-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2011-2012
---

-Educació per a la salut

>> Programa EL NOSTRE CERVELL TAMBÉ ES POT POSAR MALALT
  Aquest programa organitzat pel Complex Hospitalari de Mallorca va adreçat a l’alumnat de 2n i 3r, 4t d’educació secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà de la família professional de Sanitat.
Objectius:
- Augmentar la conscienciació i els coneixements de l’alumnat sobre la malaltia mental.
- Millorar l’actitud de l’alumnat cap a aquelles persones que pateixen una malaltia mental i cap a les seves famílies.
- Proporcionar eines per prevenir els trastorns mentals, incidint en els factors de risc més freqüents en l’adolescència: consum de tòxics, baixa autoestima i necessitat d’adaptació saludable als nous entorns socials que es descobreixen en aquesta etapa de la vida.
El programa es desenvolupa mitjançant la realització d’un taller, una visita a l’Àrea de Salut Mental del Complex Hospitalari de Mallorca.

---
Documentació Documentació:
  PDF Programa
PDF Informació
WORD Inscripció
Termini Termini: curs 2011-2012

---

>> Activitats JO PER TU i ARA ET TOCA A TU
  El Servei d’Innovació Educativa, juntament amb la Federació Balear de Donants de Sang de les Illes Balears, posa a l’abast dels centres públics, concertats i privats de les Illes Balears per al curs 2011-2012 les activitats següents: El concurs de dibuix i pintura JO PER TU, adreçat a 3r cicle d’Educació Primària; i el projecte educatiu ARA ET TOCA A TU, adreçat a ESO, batxillerat, FP i CEPA. Els objectius d’aquestes activitats són:
- Sensibilitzar l’alumnat envers la necessitat social de la donació altruista de sang.
- Fomentar els valors de la solidaritat l’altruisme i el compromís social.

---
Documentació Documentació:
  WWW Pàgina web
Termini Termini: curs 2011-2012

---

>> Programa ELS JOVES DIEM NO AL TABAC
  És un programa destinat a la prevenció del tabaquisme a centres d’educació primària i secundària. Hi participen la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social, la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, l'Associació Balear d’Infermeria Comunitària, la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària i el Col·legi d’Infermeria de les Illes Balears.
CONVOCATÒRIA NOMÉS A MALLORCA
---
Documentació Documentació:
  PDF Carta als centres
PDF Programa 2012
PDF Informació
WORD Inscripció
Termini Termini: 16 de desembre de 2011

---

>> Programa BON DIA SALUT
  Programa escolar de Promoció dels hàbits saludables i Prevenció de les Drogodependències. És una adaptació del Programa “Sáude na Escola” de la Xunta de Galicia. Aquest programa pretén abordar l'educació per a la salut i la promoció dels hàbits saludables així com iniciar una primera tasca de prevenció de les drogodependències, a partir d'una proposta metodològica ajustada a les competències directament relaciones amb la prevenció i amb la salut i que s'hauran de desenvolupar al llarg de totes les etapes educatives.
Els objectius són: Contribuir al desenvolupament de les relacions interpersonals de les nines i els nins a partir del treball sobre situacions de la vida quotidiana. Treballar per a la formació d'hàbits, actituds i comportaments saludables en el marc de l'educació per a la salut.

---
Documentació Documentació:
  PDF Informació
Termini Termini: curs 2011-2012

---

>> Programa DECIDEIX
  Programa Escolar de Prevenció de Drogodependències i altres Addiccions. Es un programa d'àmplia experiència, aquesta és la darrera revisió, actualitzada, redissenyada a on també s'han afegits dos mòduls més (addiccions no químiques i els papers dels pares). El programa pertany als basats en les influències socials; la pressió de grups els factors afectius i cognitius que intervenen a l'hora de prendre decisions.
L'objectiu general és que l'alumne aprengui a decidir respecte al seu consum de drogues. Es tracta d'ensenyar a identificar les situacions en què es prenen decisions sobre l'ús de drogues legals i il·legals i utilitzar els coneixements que es tenen per tal d'adoptar la decisió adequada en trobar-se en aquestes situacions.

---
Documentació Documentació:
  PDF Informació
Termini Termini: curs 2011-2012

---

>> Projecte SEXE SEGUR I RESPONSABLE
  Projecte d'educació per a la salut dirigit a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius.
El projecte “Sexe segur i responsable” forma part dels esforços que es duen a terme des de la Direcció General de Salut i Consum per tractar dintre la salut sexual la prevenció dels principals riscs associats a les relacions sexuals: VIH/sida, infeccions de transmissió sexual (ITS) i embarassos no desitjats, centrant aquesta prevenció a la realitat actual. Les relacions sexuals sense protecció són avui en dia la principal via de transmissió de la infecció per VIH, fins al punt de poder afirmar que el VIH s'ha convertit pràcticament en una ITS.

---
Documentació Documentació:
  WWW Pàgina web del projecte
Termini Termini: curs 2011-2012

---

 
IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-