TASCA


 

 

 

París, març de 2005

 

Benvolguts estudiants,

 

som en Koichiro Matsuura, director general de la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura), i us escric aquesta carta per encarregar-vos una missió de gran importància.

 

El nostre planeta és la casa comuna d'un gran nombre de pobles, cada un amb la seva llengua, la seva cultura i les seves tradicions. Aquesta diversitat és una font infinita de creativitat i ha de ser vista com riquesa per a tota la humanitat.

 

La diversitat cultural ha estat al centre de les preocupacions de la UNESCO des del seu naixement, fa més de 50 anys. L'any 2002 la nostra organització va adoptar la Declaració Universal sobre la Diversitat Cultural, que insistia en el nostre compromís per promoure la fructífera diversitat de les cultures, a fi de fer del segle XXI un temps obert i creatiu.

 

Per tant, m'agradaria demanar-vos la vostra col·laboració en aquesta gran missió de tots i totes: PRESERVAR EL PATRIMONI DE LES LLENGÜES DEL MÓN.

 

Seguiu el camí que ara us propòs. Us farà conèixer la feina de gent que treballa per defensar la pluralitat lingüística i cultural, i us portarà pels cinc continents. Haureu de fer feina de valent i en equip, i elaborareu, a partir de diferents activitats que haureu de resoldre navegant per la Xarxa, un dossier que reflecteixi aquesta riquesa i ens ajudi a reflexionar sobre la necessitat de preservar-la.

 

Estaré esperant el fruit dels vostres treballs. Compt amb vosaltres!

 

 

Koichiro Matsuura

Director general de la UNESCO

 

Return to the Beginning