-84K).

3. Expedient acadèmic i notes de l'assignatura d'anglès.
4. Un video d'una extensió màxima de 2 minuts en el qual el sol·licitant expliqui en anglès el seu interès pel programa, què creu que aportaria la seva participació i per què creu que hauria de resultar seleccionat. El vídeo ha de pujar-se al canal YouTube com video “ocult” proporcionant l'adreça d'enllaç en el camp corresponent del formulari de sol·licitud.

Les sol·licituds completes pot ser remeses per correu postal o correu electrònic (escanejant tota la documentació) a: Secció Cultural Ambaixada dels Estats Units d'Amèrica Serrano, 75 28006 Madrid embusacultural@state.gov

Data límit de recepció de sol·licituds: Divendres, 28 de febrer de 2014 – 18h.

Resolució de la beca: La resolució de la beca es comunicarà al candidat/s seleccionat/s a l'abril de 2014.


arrow -
links Enllaços d'interès:
http://spanish.madrid.usembassy.gov/es/educacion/franklin2014.html
convocatòria Convocatòria:
Convocatòria 2014
termini Termini:
28 de febrer de 2014 fins les 18 hores.
docs Documentació:
PDF Formulari d'aplicació

PDF Carta de referència
[ Tancar finestra ]