-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2014-2015
---

-Educació per a la ciutadania


>> VII edició del Premi IMPULS A LA INNOVACIÓ EDUCATIVA
  Premi Impuls

La Fundació Impuls convoca el VII Premi Impuls a la Innovació Educativa adreçat a tots els professionals de l’educació en actiu de centres educatius públics, privats o concertats d’Espanya.
Els projectes es poden presentar des de la web del premi.
Les categories del Premi són les següents:
1. VII Premi Impuls a la innovació educativa
  - Premi al millor projecte d’aula
  - Premi al millor projecte de centre o grup educatiu
2. Accèsit a la millor experiència d’aprenentatge cooperatiu a l’aula
3. Accèsit a la millor experiència d’integració de les TIC a l’aula
4. Accèsit a la millor experiència d’atenció a la diversitat a l’aula
Per a més informació podeu consultar la web del premi o posar-vos en contacte amb el responsable de comunicació de la Fundació Impuls, Javier Montañés a través del correu electrònic impuls@f-impuls.org o al telèfon 650 45 84 53.

---
Documentació Documentació:
  www Portal Premi Impuls
www Inscripció

Termini Termini per presentar els treballs: 20 de juliol de 2015

---

>> Programa ELS DRETS DELS INFANTS
  Drets dels Infants

La institució El Defensor del Pueblo ha creat un espai en el seu portal web anomenat “Els drets dels infants”, amb el qual es dóna visibilitat a les seves actuacions en la matèria i contribueix al coneixement i la sensibilització respecte als drets dels menors d’edat. En aquest apartat trobareu informació sobre els drets dels infants, el treball de la institució en defensa dels menors, així com publicacions, documentació i material didàctic entre altres continguts, a més de materials informatius relatius a la Convenció sobre els Drets dels Infants adaptats a diferents franges d’edat (de 6 a 8 anys, de 9 a 11 anys, de 12 a 14 anys i de 15 a 18 anys) i al dret d’asil.
---
Documentació Documentació:
  www Portal Els drets dels infants

Termini Termini: curs 2014-2015

---

>> Campanya EMERGÈNCIA AL NEPAL
  wikimedia commons

El terratrèmol que ha sacsejat el Nepal ha deixat en una situació molt difícil a més de 2 milions de nens i nenes, que necessiten urgentment aigua, refugi, protecció i serveis de salut. La situació del país, un dels més pobres del món, no era bona abans del terratrèmol i actuar amb rapidesa és fonamental per a que els drets dels infants no es vegin vulnerats.
UNICEF anima als centres educatius que els seus alumnes i docents expressin bons desitjos per als nens i nenes del Nepal. Una antiga tradició tibetana són les banderes de plegàries, que donen bona sort i prosperitat a qui les contempla: UNICEF proposa que els centres plasmin en elles els seus bons desitjos per als afectats pel terratrèmol i col·locar-les en un lloc visible per no oblidar-nos de la infància del Nepal.
Clicant sobre els següents enllaços trobareu activitats per treballar amb els alumnes el tema dels terratrèmols i de com poden mostrar la seva solidaritat amb el Nepal a través de banderes de colors.
El següent document és una proposta de circular informativa d’UNICEF sobre la situació de la infància al Nepal després del terratrèmol per si trobau adient fer-ne difusió a les famílies i als docents del vostre centre per si estan interessats en col·laborar-hi.

---
Documentació Documentació:
  PDF Circular informativa UNICEF
www Proposta educativa per a Educació Infantil
www Proposta educativa per a Educació Primària
www Proposta educativa per a Educació Secundària


Termini Termini: curs 2014-2015

---

>> Premi a l’ACCIÓ MAGISTRAL 2015
  Premi FAD

La Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura i BBVA, amb l’objectiu de ressaltar la importància de la tasca educativa dels docents espanyols, convoquen el Premi a l’Acció Magistral 2015.
La convocatòria va adreçada als docents que imparteixen classes d’educació infantil, primària, secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà, formació professional bàsica i educació especial en centres educatius espanyols i que desenvolupen, individualment o en equip, projectes que s’adapten als criteris de la base quarta de la convocatòria.
S’estableixen tres categories:
- Categoria A (0 a 12 anys): Projectes d’educació en valors realitzats per un o diversos docents d’un mateix centre educatiu d’educació infantil i/o educació primària.
- Categoria B (12 a 18 anys): Projectes d’educació en valors fets per un o diversos docents d’un mateix centre educatiu d’educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i/o formació professional bàsica.
- Categoria Especial “Proyectos en red” (0 a 18 anys): Projectes d’educació en valors duts a terme en xarxa per docents de dos o més centres educatius d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i formació professional bàsica.
El procés de presentació de candidatures s’ha de fer a través d’un formulari de participació que trobareu a les pàgines web premio.fad.es i www.accionmagistral.org
---
Documentació Documentació:
  www Portal Premi FAD
www Portal Acció Magistral

Termini Termini per a la presentació de candidatures: 30 d’abril de 2015

---

>> Campanya UNICEF “GOTES PER A NÍGER”
  Enredate

El proper 22 de març de 2015 , coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, UNICEF organitza la campanya "Gotes per a Níger" per aconseguir que 30 escoles de Níger tenguin accés a l’aigua potable.
Les dificultats d’accés a aigua potable afecten negativament la salut, la nutrició i la possibilitat de desenvolupament de tres milions d’infants en edat escolar. Actualment, només hi tenen accés el 15 % de les escoles rurals de Níger. Si es portàs aigua a les escoles de Níger, UNICEF aconseguiria dos objectius: protegir la salut dels estudiants i augmentar les taxes de matriculació i permanència a l’escola. A més, les fonts instal·lades als centres educatius beneficiarien tota la comunitat.
Tots els centres educatius estan convidats a participar en aquesta campanya mitjançant l'organització de curses solidàries, activitats esportives i festives amb l'objectiu comú de millorar la supervivència infantil a Níger.
Per participar en la campanya “Gotes per a Níger”, cal inscriure el centre a: www.enredate.org/unete

Les curses es poden organitzar fins a final de curs. El centre educatiu rebrà gratuïtament dorsals i polseres per a tots els participants, i es recomana que cada participant aporti de manera simbòlica 1 €.
Per a més informació el centre educatiu es pot posar en contacte amb UNICEF a través de l'adreça de correu electrònic baleares@unicef.es
---
Documentació Documentació:
  PDF Campanya “Gotes per a Níger”
www Portal web enredate.org

Termini Termini: curs 2014-2015

---

>> Concurs PATRIMONI NACIONAL DE PINTURA INFANTIL I JUVENIL PER A CENTRES ESCOLARS 2014-2015
  PATRIMONI NACIONAL DE PINTURA INFANTIL I JUVENIL

Concurs adreçat als alumnes de 5è i 6è d’educació primària i 1r d’educació secundària obligatòria procedents de centres públics, concertats, privats i d’educació especial, del territori nacional.
La temàtica del concurs ha de tractar els interiors i/o exteriors dels monuments, jardins històrics o fonts del patrimoni nacional, així com els palaus, les residències, les catedrals i les fundacions religioses vinculades històricament a la Corona espanyola.
Termini d’inscripció: fins el 31 de març de 2015, inclòs
Termini de presentació dels treballs: fins el 14 de maig de 2015, inclòs

---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs
PDF Carta als centres
PDF Annex 1 - Full d'inscripció
PDF Annex 2 - Fitxa identificativa de l'obra
www Cartell
www Pàgina web "Patrimonio Nacional"

Termini Termini: 31 de març de 2015

---

>> Concurs escolar UN VIATGE PEL PATRIMONI DE LA MEVA COMUNITAT
  “UN VIATGE PEL PATRIMONI DE LA MEVA COMUNITAT”

En què consisteix?: és un concurs de vídeos en el qual els nins i les nines de 6è de primària hauran de mostrar el patrimoni i els albergs juvenils de la seva comunitat.
Qui s’hi pot inscriure?: qualsevol col·legi públic, privat o concertat de qualsevol lloc d’Espanya que tengui almenys una classe de 6è de primària.
Termini per inscriure’s: fins al 15 d’abril de 2015.
Premi: un premi de 5.000 € (IVA inclòs) perquè la classe guanyadora visiti béns declarats Patrimoni Mundial, amb allotjament en albergs de REAJ (Albergues Juveniles de España, SA).

---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs
DOC Formulari d'inscripció
www Portal www.reaj.com

Termini Termini: 15 d’abril de 2015

---

>> Concurs escolar “TE VEO EN 3 MINUTOS”
  Te veo en 3 min

La Fundación Princesa de Asturias (FPA) convoca la primera edició del concurs “Te veo en 3 minutos”, per als alumnes d’educació secundària obligatòria (ESO) i batxillerat d’Espanya, sobre els guardonats amb el Premio Príncipe de Asturias en qualsevol de les seves categories i edicions.
Els estudiants que hi vulguin participar han de realitzar treballs de tipus audiovisual mitjançant l’ús de dispositius digitals.

---
Documentació Documentació:
  www Portal del concurs “Te veo en 3 minutos”

Termini Termini: 28 de febrer de 2015

---

>> Concurs escolar CONSUMÓPOLIS 10
  Consumópolis

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), i les comunitats autònomes d’Andalusia, Aragó, Principat d’Astúries, Illes Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Comunitat de Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia, La Rioja, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia, Comunitat Foral de Navarra, País Basc, Comunitat Valenciana i Ciutat de Melilla organitzen el Concurs Escolar 2014-2015: Consumópolis10. El teu Consum té història: 10 anys de Consumópolis, 30 anys de Consum, adreçat a escolars matriculats en el tercer cicle d’educació primària i en educació secundària obligatòria.
---
Documentació Documentació:
  PDF Carta als centres
PDF Fullet virtual
PDF cat | PDF cast Bases
PDF cat | PDF cast Instruccions
PDF cat | PDF cast Resolució dels premis autonòmics del concurs
www Portal Consumópolis

Termini Termini: 15 de desembre de 2014

---

>> Programa EDUCAR EN JUSTÍCIA 2014-2015
  Educar en justícia

Educar en Justícia” és un recurs educatiu que permet a l’alumnat conèixer el funcionament de la justícia, identificant cada un dels procediments judicials i els professionals judicials que intervenen en el judici. Els alumnes podran assistir com a espectadors a un judici real. Destinat a alumnes del segon cicle de secundària de les Illes Balears, s’oferiran quatre sessions a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa, accessibles també per a l’alumnat de Formentera. El programa es desenvoluparà des del mes de gener de 2015 fins al mes de maig de 2015.
Institucions implicades: La Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, el Consell General de Poder Judicial i el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.
---
Documentació Documentació:
  PDF Carta als centres
PDF Criteris de selecció de centres
WORD Sol·licitud

Termini Termini: Presentació de sol·licituds: 28 de novembre de 2014

---

>> Pla d'EDUCACIÓ FINANCERA
  pef

El
Pla d'Educació Financera de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i del Banc d'Espanya, contribueix a què els ciutadans adoptin decisions financeres ajustades a les seves característiques personals i familiars, necessitats i expectatives, a una millor gestió dels riscs i una major estabilitat del sistema financer.
D'aquesta manera els alumnes poden comprendre, valorar i prendre decisions bàsiques d'inversió i/o d'aspectes lligats a les finances.
Destinat a alumnes d'educació primària i d'educació secundària.

---
Documentació Documentació:
  PDF Continguts del Pla d'Educació Financera
PDF 5 preguntes i respostes clau sobre el Pla d'Educació Financera
WWW Pàgina web www.gepeese.es

Termini Termini: 30 d’octubre de 2014

---

>> Concurs escolar QUÈ ÉS UN REI PER A TU?
  Concurs QR

La Fundació Institucional Espanyola (FIES), amb el patrocini de la Fundació Orange i la col·laboració de totes les conselleries d'Educació de les Comunitats Autònomes, convoca el 34 concurs escolar ¿Qué es un Rey para ti?
Destinat a:
• Alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària
• Alumnat de 1r i 2n d'ESO
• Alumnat d'Educació Especial (fins 18 anys)

---
Documentació Documentació:
  PDF cat | PDF cast Bases del concurs
PDF Pòster del concurs
WWW Pàgina web del concurs

Termini Termini: 31 de gener de 2015 TERMINI AMPLIAT

---

>> Programa MATERIALS DIDÀCTICS PER PREVENIR LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
  ICAPE

L’Institut Balear de la Dona i la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, reprenen per al curs 2014-2015 el programa «Materials didàctics per prevenir la violència de gènere» amb l’objecte d’oferir eines i actuacions de prevenció i de sensibilització en aquesta àrea.
Aquest programa, adreçat a alumnes, professors, mares i pares dels centres educatius, pretén, entre altres objectius, esdevenir una eina de prevenció de la violència de gènere, incrementar la consciència sobre l’abús de poder en les relacions de gènere i desenvolupar en la comunitat educativa conductes i habilitats que ens duguin cap a l’eradicació de la violència, reconeixent-la en si mateixa i en altres persones i desenvolupant habilitats personals d’autoprotecció.
Per una banda, es posen a l'abast de tot el professorat els materials corresponents al programa. Per una altra, s’ofereix un curs de formació als professors i uns tallers presencials als pares i mares.
---
Documentació Documentació:
  PDF Convocatòria del curs a distància "Materials Didàctics per Prevenir la Violència de Gènere" NOU

PDF carta als centres
PDF carta a les AMIPAS
PDF orientacions didàctiques
PDF unitat 1 - aproximació antropològica per la v.g.
PDF unitat 2 - relacions igualitàries o relacions de poder
PDF unitat 3 - models i estereotips amb trets de gènere
PDF unitat 4 - l'educació afectivosexual des de la perspectiva de gènere
PDF unitat 5 - expresió i educació emocional. estratègies de resolució de conflictes des d'una perspectiva de gènere
PDF fitxes 1 - infantil
PDF fitxes 2 - primària
PDF fitxes 3 - secundària
PDF fitxes 4 - batxillerat
PDF escola de famílies
PDF tríptic informatiu
PDF pòster 1 - infantil i primària
PDF pòster 2 - infantil i primària
PDF pòster 3 - infantil i primària
PDF pòster 4 - infantil i primària
PDF pòster 5 - infantil i primària
PDF pòster 1 - secundària i batxillerat
PDF pòster 2 - secundària i batxillerat
PDF pòster 3 - secundària i batxillerat
PDF pòster 4 - secundària i batxillerat
PDF pòster 5 - secundària i batxillerat


Termini Termini: curs 2014-2015
DATES DE REALITZACIÓ DEL CURS A DISTÀNCIA: Del 20 d’octubre a l’11 de desembre de 2014

---

>> Programa LLIGA DE DEBAT ESCOLAR
  debate

Programa adreçat als alumnes de 4t d’ESO de tots els centres educatius de Mallorca. Té per objecte contribuir al desenvolupament de les habilitats socials dels alumnes de 4t d'ESO, tot utilitzant el debat com a eina de treball.
L'activitat està organitzada en tres fases al llarg del curs escolar:
• Fase I: Es desenvolupa durant els mesos d'octubre i desembre en horari escolar i amb tots els alumnes de 4t d'ESO. Després d'acudir a una jornada de formació, el professorat facilita, en horari escolar, 5 sessions de treball amb tots els alumnes.
• Fase II: Durant els mesos de gener a abril, els alumnes que desitgin formar part de l'equip de debat treballaran, en horari extra escolar i seguint un mètode per un voluntari de l'oficina de voluntariat de BBVA, per preparar els debats que mantindran amb altres centres de la seva zona en format lliga.
• Fase III: Durant el mes d'abril, els millors centres de cadascun dels grups participaran en la semifinal i final de la “LLiga de debat Escolar”. El campió de Mallorca debatrà amb el campió de Múrcia, València, Castelló i Alacant.
Per inscriure's només cal emplenar el formulari que li apareixerà a la web http://debatescolar.org/
Per demanar més informació de qualsevol aspecte relacionat amb el projecte ho podeu a través del correu electrònic claudia.area3coaching@gmail.com
---
Documentació Documentació:
  www Portal www.ligadebatescolar.org

Termini Termini: curs 2014-2015

---

>> Programa VISITA UN HOTEL
  VISITA UN HOTEL

El programa educatiu “Visita un hotel” té com a objectiu potenciar els coneixements, destreses i habilitats bàsiques que permetin a l'alumne comprendre la importància del sector hoteler en l'activitat econòmica de Mallorca. Tot això mitjançant una visita guiada, de 3 hores aproximadament, on l'alumnat podrà recórrer els diferents departaments d'un hotel i realitzar diferents activitats.
Aquesta activitat és una iniciativa de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i compta amb la col·laboració de la Conselleriad'Educació, Cultura i Universitats.
Va adreçada a l'alumnat de 3r cicle d’educació primària i 1r cicle d’educació secundària interessat en conèixer aquelles activitats que es duen a terme en un hotel.
Més informació al telèfon 971 706 007 o al correu electrònic: gestiondatos@fehm.es
---
Documentació Documentació:
  PDF cat | PDF cast Programa per al professorat ACTUALITZAT GENER 2015
PDF cat | PDF cast Quadern de l'alumnat de primària ACTUALITZAT GENER 2015
PDF cat | PDF cast Quadern de l'alumnat de secundària ACTUALITZAT GENER 2015
WORD Sol·licitud

WWW cat | WWW cast Qüestionari de valoració de l’activitat NOU GENER 2015

Termini Termini: curs 2014-2015

---

>> Programa VISITA A l'AEMET
  ICAPE

Programa de visites a la Delegació Territorial de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a les Illes Balears

Amb aquestes visites es vol facilitar als alumnes el contacte i l’accés al món de la meteorologia i el clima. Així, s’hi ensenyarà què és un servei meteorològic, per a què serveix, quin és el paper social i econòmic que desenvolupa en general i, en particular, a les Illes Balears. A més a més, també s’hi parlarà de l’observació i la predicció meteorològica i del canvi climàtic. La finalitat del programa és, doncs, conscienciar els joves d’avui, de manera que esdevinguin ciutadans responsables del futur. És important implicar els joves perquè siguin usuaris de l’AEMET i alguns d’ells puguin continuar la nostra tasca en un futur.
---
Documentació Documentació:
  PDF cat | PDF cast Programa de visites a la Delegació Territorial de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a les Illes Balears

Termini Termini: curs 2014-2015

---

>> PLA INTEGRAL D'IMPULS DE LES CAPACITATS EMPRENEDORES. ICAPE 2014-2015
  ICAPE

El Pla Integral d’Impuls de les Capacitats Emprenedores (ICAPE) té com a objectius implantar als centres educatius el desenvolupament transversal de les competències o iniciatives emprenedores i fomentar la iniciativa autònoma i grupal per a la inserció laboral mitjançant la creativitat, la innovació i la responsabilitat.
Aquest Pla contribueix a valorar la formació al llarg de la vida i pretén compensar les desigualtats socials. Va adreçat a sisè d’educació infantil, a quart, cinquè i sisè d’educació primària i a partir de segon d’educació secundària obligatòria. Es completa amb tallers d’emprenedoria per a alumnes de formació professional i batxillerat.
Si voleu més informació del programa, podeu telefonar a:
— Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (tel. 971 17 72 26, ext. 64044).
— Servei d’Innovació i Educació de Persones Adultes (tel. 971 17 7 5 27, ext. 64222).
---
Documentació Documentació:
  PDF Carta informació tallers per a Formació Professional NOVETAT
word Fitxa tallers emprenedors per a Formació Professional NOVETAT

PDF Llistat de centres admesos ICAPE 2014-2015

PDF Carta informació tallers a centres Batxillerat
word Fitxa tallers emprenedors per a Batxillerat

PDF cat | PDF cast Convocatòria per a centres d'educació infantil
PDF cat | PDF cast Convocatòria per a centres d'educació primària
PDF cat | PDF cast Convocatòria per a centres d'educació secundària
word cat | word cast Annex I. Model de sol·licitud de participació per a centres d'educació infantil
word cat | word cast Annex I. Model de sol·licitud de participació per a centres d'educació primària
word cat | word cast Annex I. Model de sol·licitud de participació per a centres d'educació secundària

WWW Presentació ICAPE (YouTube)
WWW ICAPE Professors (YouTube)
PDF Presentació per a CEP i CC


Termini Termini: Tallers per a FP: 15 de novembre de 2014

---

>> Concurs de redacció i dibuix QUÈ ÉS PER A MI UN TURISTA? QUÈ ÉS PER A MI EL TURISME?
  DMT14

La Conselleria de Turisme i Esports organitza, a través de la Direcció General de Turisme i amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, la primera edició del concurs de dibuix i redacció “Què és per a mi un turista? Què és per a mi el turisme?”.
El concurs va adreçat a tots els alumnes de tercer i quart d’educació primària residents a les Illes Balears.
La presentació de dibuixos i redaccions es durà a terme del 15 al 19 de setembre de 2014, ambdós inclosos.
---
Documentació Documentació:
  PDF cat | PDF cast Bases del concurs
JPG Cartell

Termini Termini: del 15 al 19 de setembre de 2014

---

>> COL·LECCIÓ UIB SOLIDÀRIA
  UIB solidària

La col·lecció de recursos d’Educació per al Desenvolupament (EpD) UIB Solidària està dissenyada per promoure una ciutadania global, crítica, coresponsable i compromesa amb el desenvolupament humà sostenible. Amb la pretensió de convertir-se en una útil i eficaç eina per a aquest fi, la col·lecció posa a l’abast de tothom els recursos d’EpD generats a partir de les diferents activitats programades per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS), alhora que mostra la importància de la implicació professional i personal de tota la comunitat universitària que hi col·labora activament, permetent posar fil a l’agulla per continuar tirant endavant.
---
Documentació Documentació:
 
Termini Termini: curs 2014-2015

---

>> COL·LECCIÓ UIB CAMERA I COOPERACIÓ
  UIB càmera i cooperació

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS), en col·laboració amb el Servei de Recursos Audiovisuals (SRAV) de la UIB, edita una sèrie d’audiovisuals de divulgació i educatius amb els quals es pretén donar difusió als programes i projectes de caràcter solidari que la UIB promou i que es duen a terme de la mà d’altres entitats. Els audiovisuals ens acosten històries que es desenvolupen a milers de quilòmetres de les Illes Balears contades en primera persona per membres de la comunitat universitària. A més de sensibilitzar, amb aquesta col·lecció es pretén posar fil a l'agulla per promoure la participació activa en la transformació de la realitat a través de l'Educació per al Desenvolupament (EpD) per una ciutadania global.
---
Documentació Documentació:
  Núm. 1: Una experiència d’Estades Solidàries a Piura, Perú (duració 00:26:00)

Núm. 2: Una experiència de mobilitat en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament a Anantapur (Índia) (duració 00:21:00)

Recursos audiovisuals també disponibles a l’apartat Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat del canal Youtube de la UIB.

Termini Termini: curs 2014-2015

---

 
IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-