-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-Taula de continguts dels CD-ROM educatius següents
---

 

totes les àrees

CARME ABRIL MONCHO
MARIA ALBALAT LLABRÉS
AINA BUADES PONS
CARME CHACÓN ALHAMA
MARIA VICTÒRIA FERRE HERNÀNDEZ
MARIA MAGDALENA GAYÀ BALLE
CARME LORENTE GELABERT
MARTINA MIR MIR
LLORENÇ PALOU SOLER
MARIA FRANCISCA VENTAYOL MONREAL

JAUME MORELL PONS (catorze@educacio.caib.es) - Coordinador

Imatge TAULA DE CONTINGUTS DELS CD-ROM EDUCATIUS SEGÜENTS

Aquest treball és el resultat del Seminari d'Aplicació a l'aula de les Tecnologies de la Informació i Comunicació duit a terme al col·legi públic s'Albufera del Port d'Alcúdia des del mes d'octubre de 2000 fins el mes d'Abril de 2001, per espai de 30 hores dins el marc del Programa de Formació a Centres del CPR d'Inca.

Durant el curs 2000-2001 el CP S'Albufera ha estat un dels centres que ha format part del projecte Xarxipèlag que la Conselleria ha posat en marxa arreu de les Illes Balears. Aquest fet ha significat disposar de tota una infraestructura de xarxa local al Centre i una dotació ben suficient d'ordinadors.

Dins aquest marc calia ésser conscients que s'havien d'aprofitar les possibilitats dels recursos informàtics alhora que treure un rendiment a la inversió.

A partir d'aquesta idea es varen establir, des d'un principi, dues línies d'actuació:

  1. Per una part s'ha preparat el professorat. Hem organitzat al mateix centre durant el curs 99/00 el Curs d'iniciació a les TIC, i durant el curs 2000/2001 el Curs d'aprofundiment a les TIC.

  2. Per l'altre costat estan els alumnes. A principi de curs la direcció va proposar que els alumnes cursassin dins el seu horari lectiu una hora setmanal d'ensenyament assistit per ordinador.

Es feia necessari omplir de contingut aquesta hora. Com ensenyaríem les matemàtiques, el medi o la llengua amb l'ordinador? Així vàrem decidir organitzar un seminari per confeccionar el currículum d'aquesta hora setmanal a l'aula d'informàtica.

Bàsicament vàrem pensar que l'escola podríem treballar a tres nivells:

  1. Treballar les assignatures amb materials educatius prèviament elaborats de fàcil adquisició en el mercat: Els CD-ROM educatius.

  2. Treballar amb la informació que es pot baixar d'Internet.

  3. Ensenyar els alumnes a manejar les eines bàsiques que ens ofereix un ordinador: un processador de textos, el correu electrònic, Internet, el sistema operatiu windows,…

Ens vàrem decidir a iniciar la feina amb el primer apartat. Realitzaríem un buidatge dels continguts que treballassin els diferents CD-ROM educatius. Confeccionàrem una taula que ens servís de referència i alhora de guia al moment d'extreure els continguts dels diferents CD-ROM.

TAULA DE CONTINGUTS DE CD-ROM EDUCATIUS
SEMINARI D'APLICACIÓ A L'AULA DE LES TIC.
C.P.S'ALBUFERA – PORT D'ALCÚDIA

CD-ROM

ÀREA

CURS

NIV.

DIF.*

CONTINGUT

LOCALITZACIÓ

           

IDIOMES:
VALORACIÓ GLOBAL:

* NIV. DIF. : aquesta columna assenyala que en alguns CD-ROM, un mateix joc es pot jugar, segons diferents nivells de dificultat, tenint en compte les habilitats o coneixements del nin.

D'entrada al Centre ja disposàvem d'alguns CD-ROM educatius i teníem disponibilitat econòmica per adquirir-ne més. A través d'Internet, de llibreries i sobretot de la Biblioteca Ca'n Torró d'Alcúdia ens hem anat assabentant dels diferents títols que hi havia disponibles al mercat i els hem anat adquirint.

De tots aquests CD-ROM hem elaborat taules, per tal de poder conèixer en poc temps quines característiques i quins continguts ens poden ésser útils de cada CD-ROM, a l'hora de preparar una activitat, el seu reforç o la seva ampliació.

Pensam que aquestes taules poden ésser ben útils per al professorat del centre que no coneix el material, que en voler treballar amb els alumnes determinats continguts, sap els recursos dels que disposa en el centre a nivell informàtic, i sap on localitzar exactament les activitats que hi ha dins els CD-ROM i com engegar-les.

També ho podrien ésser per a qualsevol professor que no és del centre o per a qualsevol escola. A l'hora de realitzar una compra de material podrà tenir més informació del material que es necessita.

Així mateix qualsevol professor podrà fer-ne ús a l'hora de preparar una activitat assistida per ordinador, rebent una informació esquematitzada, i alhora general i bàsica.

Pensam que d'aquesta manera podem contribuir a facilitar el coneixement d'una experiència que nosaltres ja hem visualitzat com a molt útil en aquest primer any. L'aula d'informàtica, els ordinadors a l'aula, la introducció d'Internet a l'aula a través de xarxes educatives,… seran, sens dubte, uns grans aliats nostres en els propers anys.

---

Taules
Documents en format PDF

Matemàtiques

1. Quinze són quinze. Cicle inicial
2. Quinze són quinze. Cicle mitjà
3. Quinze són quinze. Cicle superior
4. Matemàtiques amb en Pipo
5. Juega con las matemáticas
6. Càlcul 1

Llengua

7. El vestit nou de l´Emperador
8. El príncep feliç i el taller de contes
9. El gegant del pi
10. La rateta que escombrava l'escaleta
11. Diccionario escolar
12. Bàsic 1
13. Bàsic 2
14. Gran aventura de las palabras
15. Imagina y crea con Pipo
16. L'amor de les tres taronges
17. Ansa per ansa
18. Juega con las palabras

Literatura

19. La volta al món en vuitanta dies 1

Anglès

20. Aprende inglés con Pipo

Música

21. Aprèn música amb en Pipo

Coneixement del medi

22. El lobo
23. El león
24. Guia dels arbres
25. Geografia amb en Pipo
26. Tung i tu
27. Com funcionen les coses
28. El cos humà

Diverses àrees

29. Juga amb Pipo a la ciutat
30. Vine a jugar amb en Pipo
31. Pingu
32. Thinking things
33. Les tres bessones
34. Otijocs: Les aventures de Noemí i el pilot
35. Enciclopèdia Compacta de la Gran Enciclopèdia Catalana


IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-