Propostes
 
 
 
 

 

 


II CIRCULAR DEL SEMINARI D'AMBIENTALITZACIÓ DE CENTRES

ESCOLARS DEL CEP DE PALMA (06-07)

 

CONVOCATÒRIA IV TROBADA DE COORDINADORS/ES AMBIENTALS

(enviat per correu electrònic el 28-03-07)

 

Benvolguts companys:


Des del Seminari d'Ambientalització de Centres Escolars del CEP de Palma (SACE) volem fer-vos que el Centre de Professorat de Palma en col·laboració amb el Seminari d’Ambientalització de Centres Escolars (SACE) ha organitzat, pel proper dia 7 de maig, la IV Trobada de Coordinadors Ambientals.


La finalitat d’aquesta trobada és la de reunir el major nombre de coordinadors ambientals amb la finalitat de crear un espai de discussió i d’intercanvi d’experiències i maneres de fer i d’actuar, per aquesta raó s’ha reservat:

 • La primera part del matí per presentar:
  • La conferència “L’escola i el canvi climàtic” a càrrec del Sr. Jordi Bigues, periodista i ecologista.
  • L’Oferta educativa de “Boscos de les Balears” per part d’en Miquel Ângel Serra, responsable de l’entitat Boscos de les Balears.
 • La segona part del matí per presentar experiències d’ambientalització i d’educació ambiental que s’han fet a diferents centres escolars. En concret es presentaran les següents experiències:

  Volant cap a la sostenibilitat” per part de na Catalina Pons Florit, coordinadora ambiental de l’EEI Es Poriol (Ciutadella)·
  Reutilització de llibres de text i de lectura” per part d’en Josep Antoni Casas, coordinador ambiental de l’IES Josep Maria Llompart i coordinador del SACE.
  Sortides: una eina bàsica per a l’Educació Ambiental” per part d’en Celso Calviño Andreu, coordinador ambiental del CP Rafal Vell.
  Jornades TOTSolar” per part d’en Joan Estades Castanyer, coordinador ambiental de l’IES Son Pacs i membre del SACE.

  I a plàstica, què?” per part de na Francisca Torrilla, assessora del CEP de Palma i mestra del CP Miquel Costa i Llobera (Palma).

   

 • L’horabaixa per a la creació de Grups de Debat on es podrà debatre i consensuar sobre: “Què pot fer el coordinador Ambiental per reduir el consum energètic del centre?
 • Durant el descans s'exposaran cartells, materials… sobre experiències d’ambientalització realitzades a diferents centres escolars. Es convida a totes les persones interessades en mostrar la seva experiència en forma de cartells, materials… que es posin en contacte amb na Catalina Ramis, assessora de formació del CEP de Palma (telèfon: 971420748 o e-mail: cataramis@educacio.caib.es).


És per tant molt important la vostra assistència en aquesta trobada, recordeu que la figura del Coordinador Ambiental només és vigent des de fa quatre cursos escolars i que ho és perquè s’inclou a les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres escolars. Aquesta trobada ha de servir per reunir el màxim de coordinadors ambientals per tal de que la figura es consolidi i agafi força enfront a l’administració. La idea és fer arribar les conclusions amb el llistat de coordinadors ambientals participants a la Administració Educativa perquè coneguin la importància tan gran que té aquesta figura en els centres educatius de les Illes Balears i això ajudi a mantenir-la en els següents cursos escolars, però això només ho aconseguirem amb l’ajut de tots aquells que vingueu a la Trobada.


La Trobada es farà en dilluns per facilitar la vinguda de companys de Menorca i Eivissa-Formentera, ja coneixem les dificultats que suposa el desplaçament a una altra illa però tots aquells que vulgueu i pugueu venir sereu molt ben rebuts. Recordeu que aquells que vingueu d’una altra illa podeu sol·licitar a l’Administració Educativa la subvenció de les despeses de desplaçament per assistir a la Trobada, per tant qui ho vulgui sol·licitar haurà d’estar pendent de la seva publicació en el BOIB (normalment el juny/juliol) però per conèixer els requisits dels sol·licitants podeu consultar la convocatòria d’ajudes del curs passat que es va publicar al BOIB de dia 24 de juny de 2006 (clica AQUÍ per descarregar-la).


Vos adjuntem la convocatòria de la Trobada (clica AQUÍ per descarregar-la) , la qual serà acreditada amb 1 crèdit de formació permanent del professorat. Recordeu que vos podeu inscriure fins dia 24 d’abril, NO ESPEREU A DEMÀ!!!!

 

Palma, 28 de març de 2007

Ben cordialment

 

Seminari d'Ambientalització de centres escolars del CEP de Palma (SACE)

 

 

Tornar