Propostes
 
 
 
 

 

 


IV CIRCULAR DEL SEMINARI D'AMBIENTALITZACIÓ DE CENTRES

ESCOLARS DEL CEP DE PALMA (05-06)

 

CONVOCATÒRIA III TROBADA DE COORDINADORS AMBIENTALS

(enviat per correu electrònic el 31-03-06)

 

Benvolguts companys

Des del Seminari d'Ambientalització de Centres Escolars del CEP de Palma (SACE) volem fer-vos que el Centre de Professorat de Palma en col·laboració amb el Seminari d’Ambientalització de Centres Escolars (SACE) ha organitzat pel proper dia 8 de maig la III Trobada de Coordinadors Ambientals.

La finalitat d’aquesta trobada és la de reunir el major nombre de coordinadors ambientals amb la finalitat de crear un espai de discussió i d’intercanvi d’experiències i maneres de fer i d’actuar, per aquesta raó s’ha reservat:

·         La primera part del matí per presentar:

·         La situació actual de la “Proposta de reducció del consum energètic dels centres escolars per part del coordinador de SACE, en Josep Antoni Casas.

·         La Primera fase del Pla d’Acció de l’Estratègia Balear d’Educació Ambiental (ESBEA)” per part de na Maria Àngels Ferragut representant de la Societat Balear d’Educació Ambiental, entitat encarregada d’elaborar el pla d’acció.

·         La conferència Canvi climàtic: causes, situació actual i conseqüències a càrrec del Sr. Antonio Ruiz de Elvira, catedràtic de física de la Universitat d’Alcalà d’Henarés i ex president d’Amics de la Terra.

·         La segona part del matí per presentar experiències d’ambientalització i d’educació ambiental que s’han fet a diferents centres escolars. En concret es presentaran les següents experiències:

·         Una escola verda en marxa per part d’en Ferran Melià Casado, director del CP Antoni Juan Alemany (Menorca)

·         “Les renovables a l’IES Pau Casesnoves” per part d’en Bernat Amengual Martorell, professor de l’IES Pau Casasnoves

·         L’aigua en diferents vessants per part de na Magdalena Deià, coordinadora ambiental de l’IES Ses Estacions.

·         Investigam els residus sòlids urbans per part de na Jerònia Sampol Fornés, mestre del CP Rafal Vell.

·         El llum, el fum i el canvi climàtic per part de na Maria Àngels Isern, professora de l’IES Juníper Serra i membre de SACE

·         “Cost ecològic del paper consumit al CEP d’Inca per part d’en Gregori Puigserver, assessor de l’àmbit científic-tecnològic del Centre de Professorat d’Inca

·         L’horabaixa per a la creació de Grups de Debat on es podrà debatre i consensuar sobre les funcions del Coordinadors Ambiental.

·         Durant el descans s'exposaran cartells, materials… sobre experiències d’ambientalització realitzades a diferents centres escolars. Es convida a totes les persones interessades en mostrar la seva experiència en forma de cartells, materials… que es posin en contacte amb na Catalina Ramis, assessora de formació del CEP de Palma (telèfon: 971420748 o e-mail: cataramis@educacio.caib.es).

És per tant molt important la vostra assistència en aquesta trobada, recordeu que la figura del Coordinador Ambiental només és vigent des de fa tres cursos escolars i que ho és perquè s’inclou a les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres escolars. Aquesta trobada ha de servir per reunir el màxim de coordinadors ambientals per tal de que la figura es consolidi i agafi força enfront a l’administració. La idea és fer arribar les conclusions amb el llistat de coordinadors ambientals participants a la Administració Educativa perquè coneguin la importància tan gran que té aquesta figura en els centres educatius de les Illes Balears i això ajudi a mantenir-la en els següents cursos escolars, però això només ho aconseguirem amb l’ajut de tots aquells que vingueu a la Trobada.

La Trobada es farà en dilluns per facilitar la vinguda de companys de Menorca i Eivissa-Formentera, ja coneixem les dificultats que suposa el desplaçament a una altra illa però tots aquells que vulgueu i pugueu venir sereu molt ben rebuts. Recordeu que aquells que vingueu d’una altra illa podeu sol·licitar a l’Administració Educativa la subvenció de les despeses de desplaçament per assistir a la Trobada, per tant qui ho vulgui sol·licitar haurà d’estar pendent de la seva publicació en el BOIB (normalment el juny/juliol) però per conèixer els requisits dels sol·licitants podeu consultar la convocatòria d’ajudes del curs passat que es va publicar al BOIB de dia 14 de juliol de 2005 (clicau aquí per baixar el BOIB).

 

Vos adjuntem la convocatòria de la Trobada, la qual serà acreditada amb 1 crèdit de formació permanent del professorat (clicau aquí per baixar-la). Recordeu que vos podeu inscriure fins dia 27 d’abril, NO ESPEREU A DEMÀ!!!!

Palma, 31 de març de 2006

 

Ben cordialment:

 

Els membres del Seminari d’Ambientalització del CEP de Palma (SACE).

 

 

Tornar