-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2013-2014
---

-Educació per a la ciutadania


>> Pla d'EDUCACIÓ FINANCERA
  pef

El Pla d'Educació Financera de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i del Banc d'Espanya, contribueix a què els ciutadans adoptin decisions financeres ajustades a les seves característiques personals i familiars, necessitats i expectatives, a una millor gestió dels riscs i una major estabilitat del sistema financer. D'aquesta manera els alumnes poden comprendre, valorar i prendre decisions bàsiques d'inversió i/o d'aspectes lligats a les finances.
Adreçat a l'alumnat de 3r d'ESO.
---
Documentació Documentació:
  PDF Programa del Pla d'Educació Financera
PDF Sol·licitud
PDF Instruccions sol·licitud
WWW Pàgina web www.gepeese.es
Termini Termini: 31 de gener de 2014

---

>> ACTIVILÀNDIA
  activilandia

ACTIVILÀNDIA és una iniciativa divulgativa de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat adreçada als alumnes d'entre 6 i 12 anys amb la finalitat de sensibilitzar i informar sobre hàbits saludables de vida i d'aquesta manera contribuir a la prevenció del sobrepes i l'obesitat infantil.
Els centres educatius tenen al seu abast diferents continguts dedicats a promoure l'alimentació saludable, la pràctica d'activitat física, l'oci actiu i altres hàbilts saludables a la plataforma temàtica www.activilandia.es/plancolegios
---
Documentació Documentació:
  www Portal web activilandia.es
Termini Termini: curs 2013-2014

---

>> Concurs escolar QUÈ ÉS UN REI PER A TU?
  Concurs QR

La Fundació Institucional Espanyola (FIES), amb el patrocini de la Fundació Orange i la col·laboració de totes les conselleries d'Educació de les Comunitats Autònomes, convoca el 33 concurs escolar ¿Qué es un Rey para ti?
Destinat a:
• Alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària
• Alumnat de 1r i 2n d'ESO
• Alumnat d'Educació Especial (fins 18 anys)

---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs (català)
PDF Bases del concurs (castellà)
PDF Pòster del concurs
WWW Pàgina web del concurs
Termini Termini: La Fundació Institucional Espanyola (FIES) amplia el termini de presentació dels treballs del concurs Què és un Rei per a tu? al 31 de gener de 2014

---

>> Programa EDUCAR EN JUSTÍCIA
  Educar en justícia

“Educar en Justícia” és un recurs educatiu que permet a l’alumnat conèixer el funcionament de la justícia, identificant cada un dels procediments judicials i els professionals judicials que intervenen en el judici. Els alumnes podran assistir com a espectadors a un judici real. Destinat a alumnes del segon cicle de secundària de les Illes Balears, s’oferiran quatre sessions a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa, accessibles també per a l’alumnat de Formentera. El programa es desenvoluparà des del mes de gener de 2014 fins al mes de maig de 2014.
Institucions implicades: La Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, el Consell General de Poder Judicial i el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.
---
Documentació Documentació:
  PDF Resolució dels centres seleccionats en el programa EDUCAR EN JUSTÍCIA 2013-2014

PDF Carta als centres
PDF Criteris de selecció de centres
WORD Sol·licitud
Termini Termini: Presentació de sol·licituds: 28 de novembre de 2013

---

>> LLIGA DE DEBAT ESCOLAR
  debate

La “Liga de debate BBVA” comença el seu funcionament el curs escolar 2013/14. La iniciativa, totalment gratuïta per als centres, té per objecte contribuir al desenvolupament de les habilitats socials dels alumnes de 4t d'ESO, tot utilitzant el debat com a eina de treball. L'activitat està organitzada en tres fases al llarg del curs escolar:
Fase I: Es desenvolupa durant els mesos d'octubre i desembre en horari escolar i amb tots els alumnes de 4t d'ESO. Després d'acudir a una jornada de formació, el professorat facilita, en horari escolar, 5 sessions de treball amb tots els alumnes.
Fase II: Durant els mesos de gener a abril, els alumnes que desitgin formar part de l'equip de debat treballaran, en horari extra escolar i seguint un mètode per un voluntari de l'oficina de voluntariat de BBVA, per preparar els debats que mantindran amb altres centres de la seva zona en format lliga.
Fase III: Durant el mes d'abril, els millors centres de cadascun dels grups participaran en la semifinal i final de la “ Liga de debate BBVA”. El campió de Mallorca debatrà amb el campió de Múrcia, València, Castelló i Alacant.
S'han programat dues sessions formatives per als docents de Palma de Mallorca, 6 i 12 de novembre de 15:30 a 18:30 h, amb la finalitat de que els professors puguin assistir a la jornada que millor s'ajusti a les seves agendes.
---
Documentació Documentació:
  PDF Dossier del projecte
www Portal www.ligadebatescolar.org
www Formulari d'inscripció jornada formativa
www vídeo experiència edició anterior
Termini Termini: inscripció jornada formativa: 25 d'octubre de 2013

---

>> Concurs escolar CONSUMÓPOLIS 9
  Consumópolis

Consumópolis és un concurs escolar dirigit a l'alumnat de 3r cicle d'educació primària i 1r i 2n cicle d'educació secundària obligatòria, la inscripció es pot realitzar des del 10 d'octubre fins al 5 de desembre de 2013. Consumópolis és, també, un lloc web amb accés a informació i a activitats sobre el consum responsable i un punt de trobada que afavoreix l'intercanvi d'opinions i experiències entre tots els que consideren fonamental la formació en matèria de consum.
L'objectiu de Consumópolis és oferir a famílies, alumnes i professorat una eina pràctica i dinàmica que contribueixi al desenvolupament integral dels consumidors actuals i futurs. Consumópolis afavoreix l'aprenentatge de conceptes, procediments i actituds que possibiliten la construcció d'una societat de consum cada vegada més justa, més solidària i més responsable.
---
Documentació Documentació:
  NOVETAT
PDF Resolució de 17 de juliol de 2014, per la qual es concedeixen els guanyadors dels premis nacionals del concurs escolar Consumópolis 9 sobre consum responsable: CONSUMIR ENTRE PANTALLES
PDF Acta de la reunió del jurat de la fase nacional

PDF Resolució dels premis autonòmics del concurs (català)
PDF Resolució dels premis autonòmics del concurs (castellà)
PDF Carta als centres
PDF Bases (català)
PDF Bases (castellà)
PDF Instruccions (català)
PDF Instruccions (castellà)
www Portal Consumópolis
Termini Termini: 12 de desembre de 2013

---

>> Programa VISITA UN HOTEL
  VISITA UN HOTEL

El programa educatiu “Visita un hotel” té com a objectiu potenciar els coneixements, destreses i habilitats bàsiques que permetin a l'alumne comprendre la importància del sector hoteler en l'activitat econòmica de Mallorca. Tot això mitjançant una visita guiada, de 3 hores aproximadament, on l'alumnat podrà recórrer els diferents departaments d'un hotel i realitzar diferents activitats.
Aquesta activitat és una iniciativa de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.
Va adreçada a l'alumnat de 3r cicle d’educació primària i 1r cicle d’educació secundària interessat en conèixer aquelles activitats que es duen a terme en un hotel.
Més informació al telèfon 971 706 007 o al correu electrònic: gestiondatos@fehm.es
---
Documentació Documentació:
  PDF Programa per al professorat (català)
PDF Programa per al professorat (castellà)
PDF Quadern de l'alumnat de primària (català)
PDF Quadern de l'alumnat de primària (castellà)
PDF Quadern de l'alumnat de secundària (català)
PDF Quadern de l'alumnat de secundària (castellà)
WORD Sol·licitud
Termini Termini: curs 2013-2014

---

>> Conferència EL SECTOR TURÍSTIC AL SERVEI DE LA SOCIETAT
  conferencia

La conferència El sector turístic al servei de la societat consisteix en una visita de la gerent de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, als centres educatius per tal de donar una visió global d’aquest sector i permetre a l’alumnat trobar respostes a les seves inquietuds. Aquesta activitat va adreçada a l’alumnat de batxillerat i FP de Mallorca.
Per a més informació, cal adreçar-se a gestiondatos@fehm.es
---
Documentació Documentació:
  WORD Sol·licitud
Termini Termini: curs 2013-2014

---

>> PLA INTEGRAL D'IMPULS DE LES CAPACITATS EMPRENEDORES. ICAPE 2013-2014
  ICAPE

ICAPE és un Pla Integral d'Impuls de les Capacitats Emprenedores que té com a objectius implantar a centres educatius el desenvolupament transversal de les competències o iniciatives emprenedores i, fomentar la iniciativa autònoma i grupal per a la inserció laboral mitjançant la creativitat, innovació i responsabilitat. Aquest pla contribueix a valorar la formació al llarg de la vida i pretén compensar les desigualtats socials.
Aquest programa va adreçat a 6è d’Educació Infantil, al tercer cicle d’Educació Primària, i a partir de 2n d’Educació Secundària Obligatòria. I es completa amb taller d’emprenedoria per a alumnes d’FP i Batxillerat.
Si voleu més informació del programa, podeu cridar a:
- Alejandra Gelabert o Pilar Jordi, de l’Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears. (Tel. 971.177.226 Ext. 64044)
- Servei d’Innovació i Educació de Persones Adultes. (Tel: 971.177.527)
---
Documentació Documentació:
  www Tallers d’emprenedoria per als alumnes de batxillerat. Programa ICAPE
Termini: 15 de novembre de 2013

www Tallers d’emprenedoria per als alumnes de formació professional. Programa ICAPE
Ampliació termini: 30 d’octubre de 2013

PDF Llista de centres admesos al programa ICAPE 2013-2014
PDF Carta de presentació als centres
PDF Presentació del pla ICAPE per al curs 2013-2014
PDF Convocatòria per a centres d'educació infantil
PDF Convocatòria per a centres d'educació primària
PDF Convocatòria per a centres d'educació secundària
word Annex I. Model de sol·licitud de participació
PDF Annex II. Certificat del Consell Escolar
www Vídeo ICAPE
Termini Termini: curs 2013-2014

---

>> Programes educatius ALDEAS INFANTILES
  enredate

Aldeas Infantiles ofereix dos programes educatius per al curs 2013-2014. Un és Abraça els teus valors, adreçat a l'alumnat de 6 a 12 anys. L'altre és Atura't a pensar, per a alumnes de 12 a 16 anys. L'objectiu dels quals és reflexionar sobre el valor de la família des de diferents àmbits i amb la implicació de la comunitat educativa: famílies, professorat i alumnat.
El full de sol·licitud de material el podeu trobar a www.aldeasinfantiles.es així com altres activitats: germanament amb altres centres, diputat per un dia, trobada al Consell de la Joventut de la zona, etc.
---
Documentació Documentació:
  www Portal web aldeasinfantiles.es
Termini Termini: curs 2013-2014

---

>> Avanç d'activitats Enrédate.org - UNICEF
  enredate

UNICEF ja està preparant els materials educatius per al curs 2013 - 20134, amb activitats que permetran treballar a l'aula diferents aspectes sobre la prevenció de la salut, especialment la higiene i la inumnització. Un repàs per als diferents nivells educatius sobre aquests enemics de la salut, que només són visibles al microscopi.
Com puc rebre els materials? UNICEF ofereix als centres escolars que formen part del programa Enreda't un complet material pedagògic multimèdia gratuït i una sèries de propostes solidàries adaptables al calendari escolar del centre. A principi de curs rebràs al teu centre la carpeta de recursos i activitats del curs 2013-2014. Assegura't de rebre'ls, actualitzant les teves dades si hi ha hagut algun canvi en el darrer curs o bé donan-te d'alta a www.enredate.org/uneixte
Per a més informació: UNICEF Comitè Balears. telèfon 971 714 553 - fax 971 714 839 - scasanovas@unicef.es
---
Documentació Documentació:
  www Portal web enredate.org
Termini Termini: curs 2013-2014

---

 
IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-