-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2012-2013
---

-Educació per a la ciutadania


>> Premi a l’ACCIÓ MAGISTRAL 2013
  KitCaixa Economia
El IX Premi a l’Acció Magistral, convocat per la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción (FAD), la Comisión Nacional Española de Cooperación con la UNESCO y el BBVA compte, a la nostra comunitat, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.
Es tracta d’una iniciativa que pretén premiar entre el professorat dels centres educatius espanyols, la transmissió de valors prosocials (solidaritat, tolerància, respecte, justícia, igualtat), la prevenció de comportaments de riscs socials, el foment de les relacions entre família, escola i comunitat, la promoció de l’empatia i l‘autoexpresió emocional com a objectius educatius. Podeu trobar les bases del premi a la web http://premio.fad.es.
Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb el Servei d’innovació i Educació de Persones Adultes (971 177 527)
---
Documentació Documentació:
  www Portal Premi FAD
Termini Termini per a la presentació de candidatures: 7 de maig de 2013

---

>> PLA INTEGRAL D'IMPULS DE LES CAPACITATS EMPRENEDORES. ICAPE 2013-2014
  ICAPE

ICAPE és un Pla Integral d'Impuls de les Capacitats Emprenedores que té com a objectius implantar a centres educatius el desenvolupament transversal de les competències o iniciatives emprenedores i, fomentar la iniciativa autònoma i grupal per a la inserció laboral mitjançant la creativitat, innovació i responsabilitat. Aquest pla contribueix a valorar la formació al llarg de la vida i pretén compensar les desigualtats socials. Aquest programa va adreçat a 6è d’Educació Infantil, al tercer cicle d’Educació Primària, i a partir de 2n d’Educació Secundària Obligatòria.
Si voleu més informació del programa, podeu cridar a:
- Alejandra Gelabert o Pilar Jordi, de l’Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears. (Tel. 971.177.226 Ext. 64044)
- Fernando Bonnín, del Servei d’Innovació i Educació de Persones Adultes. (Tel: 971.177.527)
---
Documentació Documentació:
  PDF Llista de centres admesos al programa ICAPE 2013-2014 NOVETAT 9/7/13

PDF Carta de presentació als centres
PDF Presentació del pla ICAPE per al curs 2013-2014
PDF Convocatòria per a centres d'educació infantil
PDF Convocatòria per a centres d'educació primària
PDF Convocatòria per a centres d'educació secundària
word Annex I. Model de sol·licitud de participació
PDF Annex II. Certificat del Consell Escolar
Termini Termini: 28 de juny de 2013

---

>> Recurs KITCAIXA ECONOMIA
  KitCaixa Economia
El KitCaixa Economia és un recurs didàctic que té com a objectiu treballar l'emprenedoria a Ensenyança Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius. Aquell professorat que vulgui més informació o bé sol·licitar-lo ho pot fer a l'adreça del portal EduCaixa.
---
Documentació Documentació:
  PDF Carta als centres
www Portal web EduCaixa
Termini Termini: curs 2012-2013

---

>> Taller de sensibilització GOTES PER A NÍGER - UNICEF
  premi paz
UNICEF, en el marc del Dia Internacional de l'Aigua el 22 de març, organitza tallers per a centres d'Educació Primària i d'Educació Secundària de Mallorca. El fil conductor d'aquesta activitat és la situació de Níger, un dels països amb un dels índexs més elevats de pobresa al món i, la reflexió sobre les dificultats d'accés a l'aigua i de supervivència infantil que pateixen. El material emprat és interactiu i els tallers són gratuïts. La durada de l'activitat és de 50 minuts i va adreçada a un màxim de 40 alumnes per sessió. La seva realització es pot dur a terme entre els mesos de febrer a juny de 2013. D'altra banda, el centres que n'estiguin interessats podran col·laborar amb el programa d'UNICEF a Níger mitjançant una cursa solidària.
Per a més informació o per sol·licitar aquest taller ho podeu fer a UNICEF Comitè Balears telèfon 971 714 553 - fax 971 714 839 - scasanovas@unicef.es
---
Documentació Documentació:
  PDF Programa Enreda't
PDF Taller Gotes per a Níger
www Portal web enredate.org
Termini Termini: curs 2012-2013

---

>> Premi escolar PAU I COOPERACIÓ
  premi paz
La fundació “Paz y Cooperación” i la Associación Mundial de Educadores Infantiles (AMEI-WAECE) presenten les bases per participar en el Premi Escolar Pau i Cooperació 2013 El Arte, Lenguaje Universal - Creatividad para la paz . Aquest concurs va adreçat a tots els escolars (educació infantil, primària, secundària i batxiller) i professorat d'arreu del món per aconseguir que es comprometin en la creativitat per a la Pau. El termini per lliurar els treballs és abans del 5 de juliol de 2013 a:
Fundación Paz y Cooperación C/ Meléndez Valdés, Nº 68, 4 izq. 28015 Madrid (España) Tel: (34) 91 549 61 56 Fax: (34) 91 543 52 82 Email: pazycooperacion@hotmail.com
---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del Premi "Paz y Cooperación"
PDF Cartell
www Portal web www.peaceandcooperation.org
Termini Termini: 5 de juliol de 2013

---

>> Campanya de promoció LÍNIA D'ATENCIÓ AL MENOR 116 111
  116111
L’Oficina de Defensa dels Drets del Menor (ODDM) del Govern de les Illes Balears ha activat la línia telefònica d’ajuda als infants i adolescents amb els dígits harmonitzats amb tota la Unió Europea, la línia d’atenció al menor 116 111.
Per aquest motiu, es durà a terme una reunió informativa per als centres, en què es presentarà la campanya de promoció d’aquesta línia i es lliurarà el material disponible per a la seva difusió als alumnes.
---
Documentació Documentació:
  PDF Convocatòria a la reunió informativa de la campanya de promoció
word Fitxa d'inscripció a la reunió informativa
JPG Pòster
Termini Termini: Reunió informativa - 18 de gener de 2013

---

>> Taller PLA INTEGRAL D'IMPULS DE LES CAPACITATS EMPRENEDORES
  ICAPE
ICAPE és un Pla Integral d'Impuls de les Capacitats Emprenedores que té com a objectius implantar a centres educatius el desenvolupament transversalment de les competències o iniciatives emprenendores i, fomentar la iniciativa autònoma i/o grupal per a la inserció laboral mitjançant la creativitat, innovació i responsabilitat. Aquest pla contribueix a valorar la formació al llarg de la vida i pretén ésser compensador de les desigualtats socials. Els tallers que s'adjunten a l'arxiu van adreçats a 3r i 4t d'ESO amb una durada d'una hora (amb l'opció d'ampliar-la amb el kit Caixa) i a Batxiller i FP amb una durada de 4 hores.
Els centres interessats ho poden sol·licitar enviant la fitxa emplenada al correu electrònic sie@dgoifp.caib.es indicant a l'assumpte "ICAPE", o bé, al núm. de fax 971 177530.
---
Documentació Documentació:
  word Fitxa del programa
Termini Termini: 25 de gener de 2013

---

>> Programa EDUCAR EN JUSTÍCIA
  Educar en justícia
“Educar en Justícia” és un recurs educatiu que permet a l’alumnat conèixer el funcionament de la justícia, identificant cada un dels procediments judicials i els professionals judicials que intervenen en el judici. Els alumnes podran assistir com a espectadors a un judici real. Destinat a alumnes del segon cicle de secundària de les Illes Balears, s’oferiran quatre sessions a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa, accessibles també per a l’alumnat de Formentera. El programa es desenvoluparà des del mes de gener de 2013 fins al mes de maig de 2013.
Institucions implicades: La Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, el Consell General de Poder Judicial i el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.
---
Documentació Documentació:
  PDF Resolució dels centres seleccionats en el programa NOVETAT
PDF Taula de puntuació

PDF Carta al professorat
PDF Criteris de selecció de centres
Termini Termini: Presentació de sol·licituds: 19 de desembre de 2012

---

>> Programa VISITA UN HOTEL
  VISITA UN HOTEL
El programa educatiu “Visita un hotel” té com a objectiu potenciar els coneixements, destreses i habilitats bàsiques que permetin a l'alumne comprendre la importància del sector hoteler en l'activitat econòmica de Mallorca. Tot això mitjançant una visita guiada, de 3 hores aproximadament, on l'alumnat podrà recórrer els diferents departaments d'un hotel i realitzar diferents activitats. Aquesta activitat és una iniciativa de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.
Va adreçada a l'alumnat de primària i secundària interessat en conèixer aquelles activitats que es duen a terme en un hotel. Més informació al correu electrònic: gestiondatos@fehm.es
---
Documentació Documentació:
  PDF Programa per al professorat (català)
PDF Programa per al professorat (castellà)
PDF Quadern de l'alumnat de primària (català)
PDF Quadern de l'alumnat de primària (castellà)
PDF Quadern de l'alumnat de secundària (català)
PDF Quadern de l'alumnat de secundària (castellà)
WORD Sol·licitud
Termini Termini: curs 2012-2013

---

>> Programes d'educació en valors ALDEAS INFANTILES SOS
  Aldeas Infantiles
Els programes d'educació en valors de l'organització “Aldeas Infantiles SOS” per al curs 2012/2013 impliquen tres projectes, "Abraça els teus valors" que va adreçat a Educació Infantil i Educació Primària; "Atura't a pensar" per a Educació Secundària, aquests incorporen tres nous valors que són l'autonomia, la llibertat i l'amabilitat; i "Quin dilema" que és un microsite on trobar propostes per al professorat i pares per a la reflexió conjunta amb els infants i joves i l'impuls de la seva maduresa ètica i emocional. La web on ampliar la informació és www.aldeasinfantiles.es
---
Documentació Documentació:
  WWW Portal web Aldeas Infantiles SOS
Termini Termini: curs 2012-2013

---

>> Concurs escolar QUÈ ÉS UN REI PER A TU?
  Concurs de dibuix
La Fundació Institucional Espanyola (FIES), amb el patrocini de la Fundació Orange i la col·laboració de totes les conselleries d'Educació de les Comunitats Autònomes, convoca el 32è concurs escolar ¿Qué es un Rey para ti?
Destinat a:
* Alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària
* Alumnat de 1r i 2n d'ESO
* Alumnat d'Educació Especial (fins 18 anys)
NOVETAT La Fundació Institucional Espanyola (FIES) amplia el termini de presentació dels treballs del concurs Què és un Rei per a tu? al 31 de gener de 2013.
---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs
PDF Pòster del concurs
WWW Pàgina web del concurs
Termini Termini: 31 de gener de 2013.

---

>> Concurs escolar sobre DRETS HUMANS
  Concurs de dibuix
L'objectiu del “X Concurs Defensor del Poble 2012: Concurs Escolar de dibuixos sobre Drets Humans” és promoure el coneixement dels drets humans entre la població escolar espanyola. Organitzat per la Defensora del Poble, Fundar i l'ONG Globalització dels drets Humans, aquest concurs va adreçat a l'alumnat d'Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria. Els treballs se presentaran en paper DIN A4 abans del 20 de novembre de 2012 a Fundar, carrer Fuencaliente 1, 46023 València.
---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs
PDF Díptic del concurs
WWW Pàgina web del concurs
Termini Termini: Presentació de treballs: 20 de novembre de 2012

---

>> Concurs de dibuix escolar sobre MOBILITAT SOSTENIBLE
  Concurs de dibuix
La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori; la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats i el Consorci de Transports de Mallorca organitzen el 2n Concurs de dibuix escolar sobre Mobilitat Sostenible, adreçat a l'alumnat de 6 a 12 anys.
Els dibuixos han de tractar de la mobilitat sostenible; és a dir, dels problemes relacionats amb la mobilitat, i les causes, les conseqüències i les solucions per reduir-los o eliminar-los. Es valoraran especialment els dibuixos que destaquin els avantatges del transport públic i els que plantegin alternatives al transport privat.
Més informació al 971 913 191 o a info@consorcidetransports.com
---
Documentació Documentació:
  PDF Carta
PDF Bases
WWW Pòster
Termini Termini: Presentació de treballs: 1 al 30 de novembre de 2012

---

>> Programa MODEL DE PARLAMENT EUROPEU
  Model de Parlament Europeu
Aquest programa, que va adreçat a l'alumnat de Batxillerat i de 1r de Cicles Formatius de 16 i 17 anys, té per objectiu fomentar la conciència de ciutadania europea així el treball en equip des d'una vessant constructiva. Consta de la Fase escolar, la Fase Nacional i la Fase Internacional. Aquests grups hauran de presentar 4 treballs temàtics.
---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del programa MODEL DE PARLAMENT EUROPEU
WWW Portal www.modeloparlamentoeuropeo.com
Termini Termini: Inscripció fins el 16 de novembre de 2012
Presentació de treballs fins el 30 de novembre de 2012

---

>> Pla d'EDUCACIÓ FINANCERA
  pef
El Pla d'Educació Financera de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i del Banc d'Espanya, contribueix a què els ciutadans adoptin decisions financeres ajustades a les seves característiques personals i familiars, necessitats i expectatives, a una millor gestió dels riscs i una major estabilitat del sistema financer. D'aquesta manera els alumnes poden comprendre, valorar i prendre decisions bàsiques d'inversió i/o d'aspectes lligats a les finances.
Adreçat a l'alumnat de 3r d'ESO.
---
Documentació Documentació:
  PDF Programa
PDF Sol·licitud
WWW Portal educativo www.gepeese.es
Termini Termini: curs 2012-2013

---

 
IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-