eTwinning

programes   alumnat   centres
info És una acció educativa de la Comissió Europea que va néixer el 2005 dins del Programa d'Aprenentatge Permanent i que actualment s'inscriu en el marc del Programa Erasmus +.
https://www.etwinning.net/es/pub/index.htm

Aquest programa afavoreix la formació en competències bàsiques mitjançant la participació a una plataforma virtual per al desenvolupament de projectes escolars.
Hi poden participar professors d’educació infantil, educació primària i secundària i formació professional de totes les matèries, que treballen als centres educatius oficials. Aquesta acció europea consisteix en crear un agermanament escolar entre dos o més centres educatius de diversos països pertanyents a la UE a través de la plataforma eTwinning amb l’objectiu de dur a terme projectes educatius amb professors i alumnes.


Registres
Els professors adscrits als centres educatius poden registrar-se a la plataforma eTwinning.

Projectes d’agermanament
Professors de diversos països de la Unió Europea entren en contacte a través de la plataforma per fer projectes educatius amb alumnes.

Erasmus +
Aquest programa preveu projectes de “blended mobilities” que combinen projectes virtuals eTwinning amb mobilitats reals.

Ambaixadors eTwinning
El programa compta amb una xarxa nacional d'ambaixadors, docents experts en el programa, que assessoren els professors que desitgin començar un projecte.
http://etwinning.es/guia-red-nacional-embajadores-etwinning/?lang=es
Els professors interessats en ser ambaixadors del programa eTwinning, poden contactar amb: gordinas@dgfpfp.caib.es, indicant com a assumpte: “Ambaixador eTwinning”
arrow

CURSOS

El Servei de Formació en xarxa de l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat (INTEF) del Ministeri d’Educació inclou a les seves convocatòries cursos eTwinning.
http://formacionprofesorado.educacion.es/


  - Esdeveniments de formació eTwinning 2017

Us informem que el 29 de març, ha sortit publicada en seu electrònica la llista provisional d'admesos i exclosos a la convocatòria de "Esdeveniments de formació eTwinning 2017" (Resolució de 17 de febrer de 2017 de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats). Podeu consultar aquest llistat des del següent enllaç a seu electrònica: http://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/profesorado/profesorado-no-universitario/becas-ayudas/formacion/eventos-etwinning.html

Les reclamacions, renúncies i sol·licituds d'esmena a aquest llistat provisional hauran d'enviar-se per correu electrònic a l'adreça: asistencia@etwinning.es en el termini de 5 dies naturals a partir de l'endemà al de la seva publicació (Termini fins al 3 d'abril de 2017). Ha d'adjuntar-se a aquest correu tota la documentació pertinent per a les corresponents revisions. S'ha d'incloure en l'assumpte del missatge la frase "Esdeveniments eTwinning 2017"

Ha sortit publicada en el BOE la Convocatòria d'“Esdeveniments de formació eTwinning 2017” (Resolució de 17 de febrer de 2017 de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats), per la qual es convoquen places d'assistència a esdeveniments de formació dins del marc de l'acció eTwinning.
Sol·licituds fins el 14 de març de 2017:
http://etwinning.es/convocatoria-2017-de-asistencia-a-eventos-de-formacion-de-la-accion-etwinning/
http://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/profesorado/profesorado-no-universitario/becas-ayudas/formacion/eventos-etwinning.html


  - Curs de formació "Projecta eTwinning" NOVETAT

Ja està obert el termini d'inscripció per a l'edició d'octubre del curs tutoritzat “Projecta eTwinning”. Tens una oportunitat única d'introduir-te o actualitzar-te en la plataforma eTwinning guiat per un equip de tutors experimentats i amb unes activitats que et permetran recórrer les principals característiques del programa. Si ja has participat en els MOOC “Open eTwinning” o “eTwinning en obert”, podràs posar en pràctica tot l'après en un entorn diferent. Recorda que el termini acaba el 23 de maig de 2017.
Més informació:
http://etwinning.es/inscripcion-para-el-curso-tutorizado-proyecta-etwinning/?lang=es
Accés a la convocatòria: http://www.mecd.gob.es/mecd/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/general/educacion/201533/ficha/201533-2017-2
Inscripció online: https://sede.educacion.gob.es/tramite/login/inicio.jjsp?idConvocatoria=920


  - Segona edició del MOOC “Open eTwinning”

Ja s'ha obert el termini d'inscripció per a la segona edició del MOOC "Open eTwinning". Aquest curs es desenvolupa íntegrament en anglès.
Hi trobareu l'article a la web
http://etwinning.es/vuelve-open-etwinning/?lang=es
I l'enllaç al registre en http://mooc.educalab.es/courses/course-v1:MOOC-INTEF+INTEF176+2017_ED2/about
Inici del curs: 20 d'abril de 2017


  - 3ª edició del MOOC “eTwinning en abierto”

S'acaben d'obrir les inscripcions per a la 3ª edició del MOOC “eTwinning en abierto”. Us informem també que els materials i les activitats poden ser usats per a activitats de formació mixta (presencial i en línia), de manera que qualsevol centre de professors o qualsevol institució similar pot comptar amb el MOOC per incrustar-ho en alguna acció de formació que estigui organitzant.
Aquí teniu tota la informació:

Article web: http://etwinning.es/vuelve-etwinning-en-abierto/?lang=es
Informació i registre en Educalab: http://mooc.educalab.es/courses/INTEF/INTEF164/2016_ED3/about
Twitter: #twinmooc
Facebook: https://www.facebook.com/groups/etwinningenabierto/
Inici del curs: 20 d'octubre de 2016
--------------

 

CONCURSOS

  - Concurs “Move2Learn, Learn2Move”

Amb motiu del 30 Aniversari del Programa Erasmus +, la Comissió Europea ha llançat la iniciativa “Move2Learn, Learn2Move”. Es tracta d'un concurs destinat a alumnes de projectes eTwinning, que rebran un bo de viatge com a premi. S'estima que al voltant d'un total de 5000 alumnes procedents dels països de l'acció eTwinning seran beneficiaris d'aquesta ajuda. Són elegibles 40 centres educatius a Espanya.
Els bons de viatge tenen un valor, per norma general, de 350€ per persona. A més, es contemplen altres situacions excepcionals que comporten un augment en el bo fins als 530€; aquestes situacions són els viatges amb origen en les Illes Canàries o en municipis amb un cost per desplaçament fins a un centre de transports principal major de 100€ i les visites als socis de projectes (s'explica més endavant).
Al següent enllaç, es troba tota la informació sobre les bases del concurs
: https://www.etwinning.net/es/pub/move2learn-learn2move/contest-rules.htm

Requisits per participar en el concurs Move2Learn, Learn2Move:
1. Alumnat amb 16 anys complerts abans de 31 de desembre de 2017.
2. Participació en projectes eTwinning registrats entre 1 gener de 2016 i 30 de maig de 2017.
3. Sol·licitud de Segell de Qualitat enviada entre 1 de setembre de 2016 i 30 de juny de 2017. En cas d'haver sol·licitat el Segell de Qualitat en aquest rang de dates i complint els requisits 1 i 2, aquestes sol·licituds tornen a estar actives amb l'objectiu de sol·licitar la participació en aquesta iniciativa.
Altres dades d'interès:
- La inclusió serà un criteri prioritari a l'hora de seleccionar als projectes guanyadors i per tant, als alumnes beneficiaris dels bons de viatge. És important destacar que no es tracta d'un requisit, és un criteri. Un altre criteri puntuable és si el grup-classe ha realitzat amb anterioritat un viatge a l'estranger de forma conjunta o no.
- Existeixen 3 opcions de viatges disponibles:
• Viatge individual
• Viatge del grup-classe per visitar a centres socis del projecte en qüestió
• Viatge del grup-classe a qualsevol un altre destí
- La Comissió Europea és responsable de seleccionar els guanyadors prèvia avaluació dels Serveis Nacionals de Suport, així com de designar a l'organització gestora de la compra dels bons de viatge. Per tant, els bitllets són adquirits per aquesta organització i no pels participants.

Dates rellevants:
- Període per enviar sol·licitud de participació: des del
20 de març fins al 30 de juny de 2017.
- Resolució del concurs: principis del mes d'agost de 2017.
- Període per realitzar el viatge: agost de 2017 fins a 31 desembre de 2018.

Tota la informació publicada es troba a:
http://etwinning.es/lanzamiento-de-move2learn-learn2move/
--------------

 

SEMINARIS

Són seminaris multilaterals que ofereixen la possibilitat de conèixer docents d’altres països vinculats a la plataforma eTwinning per trobar socis per a futurs projectes i compartir experiències didàctiques.
--------------

 

TROBADES

Es tracta de trobades de docents de diferents països amb l’objectiu de fomentar la difusió d’eTwinning i millorar la qualitat dels projectes.
Es duen a terme debats i treball actiu entre professors de tota Europa dirigits per un expert.

https://www.etwinning.net/es/pub/highlights/learning-events.htm
--------------

 

TROBADES D’AMBAIXADORS

Us presentem un vídeo sobre la xarxa d'ambaixadors i les labors que desenvolupa: https://youtu.be/0I7z7muXUXk
--------------

 

JORNADES DE DIFUSIÓ

--------------

 

GRUPS D’ETWINNING

Els grups d’eTwinning són plataformes privades per treballar junts en un tema. Cada grup té un membre d’eTwinning amb experiència com a moderador i prepara activitats i tasques per dur a terme a l’aula. L’objectiu és que els professors tinguin un espai on compartir idees i mètodes didàctics i on trobar suport en el seu desenvolupament professional.
https://www.etwinning.net/en/pub/professionaldevelopment.htm
--------------

 

BUTLLETÍ INFORMATIU D’ETWINNING

El Butlletí informatiu d’eTwinning ofereix informació sobre els centres escolars d’eTwinning i presenta iniciatives per fomentar la participació dels centres. És també un lloc on els professors poden compartir les seves experiències. Us podeu subscriure al butlletí mensual:
https://www.etwinning.net/en/pub/press/newsletter.htm
--------------

 

PREMIS

Es convoquen premis nacionals per als millors projectes de cada curs acadèmic. Si heu desenvolupat un projecte eTwinning presentau la vostra sol·licitud.

  - Premis Nacionals NOU
Ja surt publicada la llista definitiva amb la selecció dels Premis Nacionals eTwinning 2017 http://etwinning.es/listado-definitivo-de-premios-nacionales-etwinning-2017-2/
Enhorabona als docents premiats!

Ha sortit publicada en el BOE la Convocatòria de “
Premis Nacionals eTwinning 2017” (Resolució de 15 de febrer de 2017 de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats) per a projectes realitzats total o parcialment durant el curs 2015/2016.
Sol·licituds fins el 22 de març de 2017:
http://etwinning.es/premios-nacionales-etwinning-2017/
http://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/profesorado/profesorado-no-universitario/premios/premios-nacionales-etwinning.html

LLISTA DEFINITIVA dels Premis Nacionals eTwinning 2016.
PDF Resolució

  - Premis Europeus
S'han publicat al portal europeu la llista de guanyadors i finalistes de la convocatòria de Premis Europeus 2017:
https://www.etwinning.net/es/pub/highlights/european-prizes-winners-2017.htm
Aquesta convocatòria té l'objectiu de reconèixer la labor de major qualitat duta a terme pels docents europeus en els projectes eTwinning, pel qual es seleccionen els 14 projectes de millor qualitat a nivell europeu.

--------------

 

SEGELLS DE QUALITAT eTWINNING

Els segells de qualitat s’atorguen a aquells professors que han dut a terme projectes eTwinning d’excel·lent qualitat. Es concedeixen dos segells, el segell de qualitat nacional i el segell de qualitat europeu.
http://etwinning.es/tag/sellos-de-calidad/?lang=es--------------arrow NOVETAT 22/5/17 Curs de formació “Projecta eTwinning”
Ja està obert el termini d'inscripció per a l'edició d'octubre del curs tutoritzat “Projecta eTwinning”. Tens una oportunitat única d'introduir-te o actualitzar-te en la plataforma eTwinning guiat per un equip de tutors experimentats i amb unes activitats que et permetran recórrer les principals característiques del programa. Si ja has participat en els MOOC “Open eTwinning” o “eTwinning en obert”, podràs posar en pràctica tot l'après en un entorn diferent. Recorda que el termini acaba el 23 de maig de 2017.
Més informació:
http://etwinning.es/inscripcion-para-el-curso-tutorizado-proyecta-etwinning/?lang=es
Accés a la convocatòria: http://www.mecd.gob.es/mecd/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/general/educacion/201533/ficha/201533-2017-2 PDF Info
Inscripció online: https://sede.educacion.gob.es/tramite/login/inicio.jjsp?idConvocatoria=920


NOVETAT 22/5/17 Premis Nacionals eTwinning 2017
Ja surt publicada la llista definitiva amb la selecció dels Premis Nacionals eTwinning 2017
http://etwinning.es/listado-definitivo-de-premios-nacionales-etwinning-2017-2/
Enhorabona als docents premiats!


NOVETAT 5/4/17 Concurs “Move2Learn, Learn2Move”

Amb motiu del 30 Aniversari del Programa Erasmus +, la Comissió Europea ha llançat la iniciativa “Move2Learn, Learn2Move”. Es tracta d'un concurs destinat a alumnes de projectes eTwinning, que rebran un bo de viatge com a premi. S'estima que al voltant d'un total de 5000 alumnes procedents dels països de l'acció eTwinning seran beneficiaris d'aquesta ajuda. Són elegibles 40 centres educatius a Espanya.
>> Més informació


Esdeveniments de formació eTwinning i Premis Nacionals eTwinning 2017

Us informem que el 29 de març, ha sortit publicada en seu electrònica la llista provisional d'admesos i exclosos a la convocatòria de "Esdeveniments de formació eTwinning 2017" (Resolució de 17 de febrer de 2017 de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats). Podeu consultar aquest llistat des del següent enllaç a seu electrònica: http://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/profesorado/profesorado-no-universitario/becas-ayudas/formacion/eventos-etwinning.html

Les reclamacions, renúncies i sol·licituds d'esmena a aquest llistat provisional hauran d'enviar-se per correu electrònic a l'adreça: asistencia@etwinning.es en el termini de 5 dies naturals a partir de l'endemà al de la seva publicació (Termini fins al 3 d'abril de 2017). Ha d'adjuntar-se a aquest correu tota la documentació pertinent per a les corresponents revisions. S'ha d'incloure en l'assumpte del missatge la frase "Esdeveniments eTwinning 2017"

Han sortit publicades en el BOE la Convocatòria “Esdeveniments de formació eTwinning 2017” (Resolució de 17 de febrer de 2017 de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats), per la qual es convoquen places d'assistència a esdeveniments de formació dins del marc de l'acció eTwinning i la Convocatòria de “Premis Nacionals eTwinning 2017” (Resolució de 15 de febrer de 2017 de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats) per a projectes realitzats total o parcialment durant el curs 2015/2016.
A continuació es troben els enllaços a la pàgina web del Servei Nacional de Suport eTwinning, on ve tota la informació de les 2 convocatòries, així com els enllaços a la pàgina web del MECD on es pot realitzar la sol·licitud.


Premios Nacionales 2017. Sol·licituds fins el 22 de març de 2017:
http://etwinning.es/premios-nacionales-etwinning-2017/
http://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/profesorado/profesorado-no-universitario/premios/premios-nacionales-etwinning.html

Eventos de Formación 2017. Sol·licituds fins el 14 de març de 2017:
http://etwinning.es/convocatoria-2017-de-asistencia-a-eventos-de-formacion-de-la-accion-etwinning/
http://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/profesorado/profesorado-no-universitario/becas-ayudas/formacion/eventos-etwinning.html
links Enllaços d'interès:
Portal del Servei Nacional de Suport a Espanya: http://www.etwinning.es

Portal europeu: http://www.etwinning.net

[Eines TIC] Dissenya els teus propis llibres digitals: http://etwinning.es/ideas/herramientas-tic/?lang=es
convocatòria Convocatòria:
termini Termini:
docs Documentació:
PDF CONSELLS eTwinning PER A USUARIS
[ Tancar finestra ]