Propostes
 
 
 
 

 

 


I CIRCULAR DEL SEMINARI D'AMBIENTALITZACIÓ DE CENTRES

ESCOLARS DEL CEP DE PALMA (07-08)

 

CONVOCATÒRIA V TROBADA DE COORDINADORS/ES AMBIENTALS

 

(enviat per correu electrònic el 25-02-08)

 

Benvolguts companys/es:

  Des del Seminari d’Ambientalització de centres escolars (SACE) volem informar-vos de que ja està obert el període d’inscripció a la V Trobada de Coordinadors/es Ambientals.

 

 

Aquest serà el cinquè any que el SACE juntament amb el Centre de Professorat de Palma convoca una trobada de coordinadors/es ambientals per tal d’afavorir que coordinadors/es, membres de comissions ambientals de centre i educadors ambientals de programes d’educació ambiental educatius es poguem reunir per tal de gaudir d’una jornada de feina plegats.

 

La finalitat d’aquesta trobada és la de reunir el major nombre d’agents implicats en l’educació ambiental dels centres escolars per tal de crear un espai de discussió, d’intercanvi d’experiències i maneres de fer i d’actuar, per aquesta raó s’ha reservat:

·        El MATÍ de la jornada per:

·        La conferència “Viure amb menys petjada ecològica a càrrec del Sr. Jordi Miralles, president de la Fundació Terra.

·        Els Tallers (tothom en podrà escollir dos. Per més informació sobre els continguts i metodologia dels tallers veure la convocatòria):

1.     Publicitat i Educació Ambiental” per part de Jaume Perelló, periodista i membre del GOB.

2.     Petjada Ecològica” per part de Jordi Miralles, president de la Fundació Terra

3.     Consum responsable” per part de na Carme Rossello, educadora de s’Altra Senalla.

4.     Hort Urbà i Balcó sostenible” per part de Manel Font, educador responsable de l’àrea de residus d’Amics de la Terra.

5.     Ecodiàleg” per part de na Maite Sbert, formadora del Programa Filosofia 3/18.

6.     Canvi climàtic” per part de na  Margalida Rosselló, professora de l’IES Juníper Serra i membre de l’Observatori.

·        L’HORABAIXA per a la creació de Grups de Debat:Repensant el que feim”, on es podrà debatre i consensuar sobre la nostra feina als centres.

·        Durant el descans es podrà visitar l’EXPOSICIÓ on s'exposaran cartells, materials… sobre experiències d’ambientalització realitzades a diferents centres escolars. Si estau interessats en mostrar alguna experiència en forma de cartell o bé voleu portar materials… vos haurieu de posar en contacte amb na Catalina Ramis, assessora de formació del CEP de Palma (telèfon: 971420748 o e-mail: cataramis@educacio.caib.es), per tal de gestionar-ho. Ens encantaria que puguessiu col·laborar, no val pensar que el que feim no interessa a la resta. A tots/es ens interessa conèixer que es fa als centres en relació a l’educació ambiental.

És per tant MOLT IMPORTANT la vostra assistència en aquesta trobada, recordeu que la figura del Coordinador/a Ambiental només és vigent des de fa cinc cursos escolars i que ho és perquè s’inclou a les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres escolars. No és una figura com un cap de departament o el coordinador d’extraescolars inclosa en el ROF del centre (Reglament d’Organització i funcionament del centre), aquesta figura només depen de que s’inclogui o no a les instruccions de principi de curs; per això, aquesta trobada, hauria de reunir el màxim de coordinadors/es ambientals per tal de que la figura es consolidi i agafi força enfront a l’administració. La idea és fer arribar les conclusions amb el llistat de coordinadors ambientals participants a la Administració Educativa perquè coneguin la importància tan gran que té aquesta figura en els centres educatius de les Illes Balears i això ajudi a mantenir-la en els següents cursos escolars, però això només ho aconseguirem amb l’ajut de tots aquells que vingueu a la Trobada. Però això només ho aconseguirem si TÚ VENS A LA TROBADA.


         La Trobada es farà en dilluns per facilitar la vinguda de companys de Menorca i Eivissa-Formentera, ja coneixem les dificultats que suposa el desplaçament a una altra illa però tots aquells que vulgueu i pugueu venir sereu molt ben rebuts. Recordeu que aquells que vingueu d’una altra illa podeu sol·licitar a l’Administració Educativa la subvenció de les despeses de desplaçament per assistir a la Trobada, per tant qui ho vulgui sol·licitar haurà d’estar pendent de la seva publicació en el BOIB (normalment el juny/juliol) però per conèixer els requisits dels sol·licitants podeu consultar la convocatòria d’ajudes del curs passat que es va publicar al BOIB de dia 30 de juny de 2007 (clicar AQUÍ per descarregar-lo).


         Vos adjuntem la convocatòria de la Trobada (clicar AQUÍ per descarregar-la), la qual serà acreditada amb 1 crèdit de formació permanent del professorat. Recordeu que vos podeu inscriure fins dia 12 de març a les 12 hores, NO ESPEREU A DEMÀ!!!! Ens veiem dia 7 d’abril.

 

Palma a 25 d'abril de 2008

Ben cordialment

 

Seminari d’Ambientalització del CEP de Palma (SACE).


Tornar