-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2010-2011
---

-Educació artística i creativa

>> Visites al LADAT
  El LADAT és la Unitat d'animació i Tecnologies de audiovisuals de la Universitat de les Illes Balears i ofereix un programa de visites a estudiants des de primària fins a batxillerat i mòduls formatius. Es tracta de visites de 3,5 h de durada que tenen com objectiu introduir als estudiants en el món de la creació audiovisual tecnològica.
La creació audiovisual tecnològica, representada per l’animació, els efectes visuals per a cinema i la cinematografia digital, constitueixen un dels sectors professionals més importants de l’economia internacional. L’ús de les noves tecnologies per la realització de produccions audiovisuals tals com llargmetratges, sèries de TV, curtmetratges, videojocs, espais publicitaris, etc. és cada vegada més nombrós. Malgrat tot això, l’educació generalista no contempla elements per formar, ni tan sols a nivell introductori, en aquesta àrea. Considerem que un dels objectius de la unitat LADAT d’animació i tecnologies audiovisuals de la Universitat de les Illes Balears (unitat considerada com un dels centres més destacats internacionalment en la formació, realització i desenvolupament d'animació i de cinematografia utilitzant les noves tecnologies www.ladat.es ) és apropar l’animació als entorns educatius de primària, secundària i cicles formatius. Això permetria als estudiants conèixer què hi ha darrera aquest món. Món del qual ells, com espectadors, en representen una part essencial. A mes, això ajudaria a tota aquella gent amb aptituds i aspiracions a plantejar-se, d’una forma coherent i amb una base, a orientar la seva formació superior cap aquest món de creació artística. És per això que la unitat LADAT, amb el suport de la Conselleria d’Economia i Hisenda del Govern i el parc tecnològic Parc BIT i amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern, ha dissenyat visites dirigides als centres de primària, secundaria i cicles formatius de la nostre comunitat per possibilitar als estudiants submergir-se en el món de la creació audiovisual digital a través de l’animació, dels efectes visuals i de la cinematografia digital.
És un programa adreçat a tots els nivells educatius, és gratuït i el lloc on es duran a terme les visites és la seu del LADAT ubicat al Parc Bit.

---
Documentació Documentació:
  PDF Carta de presentació
PDF Annex
Termini Termini: curs 2010-2011

---

>> Projecte-Taller EL TEATRE, UN ESPAI PER CONÈIXER
  A través dels diferents tallers i d’una manera lúdica i participativa, l’alumnat coneixerà el dia a dia d’un teatre, les seves funcions, els equipaments i l’organització dels equips de gestió i dels artistes.
Objectius: Donar a conèixer l’espai escènic, les seves funcions, l’organització dels equips, els equipaments i els protocols a seguir. A través de la participació activa a l’alumnat es treballarà la planificació, el treball en equip, presa de decisions i les normes bàsiques de comportament en un acte. Formar espectadors crítics amb opinió, tenint en compte que els més joves són el públic del futur.
Adreçat: A l’alumnat de 5è i 6è de primària i a ESO.

---
Documentació Documentació:
  PDF Projecte - taller "El teatre, un espai per conèixer"
PDF Informació
Termini Termini: curs 2010-2011

---

>> Programa PEL DAVANT I PEL DARRERE
  La Direcció General d’Innovació i Formació del Professorat presenta per tercer any consecutiu el programa PEL DAVANT i PEL DARRERE. L’objectiu és donar a conèixer a l’alumnat de secundària el costat humà i professional dels actors i actrius de les Illes Balears. Ho fa gràcies a la col·laboració de diverses institucions: el Teatre Principal de Palma, Televisió de Mallorca, la Productora Novatelevisió i els Estudis Graus de Doblatge.
PEL DAVANT I PEL DARRERE és una coneguda peça teatral de l’autor britànic Alexander Herold, el títol de la qual ens serveix per il·lustrar i captar el significat del programa que presentam. L’originalitat d’aquesta peça consisteix a fer anar el públic a veure un senzill vodevil, quan en realitat es troba amb una mostra descarnada de tot el que passa darrere l’escenari, descobrint-nos, així, tant el costat secret dels actors i actrius, com el costat ocult del món de la interpretació. Aquesta obra teatral permet a l’espectador visionar una obra teatral pel davant, però alhora descobrir i conèixer per darrere el laberint humà dels seus actors i actrius, el que pensen i senten, en definitiva, acostant-nos al costat humà d’aquesta professió.
El món del cinema, del teatre i de la televisió evoca un món enormement atractiu, perquè és allà on la ficció es fa realitat, perquè és el món on es fabriquen els somnis i perquè, en definitiva, és un món totalment contraposat a la quotidianitat i al que és previsible. Tot i així, aquest àmbit és ple de tòpics i creences que no sempre s’ajusten a la realitat. El món de la interpretació és més aviat un món difícil, que exigeix un gran sacrifici personal, responsabilitat, constància, perseverança i una enorme capacitat de treball, exposat sempre a la incertesa i a la variabilitat. Però la majoria de gent desconeix aquesta faceta, perquè enmig de les càmeres, dels llums, dels escenaris i del maquillatge costa d’imaginar una realitat tan exigent.
A Balears hem viscut una autèntica expansió en aquest àmbit. Són molts els professionals del cinema, el teatre i la televisió que s’han incorporat en aquest mercat laboral. En aquest sentit, hi ha hagut dues irrupcions que han influït enormement en aquesta transformació: la posada en marxa de les televisions autonòmiques i la creació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears.
PEL DAVANT I PEL DARRERE vol esdevenir un programa pedagògic i artístic adreçat al primer i al segon cicle de secundària (1r, 2n i 3r) i al batxillerat artístic (1r) on es cursi l’assignatura optativa de teatre i pretén ser una finestra per conèixer i endinsar-se en les entranyes del món de la interpretació i descobrir tot el que s’amaga darrera aquesta realitat. Alhora, ens permetrà descobrir també el funcionament intern dels mitjans de comunicació.
Tota aquesta realitat es donarà a conèixer de la mà de dos actors professionals, perquè són els que la viuen de manera intrínseca i els que millor la poden explicar. Aquest dos actors faran de pont entre els alumnes i el terreny professional del món de la interpretació. A través del programa, els alumnes podran trepitjar un escenari de teatre i així descobrir el terra on els actors i actrius interpreten, com es dobla una sèrie de dibuixos animats a uns estudis de doblatge, com es grava una programa de televisió a un plató, o com es roda una sèrie dramàtica a uns estudis de cinema.
Si estau interessats en aquest programa consultau els annexes que us adjuntam. Hi trobareu tota la informació detallada: unitats didàctiques que us proposam, el calendari, els criteris de selecció, el mode d’inscripció, etc.

---
Documentació Documentació:
  PDF Calendari del programa NOVETAT
PDF Resolució de la convocatòria
EXCEL Puntuació

>> WWW GALERIA FOTOGRÀFICA DEL PROGRAMA

PDF Bases de la convocatòria
PDF Programació de les unitats didàctiques
WORD Sol·licitud
WORD Full d'avaluació
Termini Termini: 29 d'octubre de 2010

---

 
IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-