-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2012-2013
---

-Educació ambiental

>> Tribut a L'AMIC DELS ANIMALS
  L'AMIC DELS ANIMALS
El Col·legi públic d'Hurchillo "Manuel Riquelme" (Orihuela, Alacant) porta 24 anys treballant en pro de l'educació ambiental. Des de 1992 forma part de la Xarxa d'Escoles associades a la Unesco i des de 2005 de la Xarxa d'Ecoescoles Europees. Fa cinc anys es va iniciar el projecte «El contracte educatiu de la Terra», decàleg que han subscrit més sis milions de persones al món i que la Unesco li ha donat la categoria de Programa de Qualitat Mundial. Des que el centre treballa en favor de l'educació ambiental han considerat a la figura de Félix Rodríguez de la Fuente com un element fonamental en la consciència ambiental del territori espanyol.
Els professors i alumnes d'aquest col·legi han compost i interpretat la cançó «L'amic dels animals» amb la qual volen rendir tribut a l'ecologista espanyol. I proposen que el 5 de juny, Dia Mundial del Medi ambient, sigui l'oportunitat perquè nens, pares i professors recordin la figura de Felix Rodríguez de la Fuente.

---
Documentació Documentació:
  PDF Carta al professorat
PDF Lletra de la cançó "L'amic dels animals"
MP3 Cançó "L'amic dels animals" (MP3)
Termini Dia de l'activitat: 5 de juny de 2013

---

>> Concurs escolar ELS PROFES CONTEN
  Profes cuentan
Ecoembes posa en marxa la segona edició del concurs escolar “Los Profes Cuentan” adreçat al professorat d'Educació Primària. Els objectius d'aquest concurs són, d'una banda, retre un homenatge a aquells ciutadans que col·laboren en la conservació del medi ambient reciclant. I d'altra banda, prendre conciència de la necessitat de la implicació social en el reciclatge. El paper del professorat és fonamental en la sensibilització dels seus alumnes, és per això, que podrà participar-hi escrivint i il·lustrant un conte d'una manera cooperativa i constructiva entre tot el grup classe. El tema ha de ser el reciclatge d'envasos i el medi ambient. Es seleccionaran 10 finalistes, amb els quals s'editarà el llibre La otra mitad del Medio Ambiente, els beneficis de la seva venda aniran destinats a l'ONG Aldeas Infantiles SOS. El jurat estarà format per persones rellevants en el món de la cultura.

---
Documentació Documentació:
  PDF Carta al professorat
PDF Informació
WWW Portal web
Termini Termini: Presentació de treballs: 3 de febrer de 2013

---

>> Projecte COB VIRTUAL (Centre Oceanogràfic de Balears)
  cob virtual
Des del Servei d’Innovació Educativa de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional volem posar en coneixement de la comunitat educativa la presentació del nou projecte COB VIRTUAL desenvolupat pel Centre Oceanogràfic de Balears, que pertany a l’Institut Espanyol d‘Oceanografia. Un projecte de divulgació que té per objectiu mostrar de forma virtual, audiovisual e interactiva alguns dels equips i tecnologies de mostreig que utilitza un centre d’investigació oceanogràfica. D’una banda, s’han dissenyat unes animacions en tres dimensions d’instruments científics que utilitzen els grups d’investigació de l’IEO durant les campanyes oceanogràfiques i, per altra banda, es mostren imatges i un vídeo time-lapse de la remodelació integral del vaixell d’investigació oceanogràfica Francisco de Paula Navarro.
Aquest projecte ha estat finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, del Ministeri d’Economia i Competitivitat, i pel Institut Espanyol d’Oceanografia, dintre de la convocatòria de ajudes per al Programa de Cultura Científica i de la Innovació 2011.
Amb aquesta iniciativa divulgativa, el Centre Oceanogràfic de les Balears, pretén oferir a la comunitat educativa un nou material didàctic de suport a l’aula, amb l’objectiu d’apropar l’oceanografia als escolars de les Illes, fent-la més accessible, i de sensibilitzar-los sobre la importància de la investigació que realitza el Centre Oceanogràfic de Balears per tal de donar resposta als principals reptes de l’oceanografia actual: el canvi climàtic, la conservació de la biodiversitat marina, l’ús i gestió sostenible dels ecosistemes marins, la protecció de hàbitats d’especial interès i la importància de la predicció oceànica.
Si qualque centre educatiu desitja realitzar una visita al Centre Oceanogràfic de les Balears, pot adreçar-se a la Sra Ana Morillas, responsable de comunicació i cultura científica al telèfon 971.133.747 o via mail ana.morillas@ba.ieo.es.


---
Documentació Documentació:
  WWW Portal COB VIRTUAL
Termini Termini: curs 2012-2013

---

>> GUIA DE RECURSOS I ACTIVITATS D'EDUCACIÓ AMBIENTAL
  Guia de recursos
La Guia de recursos i activitats d’educació ambiental pel curs 2012-2013 pretén servir de suport als centres educatius en la programació d'activitats ambientals.

Enguany, s’ha fet un esforç per ajuntar en un sol document l’oferta de diferents administracions: conselleries, consells insulars, empreses públiques, etc.

La informació es troba en tres blocs: Mallorca, Menorca i Eivissa-Formentera, on hi trobareu un ventall d'activitats i recursos ambientals per als diferents nivells educatius.

---
Documentació Documentació:
  PDF Guia de recursos - Mallorca 5.95 Mb
PDF Guia de recursos - Menorca 1.44 Mb
PDF Guia de recursos - Eivissa i Formentera 1.95 Mb
Termini Termini: curs 2012-2013

---

>> Programa DE CENTRES ECOAMBIENTALS
  pce
La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats juntament amb la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, posen en marxa per vuitè any consecutiu el Programa de Centres Ecoambientals.

---
Documentació Documentació:
  PDF Convocatòria pública del Programa de Centres Ecoambientals per al curs escolar 2012-2013
PDF Carta de presentació
Word Annex I
Word Annex II
Word Annex III
Word Annex IV
Word Annex V
Termini Termini: 11 d’octubre de 2012

---

 
IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-