Propostes
 
 
 
 

 

 


I CIRCULAR DEL SEMINARI D'AMBIENTALITZACIÓ DE CENTRES

ESCOLARS DEL CEP DE PALMA (06-07)

 

IV TROBADA DE COORDINADORS AMBIENTALS

(enviat per correu electrònic el 15-03-07)

 

Benvolguts companys:


Des del Seminari d’Ambientalització de centres escolars (SACE) volem informar-vos d’una sèrie de qüestions:


1.- Pla de Gestió de Residus Perillosos i Especials


Com ja sabeu a final del mes de gener d'enguany, la Conselleria d'Educació va tornar a posar en marxa el "Pla de gestió de residus perillosos i especials als centres educatius públics de les Illes Balears".


L'empresa encarregada enguany de fer la recollida és ABH, SL. que realitzarà dues recollides durant l'any 2007: la primera entre febrer i març i la segona entre octubre i novembre.


La sol·licitud de recollida l'heu de fer per mitjà de l'adreça de correu: "residuscentresescolars@abhmedioambiente.es". De totes formes aquí teniu la seva adreça i telèfon per si teniu problemes: c)Cala Blanca, 9 (Palma), telf: 971-470087.


2.- IV Trobada de Coordinadors/es Ambientals


Dia 7 de maig, es durà a terme al Centre de Professorat de Palma, la "IV Trobada de Coordinadors Ambientals" organitzada pel SACE i el CEP de Palma, una trobada adreçada als coordinadors/es i components de comissions ambientals de centres escolars, així com als professionals que treballen en l’Educació Ambiental a l’àmbit educatiu (clicau AQUÍ per veure la convocatòria).
La convocatòria s'enviarà als centres la propera setmana i nosaltres també vos l'enviarem.


És molt important l’assistència de tots vosaltres en aquesta trobada ja que és el lloc on ens podrem conèixer, comunicar-nos i mostrar-nos allò que fem al centre. Per això vos demanam, a més de la vostra assistència, la vostra participació portant un cartell/s on es decrigui el projecte que desenvolupau al vostre centre o bé alguna de les activitats que hi duis a terme, o bé portant materials i/o objectes que hagueu elaborat.


Tots aquells que estigueu interessats en mostrar-nos la vostra feina vos podeu posar en contacta amb nosaltres per mitjà d’un correu electrònic a SACE (seminariambientalitzacio@educacio.caib.es) o a na Cata Ramis del CEP de Palma (cataramis@educacio.caib.es o cramis@dginnova.caib.es).

3.- Pàgina web de SACE


Com ja sabeu les experiències d'ambientalització que trobareu a la pàgina web del SACE (http://weib.caib.es/Programes/ambientalitzacio/index.htm) han estat cedides per professorat com vosaltres que impulsa l’ambientalització i/o educació ambiental dels seus centres, i que també pensava que el que feia no era prou important. Però com podreu comprovar si que és important la vostra feina i sinó basta fer un repàs a la quantitat de centres que treballen l’ambientalització i/o educació ambiental, per això vos demanam que vosaltres també participeu aportant-nos els vostres projectes, memòries i/o activitats concretes que feis al centre i anar així incrementant els recursos disponibles per tots els que ens trobam en la mateixa situació.


Per estalviar feines el que podeu fer és preparar un material en format electrònic i en paper que serveixi com a cartell per a la IV Trobada de Coordinadors Ambientals i per penjar-lo a la pàgina web del SACE (format electrònic).


4.- Proposta de reducció del consum energètic dels centres escolars públics de les Illes Balears


En relació a la proposta d’energia que va presentar SACE el juliol del 2005 a les Conselleries d'Educació i Cultura, Medi Ambient i Comerç, Indústria i Energia per tal de reduir el consum energètic dels centres escolars, vos informam de que:


Hem tingut diverses reunions amb el gerent de l'IBISEC, el Sr. Andreu Obrador, i el cap d'instal·lacions, Sr. Luis Sanchis, per tal d'anar materialitzant la proposta.


Des de l'IBISEC, estan estudiant la possibilitat de dur a terme aquest projecte utilitzant Fons Privat d’empreses col·laboradores, de manera similar a les Escoles Solars de Greenpeace, és a dir mitjançant una concessió de l’explotació a 15/20 anys on l’empresa explotadora es quedaria amb un percentatge de l’energia produïda, un altre seria per a les entitats públiques i un altre pel centre escolar. Aquest mecanisme assegura el manteniment i el bon rendiment de la instal·lació, i no suposa una despesa excessiva per part de la Conselleria d'Educació.


En relació a això des del SACE hem insistit en que un percentatge dels beneficis econòmics que produeixi la instal·lació haurien de ser pel centre, i en concret proposam que sigui l'import equivalent al que s'estalviaria el centre si aquesta electricitat enlloc de ficar-la a la xarxa l'utilitzés pel seu propi consum, poc més o manco un 20% del que es produeixi.


A la darrera reunió vàrem sol·licitar que l'IBISEC elaborés un escrit on es descrigués la seva posició i compromisos presos davant la nostra proposta.
En quan tinguem més notícies vos les farem arribar.


5.- Prou destrucció, Salvem Mallorca


Vos informam de que la Plataforma Salvem Mallorca i el GOB convoquen una manifestació ciutadana amb un lema clar: Prou destrucció, Salvem Mallorca pel proper dissabte dia 17 de març, a les 18 h a la plaça d’Espanya de Ciutat.


No es tracta d’una acte electoralista, no es preten canviar cap govern ni cap ajuntament. El que es preten és que, governi qui governi, ho faci amb seny i mesura, amb respecte per aquesta terra que dia a dia ens va quedant petita. Sense confondre progrés amb destrucció. Sense confondre doblers amb qualitat de vida. Amb governants que no pensin només
en els quatre anys de confiança que se’ls ha atorgat, sinó també i sobre tot en les generacions futures.

El nostre paisatge i en conseqüència la nostra economia estan en perill. Hem de canviar el ritme si no volem pagar les conseqüències.

 

Palma, 15 de març de 2007

Ben cordialment

 

Seminari d'Ambientalització de centres escolars del CEP de Palma (SACE)

 

 

 

 

Tornar