-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2016-2017
---

-Educació per a la salut


>> II Concurs de PÒSTERS I CLIPMETRATGES DE PREVENCIÓ DE CONSUM DE TABAC EN ELS JOVES
  Concurs de PÒSTERS I CLIP METRATGES DE PREVENCIÓ DE CONSUM DE TABAC EN ELS JOVES

La Direcció General de Salut Pública i Participació, conjuntament amb el Servei de Salut, la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat, l’Associació Espanyola contra el Càncer, l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària, el Col·legi Oficial d’Infermeria, i la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, convoca per al curs escolar 2016-2017 el
II Concurs de pòsters i clipmetratges relacionat amb la temàtica de la prevenció del consum de tabac en els joves.
Poden participar en aquesta convocatòria tots els centres educatius de les Illes Balears que apliquin, en aquest curs escolar, qualsevol activitat programada de prevenció del consum de tabac amb els seus alumnes que cursin educació primària o secundària, amb les categories següents:
- Categoria A: l’alumnat de 5è i 6è d’educació primària.
- Categoria B: l’alumnat de 1r i 2n d’ESO.
- Categoria C: l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i alumnat de Formació Professional Bàsica.
L’objectiu del concurs és implicar i fer partícips els joves de les Illes Balears en el disseny de material gràfic i audiovisual en la prevenció del consum de tabac, a partir de processos de reflexió crítica sobre els riscs derivats del consum de tabac i afavorir els missatges preventius entre iguals.
---
Documentació Documentació:
  PDF cat | PDF cast Bases del II concurs de pòsters i clipmetratges

Termini Termini: 31 de març de 2017

---

>> Programa de CENTRES EDUCATIUS PROMOTORS DE LA SALUT 2016-2017
  Centres Educatius Promotors de la Salut

La conselleria de Salut i la conselleria d’Educació i Universitat posen en marxa el curs 2016-2017 la tercera convocatòria del
Programa de Centres Educatius Promotors de la Salut de les Illes Balears, amb l’objectiu que tota la comunitat educativa adopti hàbits de vida saludables en un entorn favorable per a la salut.
---
Documentació Documentació:
  PDF INFORME 2016-2017 DEL PROGRAMA DE CENTRES EDUCATIUS PROMOTORS DE LA SALUT NOVETAT 24/5/18


Resultats i documentació de la II Jornada de promoció i educació per a la salut en els centres educatius de les Illes Balears “Els nous reptes en l’educació” - 10 de novembre de 2016

PDF Convocatòria del Programa de Centres Educatius Promotors de la Salut 2016-2017

DOC Annex 1 - Sol·licitud de participació
DOC Annex 2 - Guia del projecte
PDF Annex 3 - Qüestionari de valoració del centre
WWW Annex 3 (en línia)
DOC Annex 4 - Memòria del projecte
DOC Annex 5 - Autorització d'ús d'imatges i difusió
DOC Annex 6 - Sol·licitud de Guardó

WWW Portal EduSalut

Termini Termini sol·licitud: 14 d’octubre de 2016
Termini projecte: 4 de novembre de 2016

---

>> Programa RESPIR@IRE
  Programa respir aire

Programa Escolar de Prevenció de Consum de Tabac. És un programa que es planteja com a una eina d'ús educatiu on el professorat d'ensenyança secundària obligatòria, des de 1r a 4t curs d'ESO, pot trobar un desenvolupament detallat d'aplicació d'un programa de prevenció del consum de tabac. El programa pretén informar sobre el tabac i el cànnabis i les conseqüències del seu consum; facilitar una proposta educativa pràctica i de fàcil abordatge; i retardar l' inici del consum experimental de tabac i cànnabis en l'alumnat.

---
Documentació Documentació:
  PDF Programa RESPIR@IRE
DOC Sol·licitud del programa

Termini Termini: curs 2016-2017

---

>> Programa THC - SUPERA EL REPTE
  thc

Programa de prevenció selectiva de consum de cànnabis en joves d’educació secundària. Es pretén oferir una eina educativa al professorat de les Illes Balears quant als coneixements sobre el cànnabis i la prevenció del consum de cànnabis entre el jovent escolaritzat que es troba en situació de risc. El programa pretén informar sobre el cànnabis i els riscs associats al consum; afavorir la reflexió entorn del consum de drogues; facilitar una proposta educativa pràctica per a la prevenció del consum de cànnabis entre el jovent i retardar l’inici del consum de cànnabis o afavorir el consum de menor risc.

---
Documentació Documentació:
  PDF Programa THC - Supera el repte
DOC Sol·licitud del programa

Termini Termini: curs 2016-2017

---

>> Programa BON DIA SALUT
  bon dia salut

Programa escolar de Promoció dels hàbits saludables i Prevenció de les Drogodependències. És una adaptació del Programa “Sáude na Escola” de la Xunta de Galicia.
Aquest programa pretén abordar l'educació per a la salut i la promoció dels hàbits saludables així com iniciar una primera tasca de prevenció de les drogodependències, a partir d'una proposta metodològica ajustada a les competències directament relaciones amb la prevenció i amb la salut i que s'hauran de desenvolupar al llarg de totes les etapes educatives. El programa pretén contribuir al desenvolupament de les relacions interpersonals de les nines i els nins a partir del treball sobre situacions de la vida quotidiana. Treballar per a la formació d'hàbits, actituds i comportaments saludables en el marc de l'educació per a la salut.

---
Documentació Documentació:
  PDF Programa BON DIA SALUT
DOC Sol·licitud del programa

Termini Termini: curs 2016-2017

---

>> Programa DECIDEIX
  decideix

Programa Escolar de Prevenció de Drogodependències i altres Addiccions. El programa està basat en les influències socials; la pressió de grups els factors afectius i cognitius que intervenen a l'hora de prendre decisions.
L'objectiu general és que l'alumne aprengui a decidir respecte al seu consum de drogues. Es tracta d'ensenyar a identificar les situacions en què es prenen decisions sobre l'ús de drogues legals i il·legals i utilitzar els coneixements que es tenen per tal d'adoptar la decisió adequada en trobar-se en aquestes situacions.

---
Documentació Documentació:
  PDF Programa DECIDEIX
DOC Sol·licitud del programa

Termini Termini: curs 2016-2017

---

>> Projecte SEXE SEGUR I RESPONSABLE
  projecte sexe segur i responsable

Amb la finalitat de proporcionar en els centres educatius un instrument que els pugui ajudar a desenvolupar la part de prevenció del VIH, les infeccions de transmissió sexual i embarassos no desitjats, dins dels projectes de centre d’educació afectiva sexual, es proposa una intervenció educativa que consisteix en la realització de diferents sessions, la primera més teòrica i les següents més pràctiques, on es treballen, mitjançant una presentació animada i un ventall de dinàmiques de grup, els conceptes bàsics sobre VIH, ITS, anticoncepció, la compra i/o la negociació del preservatiu, la pròpia vulnerabilitat enfront d’aquestes infeccions, l’embaràs, etc.
Aquest projecte d’educació per a la salut forma part de les activitats realitzades per la Conselleria de Salut des de la Coordinació Autonòmica de VIH/Sida i Infeccions de Transmissió Sexual.

---
Documentació Documentació:
  PDF Projecte SEXE SEGUR I RESPONSABLE
DOC Sol·licitud per participar en el projecte

Termini Termini: curs 2016-2017

---

 
IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-