Ajardinament del centre
 Propostes nadalenques
 Projecte d'ambientalització familiar
Etiquetes ambientals
Reutilització de llibres de text i de lectura
Recomenacions sobre el material escolar dels alumnes
Gestió dels espais verds del centre
Proposta justificada per "substituir el paper de wàter, de neteja, dels laboratoris i de les tovalloles eixugamans, per paper reciclat
Activitat didàctica: "Els arbres del nostre pati"

 

 

 

 


PROPOSTES NADALENQUES DE LA COMISSIÓ AMBIENTAL

 

La Comissió Ambiental vol suggerir-vos algunes propostes per celebrar unes festes de Nadal respectuoses amb el medi ambient i amb els més desfavorits. Esperam que algunes d'aquestes idees puguin ser del vostre interès.

 

Reduir la utilització de productes d'un sol ús, com els plats, els tassons i els coberts de plàstics, o els torcaboques i els cobretaules de paper.
No sobre-embolicar els regals i utilitzar paper i cartró reciclats, així podem fer paquets artesanals i més originals.
Utilitzar material de rebuig per fer la decoració nadalenca, que amb una mica d'imaginació quedarà molt més personal.
No arrabassar ni tallar arbres, plantes o molses silvestres per a utilitzar com a decoració nadalenca. En el seu lloc podem utilitzar troncs morts, pinyes caigudes, fulles seques, serradís, arena, còdols,.... sense necessitat d'haver de llevar la vida a un ésser viu per decorar ca nostra durant uns dies.
Reutilitzar els residus generats al llarg de les festes i facilitar el seu reciclatge, dipositant-los als contenidors adequats. Els nins de la casa poden ajudar en aquestes feines i així aniran prenent consciència de la importància d'aquestes actituds.
Comprar productes resistents i duradors i donar una mà als més desfavorits realitzant les compres a les botigues de Comerç Just. A Palma hi ha dues, "S'altra Senalla" al carrer de l'Oli nº 6 i la botiga de la Fundació "Vicente Ferrer" al carrer Menorca nº 4. També podem anar a la botiga del "Taller de Restauració de Juguetes", a la Plaça Félix Rodríguez de la Fuente nº 1, devora les vivendes Verge de Lluc del Pont d'Inca.
Anar alerta amb les juguetes de plàstic fetes amb PVC, especialment les de plàstic fluix que es poden mossegar o xuclar, ja que tenen substàncies perilloses, com els ftalatos que serveixen per reblanir el PVC. Les juguetes fetes amb aquests materials estan en tràmits de ser prohibides a Europa però encara es poden trobar, principalment importades d'altres països. El PVC es representa amb el símbol 3. Davant d'aquest perill són recomanables alternatives com les juguetes fetes amb fusta, tela o làtex.
Evitar l'adquisició de juguetes que pugin incitar a la violència o a la discriminació per raons de sexe.
Utilitzar piles recarregables (es poden reutilitzar aproximadament 1.000 vegades) per a les joguines.

 

Tornar