Activitats
L'hort al segon cicle d'EP
Jardineria
Les eines
La compostera
Plantes medicinals i/o aromàtiques
Tomatigueres
Gira-sols
Coca de trampó
Infusions
L'hort i les necessitats educatives especials
L'hort dins l'àrea de llengua castellana

 

 

 


COCA DE TRAMPÓ

 

 

1.Objectius:

  • Aproximar a l’infant a l’hort escolar.
  • Coneixer els inredients i l’origen, i el procés d’elaboració de la coca.

 

2.Continguts:

  • Ingredients ( tomŕtiga, ceba i pebres, farina llevat, oli i aigua)
  • Mesura amb un tassó.
  • Observació de l’hort i identificació dels ingredients.
  • Preparació del diferents ingredients ( tallar, rentar, mesclar…).
  • Interŕs per tastar la coca.

 

3.Destinataris:

  • Infants d’educació infantil. La mateixa activitat pot ser aplicada a tota la primŕria.

 

4.Organització de l’activitat:

  • Presentació dels ingredients.
  • Anar a l’hort a observar les plantes d’on neixen.
  • Rentar els ingredients i assegurar que duem les mans netes i tenim neta la taula.
  • Tallar a bocins petits els tres ingredients.
  • Mesclar-los i trempar-los.
  • Preparar la pasta.
  • Enfornar la coca de trempo.

 

5.Recursos:

  • Hem elaborat una fitxa amb els ingredients de la coca.

 

6.Temporalització:

  • L’activitat es realitza en una sessió. Se pot aprofitar per menjar-la el mateix dia o per berenar l’endemŕ.
  • Convé fer-la per juny, que ja trobem els ingredients a l’hort.

 

 

 

Tornar