-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2015-2016
---

-Educació per a la ciutadania


>> Aula d'estiu "ORTEGA Y GASSET"
  UIMP

La Universitat Internacional Menéndez Pelayo en col·laboració amb el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, convoca i organitza anualment l'Aula d'Estiu "Ortega y Gasset" dirigida a estudiants que finalitzen en el present curs l'etapa de Batxillerat o Formació Professional de Grau Superior i que van a començar els seus estudis universitaris en el curs acadèmic proper.
---
Documentació Documentació:
  www "XVI Aula de verano Ortega y Gasset. Iniciación a la Universidad"
PDF Carta UIMP

Termini Data de celebració: del 22 al 26 d'agost de 2016

---

>> Premi a l’ACCIÓ MAGISTRAL 2016
  Premi FAD

La Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO i BBVA posen en marxa la XII edició del Premi a l’Acció Magistral. Es tracta d’una iniciativa que pretén premiar entre el professorat dels centres educatius espanyols la transmissió de valors prosocials (solidaritat, tolerància, respecte, justícia, igualtat).
La convocatòria es dirigeix a docents que imparteixin classes d'Educació Infantil, Primària, Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles formatius de Grau Mitjà, PQPI i Educació Especial en centres educatius espanyols i desenvolupin, individualment o en equip, projectes de la naturalesa descrita en els criteris de la Base Quarta.
S'estableixen tres categories:
- Categoria A (0 a 12 anys): Projectes d'Educació en Valors realitzats per un o diversos docents d'un mateix centre educatiu d'Educació Infantil i/o Educació Primària.
- Categoria B (12 a 18 anys): Projectes d'Educació en Valors realitzats per un o diversos docents d'un mateix centre educatiu d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà i/o Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).
- Categoria Especial “Projectes en xarxa” (0 a 18 anys): Projectes d'Educació en Valors realitzats en xarxa per docents de dues o més centres educatius d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà i Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).
---
Documentació Documentació:
  www Portal Premi FAD
PDF Bases

Termini Termini per a la presentació de candidatures: 16 de maig de 2016 TERMINI AMPLIAT

---

>> Concurs de PINTURA INFANTIL I JUVENIL PER A CENTRES ESCOLARS 2015-2016. PATRIMONI NACIONAL
  PATRIMONI NACIONAL DE PINTURA INFANTIL I JUVENIL

XXV edició del concurs adreçat als alumnes de 5è i 6è d’educació primària i 1r d’educació secundària obligatòria procedents de centres públics, concertats, privats i d’educació especial, del territori nacional.
La temàtica del concurs ha de tractar els interiors i/o exteriors dels monuments, jardins històrics o fonts del patrimoni nacional, així com els palaus, les residències, les catedrals (totes) i les fundacions religioses vinculades històricament a la Corona espanyola.
Termini d’inscripció: fins el 6 d'abril de 2016, inclòs
Termini de presentació dels treballs: fins el 4 de maig de 2016, inclòs

---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs
PDF Carta als centres
PDF Annex 1 - Full d'inscripció
PDF Annex 2 - Fitxa identificativa de l'obra
PDF Cartell
www Pàgina web "Patrimonio Nacional"

Termini Termini: 6 d'abril de 2016

---

>> Curs de Postgrau EDUCACIÓ EN ELS DRETS DE LA INFÀNCIA. COM INTEGRAR EN EL CURRÍCULUM ELS DRETS DE LA INFÀNCIA I LA CIUTADANIA GLOBAL
  UNICEF

Curs de Postgrau gratuït organitzat per UNICEF i UNED "Educación en los Derechos de la Infancia. Cómo integrar en el currículum los derechos de la infancia y la ciudadanía global"
.
---
Documentació Documentació:
  www Més informació

Termini Termini: 23 de març de 2016

---

>> Oferta Educativa S'ALTRA SENALLA
  S'alta Senalla

S’Altra Senalla posa al vostre abast diverses propostes educatives amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància del consum responsable i de presentar el comerç just com una alternativa real de transformació.

---
Documentació Documentació:
  PDF Oferta educativa
www Portal S'altra Senalla

Termini Termini: curs 2015-2016

---

>> Concurs escolar de dibuix sobre Drets Humans (Defensor del Poble 2015-2016)
  Concurs escolar de dibuix sobre Drets Humans

Amb la finalitat de promoure el coneixement dels drets humans entre els escolars espanyols, la Defensora del Poble i l'ONG Globalització dels Drets Humans convoquen el XIII Concurs Escolar de dibuixos Defensor del Poble 2015‐16.

---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs
PDF Quadern del professor
www Concurs escolar de dibuixos
www Portal institucional Defensor del Poble

Termini Termini: 31 de març de 2016

---

>> Concurs de disseny gràfic DISSENYANT LA IGUALTAT, 2016
  Dissenyant la igualdad

Concursos de disseny gràfic per a la creació del cartell commemoratiu del dia internacional de la dona, “
Diseñando la igualdad, 2016”.
Destinat a alumnes matriculats el curs 2015-2016 en centres formatius a les àrees de disseny gràfic, publicitat, comunicació audiovisual i belles arts.
---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs
www Portal www.inmujer.es

Termini Termini: 18 de desembre de 2015

---

>> Programa ENREDA'T (EDUCACIÓ EN DRETS D'INFÀNCIA D'UNICEF)
  Enredate

En el marc del programa d’educació en drets d’infància d’UNICEF “Enreda’t” (www.enredate.org) i a través de la col·laboració de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears, UNICEF disposa d’una exposició amb panells fotogràfics sobre la Convenció dels Drets de l’Infant. Els centres educatius que estiguin interessats en sol·licitar l’exposició ho poden fer a través del correu electrònic baleares@unicef.es.
D’altra banda, per accedir als materials educatius sobre drets d’infància de manera gratuïta, només cal accedir a: www.enredate.org/unete, on trobareu propostes per conmemorar el Dia Universal de la Infància (20 de novembre), Dia escolar de la Pau i no violencia (30 de gener) i el Dia Mundial de l’Aigua (22 de març).
D’altra banda i amb la col·laboració de Froggies, es realitzaran 52 tallers educatius destinats a primària, sobre la situació dels drets d’infància, fent especial atenció al Dret a l’aigua, considerant països com Níger, on menys del 50% de la població rural té accés a aigua potable. Els tallers es realitzaran a través de dinàmiques lúdiques i participatives i s’animarà als infants a convertir-se en superagents aliats en la defensa dels drets de la infància.
---
Documentació Documentació:
  PDF Convenció sobre els drets de l'infant
www Portal web enredate.org

Termini Termini: curs 2015-2016

---

>> 7è Concurs de podcast - CONTES DEL MÓN
  podcast

Comunitats educatives, moviments socials i persones de parla catalana del Planeta Terra, ara és l'hora de contar la història a través de la vostra veu i la dels vostres companys i companyes, ara és l'hora de compartir aquelles històries que us il·lusionen o us fan patir, ara és l'hora de compartir cultura popular d'arreu del món i en català a través dels contes radiofònics que t'animem a crear per participar al 7è Concurs de podcast - Contes del Món organitzat per COMSOC - Comunicació Social i que et pot permetre formar part d'un llibre i disc. La inscripció ja està oberta!
---
Documentació Documentació:
  www Portal contesdelmon.org
www Portal COMSOC

Termini Termini: 20 de novembre de 2015

---

>> III Festival internacional de cinema de la no-violència activa FICNOVA
  ficnova

FICNOVA és una iniciativa a celebrar entorn del 2 d'octubre de cada any, commemorant així el Dia Internacional de la No-violència declarat per Nacions Unides.
---
Documentació Documentació:
  PDF Bases - Secció Centres Educatius
WWW Portal Mundo sin guerras
WWW Portal del festival

Termini Presentació de treballs: des de l'1 de març fins el 31 de juliol de 2016

---

>> Programa LLIGA DE DEBAT ESCOLAR
  debate escolar

Programa adreçat als alumnes de 4t d’ESO de tots els centres educatius de Mallorca. Té per objecte contribuir al desenvolupament de les habilitats socials dels alumnes de 4t d'ESO, tot utilitzant el debat com a eina de treball. L'activitat està organitzada en tres fases al llarg del curs escolar:
• Fase I: Es desenvolupa durant els mesos d'octubre i desembre en horari escolar i amb tots els alumnes de 4t d'ESO. Després d'acudir a una jornada de formació, el professorat facilita, en horari escolar, 5 sessions de treball amb tots els alumnes.
• Fase II: Durant els mesos de gener a abril, els alumnes que desitgin formar part de l'equip de debat treballaran, en horari extra escolar i seguint un mètode per un voluntari de l'oficina de voluntariat de BBVA, per preparar els debats que mantindran amb altres centres de la seva zona en format lliga.
• Fase III: Durant el mes d'abril, els millors centres de cadascun dels grups participaran en la semifinal i final de la “Lliga de debat Escolar”. El campió de Mallorca debatrà amb el campió de Múrcia, València, Castelló i Alacant.
Per inscriure's només cal emplenar el formulari que li apareixerà a la web http://debatescolar.org/
Per demanar més informació de qualsevol aspecte relacionat amb el projecte ho podeu fer a través dels següents correus electrònics: pilar.area3coaching@gmail.com i esther@debatescolar.org
---
Documentació Documentació:
  www Portal debatescolar.org

Termini Termini: curs 2014-2015

---

>> Concurs escolar QUÈ ÉS UN REI PER A TU?
  Concurs ¿Qué es un Rey para ti?

La Fundació Institucional Espanyola (FIES), amb el patrocini de la Fundació Orange i la col·laboració de totes les conselleries d'Educació de les Comunitats Autònomes, convoca el 35 concurs escolar ¿Qué es un Rey para ti?
Destinat a:
• Alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària
• Alumnat de 1r i 2n d'ESO
• Alumnat d'Educació Especial

---
Documentació Documentació:
  PDF cat | PDF cast Bases del concurs
WWW Pàgina web del concurs

Termini Termini: 31 de gener de 2016

---

>> Programa EDUCAR EN JUSTÍCIA 2015-2016
  Educar en justícia

Educar en Justícia” és un recurs educatiu que permet a l’alumnat conèixer el funcionament de la justícia, identificant cada un dels procediments judicials i els professionals judicials que intervenen en el judici. Els alumnes podran assistir com a espectadors a un judici real. Destinat a alumnes de Batxillerat, centres d’Educació de Persones Adultes i Cicles Formatius.
S ’oferiran quatre sessions a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa, accessibles també per a l’alumnat de Formentera. El programa es desenvoluparà des del mes de gener de 2016 fins al mes de maig de 2016.
Institucions implicades: La Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa, el Consell General de Poder Judicial i el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.
---
Documentació Documentació:
  PDF Resolució dels centres seleccionats NOVETAT 7/1/16

PDF Carta als centres
PDF Disseny de la sessió i criteris de selecció dels participants
WORD Sol·licitud

Termini Termini: 28 de novembre de 2015

---

>> Concurs escolar CONSUMÓPOLIS 11
  Consumópolis

La Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat, i la Direcció General de Consum de Ia Conselleria de Salut són conscients de la importància de promoure activitats que afavoreixin la sensibilització dels nostres alumnes perquè duguin a terme actes de consum d’una manera conscient, crítica, solidària i responsable.
L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), dependent del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i les comunitats autònomes organitzen el concurs escolar 2015-2016
CONSUMÓPOLIS 11 per a infants de cinquè i sisè d'educació primària i de primer, segon, tercer i quart d’educació secundària obligatòria.
Com sabeu, el concurs consta de dues parts i es poden fer tant en català com en castellà. En la primera, els escolars han de dur a terme activitats i jocs interactius de caràcter pedagògic i lúdic. En aquest sentit consideram essencial aprofitar el programa per potenciar també els hàbits responsables en l'ús de les TIC per part de l'alumnat, per la qual cosa tot el programa es desenvolupa a la xarxa.
En la segona part, els alumnes han de dissenyar, elaborar i presentar un treball conjunt —un vídeo— que reflecteixi dues maneres distintes de consumir.
Enguany el lema és “
Tu consumeixes: ho fan igual a tot arreu?”
---
Documentació Documentació:
  PDF Resolució del director general de Consum de 14 d’abril de 2016 per la qual es concedeixen els premis autonòmics als guanyadors del concurs escolar Consumópolis 11 i es determinen els equips que han de participar en la convocatòria nacional del concurs NOVETAT 28/4/16

PDF cat | PDF cast Resolució del director general de Consum de 9 d'octubre de 2015 sobre la convocatòria dels premis autonòmics, la constitució del jurat i altres consideracions relatives al desenvolupament del concurs escolar Consumópolis 11 sobre consum responsable a les Illes Balears corresponent al curs 2015-2016

PDF Carta als centres
PDF cat | PDF cast Bases
PDF cat | PDF cast Instruccions
www Portal Consumópolis

Termini Termini d'inscripció: 18 de desembre de 2015
Termini activitats 1a part: 18 de gener de 2016
Termini activitats 2a part: 7 de març de 2016

---

>> 1r Concurs de FOMENT DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE ALS CENTRES EDUCATIUS
  1r Concurs de FOMENT DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE ALS CENTRES

Aquest concurs valorarà aquell conjunt d’accions dut a terme pel personal docent al llarg del curs 2015-2016. Les accions han de promoure la mobilitat sostenible entre els alumnes del centre així com també, en la mesura del que sigui possible, entre el personal docent i d’administració i serveis.
---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs
PDF Cartell del concurs
PDF Sol·licitud

Termini Termini: 29 de febrer de 2016 TERMINI AMPLIAT

---

>> Tallers d’emprenedoria per als alumnes de batxillerat. Programa ICAPE
  ICAPE

La Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, tornen a llançar per quart any consecutiu el programa ICAPE, d’Impuls a les capacitats emprenedores en educació.
En el cas de Batxiller i FP, es tornen a oferir els Tallers d’Emprenedoria. Uns tallers motivacionals, impartits per consultors professionals, amb experiència pròpia en emprenedoria, on ensenyaran als alumnes diferents tècniques per plantejar projectes i com afrontar el repte de desenvolupar-los.
La inscripció escanejada s’ha d’enviar a l’adreça electrònica pjordi@idi.caib.es abans del 13 de novembre de 2015.
---
Documentació Documentació:
  PDF Carta als centres
word Fitxa de sol·licitud

Termini Termini: fins el 13 de novembre de 2015

---

>> Tallers d’emprenedoria per als alumnes de formació professional. Programa ICAPE
  ICAPE

La Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, tornen a llançar per quart any el programa ICAPE, d’Impuls a les capacitats emprenedores en educació.
En el cas de Batxiller i FP, ICAPE es tornen a oferir els Tallers d’Emprenedoria. Uns tallers motivacionals, impartits per consultors professionals, amb experiència pròpia en emprenedoria, on ensenyaran als alumnes diferents tècniques per plantejar projectes i com afrontar el repte de desenvolupar-los.
Aquets tallers s’ofereixen als centres que imparteixen formació professional i formació professional bàsica. Van adreçats a alumnes d’aquests ensenyaments, especialment als que cursen el mòdul d’Empresa i iniciativa emprenedora.
La inscripció escanejada s’ha d’enviar a l’adreça electrònica pjordi@idi.caib.es abans del 13 de novembre de 2015.

En aquesta edició de Tallers d’emprenedoria, les sol·licituds que hem rebut han superat les previsions inicials i ens veiem obligats —degut a la limitació pressupostària— a avançar a dimarts dia 27 d’octubre la data màxima de sol·licitud de Tallers (Les sol·licituds rebudes fins el dia 27 d’octubre seran totes tramitades).

Han augmentat en un 30% les sol·licituds de Tallers d’emprenedoria en el curs 2015-2016.

Ens alegra molt saber que aquest servei suposa una bona experiència pels alumnes d’FP i Batxiller i des d’ICAPE esperam augmentar el pressupost destinat a Tallers en el proper curs.
---
Documentació Documentació:
  PDF Carta als centres
word Fitxa de sol·licitud

Termini Termini: fins el 13 de novembre de 2015. Avançat a 27 d'octubre de 2015

---

>> PLA INTEGRAL D'IMPULS DE LES CAPACITATS EMPRENEDORES. ICAPE 2015-2016
  ICAPE

El Pla Integral d’Impuls de les Capacitats Emprenedores (ICAPE) té com a objectius implantar als centres educatius el desenvolupament transversal de les competències o iniciatives emprenedores i fomentar la iniciativa autònoma i grupal per a la inserció laboral mitjançant la creativitat, la innovació i la responsabilitat. Aquest Pla contribueix a valorar la formació al llarg de la vida i pretén compensar les desigualtats socials. Va adreçat a sisè d’educació infantil, a quart, cinquè i sisè d’educació primària i a partir de segon d’educació secundària obligatòria. Es completa amb tallers d’emprenedoria per a alumnes de formació professional i batxillerat. Si voleu més informació del programa, podeu telefonar a:
— Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (tel. 971 17 72 26, ext. 64044).
— Servei d’Innovació i Educació de Persones Adultes (tel. 971 17 7 5 27, ext. 64222).
---
Documentació Documentació:
  WWW ICAPE

PDF Llistat definitiu de centres admesos del Programa ICAPE 2015-2016 NOVETAT 24/9/15

PDF Convocatòria per a centres d'educació infantil
PDF Convocatòria per a centres d'educació primària
PDF Convocatòria per a centres d'educació secundària
word Annexes - infantil
word Annexes - primària
word
Annexes - secundària


PDF Fullet explicatiu per a educació infantil i primària 8.61 Mb
PDF Fullet explicatiu per a educació secundària 8.28 Mb

Termini Termini: Termini ampliat fins el 21 de setembre de 2015

---

>> Concurs internacional EUROPEANA-LOCLOUD
  Locloud

Europeana-LoCloud posa al nostre servei un concurs internacional centrat en el patrimoni i la cultura locals. La Dirección General de Bellas Artes y Bienes Culturales y de Archivos y Bibliotecas del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte anima a participar-hi en alguna de les categories següents:
1) “Mi patrimonio local”. Es tracta d’explorar un lloc especial de la vostra localitat o part de la història local mitjançant recursos en línia d’Europeana, i de presentar la vostra experiència en línia mitjançant pàgines web, un blog o amb un vídeo.
2) “Mis servicios LoCloud”. Ofereix una mostra de l’ús dels serveis desenvolupats a LoCloud. Per a més informació en relació amb aquests serveis, podeu consultar la pàgina web següent: http://support.locloud.eu/
La data límit per entregar els treballs és l’1 d’octubre de 2015.
Els guanyadors del concurs rebran el premi a l’acte final de LoCloud, que es durà a terme a Amersfoort, Holanda, el 5 de febrer de 2016. Les despeses d’allotjament i viatge les cobrirà LoCloud per a un màxim de dues persones per cada treball guanyador. Els guanyadors i finalistes de cada categoria tendran com a premi una tauleta tàctil o un smartwatch i els treballs guanyadors es donaran a conèixer a LoCloud i Europeana.
L’objectiu general de LoCloud és agregar més de quatre milions de recursos digitals d’institucions culturals europees a Europeana, un portal en línia que proporciona accés a milions de materials digitalitzats procedents de museus, biblioteques, arxius i col·leccions multimèdia europeus.
LoCloud va iniciar el seu rodatge l’1 de març de 2013 i és una xarxa de Bones Pràctiques de 32 socis, cofinançat pel Programa CIP-PSP de la Comissió Europea.
Aquest projecte s’executarà durant tres anys.
Podeu trobar més informació mitjançant el correu electrònic: info.roai@mecd.es
---
Documentació Documentació:
  WWW Informació i normativa del concurs Europeana-LoCloud
WWW Portal Europeana
WWW Portal LoCloud

Termini Termini: 1 d'octubre de 2015

---

 
IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-