-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2011-2012
---

-Cooperació Territorial

>> Programa RUTES CIENTÍFIQUES 2012
  "Rutes Científiques" és un recurs educatiu que permet a l'alumnat continuar el seu aprenentatge fora de l'aula i reforçar l'adquisició de les competències bàsiques. Es tracta d'un programa educatiu en el qual dos grups d'alumnes de centres de diferents comunitats autònomes es reuneixen en una tercera, per ampliar el treball que han realitzat a l'aula sobre diversos aspectes científics. Per això, recorren una ruta que inclou el coneixement de laboratoris, centres d'investigació purs o amb desenvolupament aplicat, museus de ciències, parcs naturals, sendes, centres d'observació, empreses d'alimentació, etc. amb l'objectiu d'incrementar en els joves l'interès per la ciència i oferir-los futures sortides professionals en aquest ampli camp.
Institucions implicades: Ministeri d'Educació, Cultura i Esports i Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears.
Destinat a 52 grups d'alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà de centres públics educatius espanyols menors de 20 anys i dos professors acompanyants.
Les rutes es duran a terme en les dates compreses entre el 17 de setembre i l'11 de desembre de 2012 i l'activitat tindrà una durada de cinc dies d'acord amb les instruccions de coordinació de cada Comunitat Autònoma.

---
Documentació Documentació:
  PDF Convocatòria del programa NOU
PDF Sol·licitud en línia
Termini Termini: 21 de maig de 2012

---

>> Programa ESCOLES VIATGERES 2012
  “Escoles Viatgeres” és un recurs educatiu que permet a l’alumnat continuar el seu aprenentatge fora de l’aula i reforçar l’adquisició de les competències bàsiques. Els seus objectius estan centrats en el coneixement de la riquesa cultural, lingüística, geogràfica i social d’Espanya, a l’hora que fomenta la convivència entre els alumnes de tot el territori nacional. Consisteix en ajudes per recórrer, durant una setmana, una de les rutes que hi ha establertes en les diferents comunitats autònomes amb el suport de monitors i material didàctic, en relació a la cultura, la llengua, medi natural i social propis.
Institucions implicades: Ministeri d’Educació i Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears. Destinat a 396 grups de 12 a 15 alumnes de 5è i 6è de Primària amb un/a professor/a acompanyant. Hi ha dos moments per a les rutes: Primavera del curs 2011/2012 i Tardor del curs 2012/2013.

---
Documentació Documentació:
  PDF Resolucions d'adjudicació

PDF Convocatòria del programa
PDF Sol·licitud en línia
Termini Termini: 15 de novembre de 2011

---

>> Programa RUTES LITERÀRIES 2012
  “Rutes Literàries” és un recurs educatiu que permet a l’alumnat continuar el seu aprenentatge fora de l’aula i reforçar l’adquisició de les competències bàsiques. Els seus objectius estan centrats en la promoció de l’hàbit lector i la lectura, així com en el coneixement de la riquesa cultural, lingüística, geogràfica i social d’Espanya, a l’hora que fomenta la convivència entre l’alumnat de tot el territori nacional. Consisteix en ajudes per recórrer, durant una setmana, una de les rutes que hi ha establertes en les diferents comunitats autònomes amb el suport de monitors i material didàctic, en relació a un autor, un llibre, o una generació literària.
Institucions implicades: Ministeri d’Educació i Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears. Destinat a 112 grups de 3er i 4rt d’ESO, en grups de 20 a 24 alumnes i dos professors acompanyants. Les rutes es duran a terme entre l’1 de febrero i el 15 de juny de 2012.

---
Documentació Documentació:
  PDF Resolucions d'adjudicació

PDF Convocatòria del programa
PDF Sol·licitud en línia
Termini Termini: 15 de novembre de 2011

---

>> Programa RECUPERACIÓ I UTILITZACIÓ EDUCATIVA DE POBLES ABANDONATS 2012
  Ajudes individuals per participar, durant dues setmanes, en les activitats de recuperació dels pobles abandonats a Búbal (Huesca), Granadilla (Cáceres) i Umbralejo (Guadalajara).
Destinat a alumnes de 3r, 4t d’ESO, Batxillerat, Formació Professional i Programes de qualificació professional inicial i Escoles Taller.
Període de participació: Diferents torns i grups, entre el 4 de març i el 9 de juny i entre el 23 de setembre i el 24 de novembre de 2012. El trasllat dels participants anirà a càrrec dels interessats.

---
Documentació Documentació:
  PDF Convocatòria del programa
PDF Sol·licitud en línia
Termini Termini: 15 de novembre de 2011

---

>> Programa CENTRES D’EDUCACIÓ AMBIENTAL 2012
  Es convoquen en règim de concurrència competitiva ajuts per a un màxim de 84 grups de 20 a 24 alumnes i 1 o 2 professors per participar en les activitats programades en els «Centres d'Educació Ambiental» de Viérnoles (Cantàbria) i Villardeciervos (Zamora).
Podran participar en aquesta convocatòria, els alumnes de Centres docents espanyols que cursin Educació Secundària Obligatòria. Les activitats es desenvoluparan en períodes setmanals de dilluns al matí a dissabte al matí d'acord amb la següent distribució temporal:
a) Entre el 27 de febrer a 2 de juny del 2012 (excepte del 2 al 15 d'abril) alumnat de primer i segon cursos d'Educació Secundària Obligatòria.
b) Entre l'1 d'octubre i l'1 de desembre de 2012, per a l'alumnat de tercer i quart cursos d'Educació Secundària Obligatòria.
El trasllat dels participants des del lloc de residència fins al «Centre d'Educació Ambiental» anirà a càrrec dels interessats.

---
Documentació Documentació:
  PDF Convocatòria del programa
PDF Sol·licitud en línia
Termini Termini: 7 de novembre de 2011

---

 
IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-