-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-El dol al meu centre, el dol a la meva aula: Protocol d'actuació en centres educatius
---

 

Antònia Ramis Oliver
Grup d’Intervenció Psicològica en Emergències i Catàstrofes del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears GIPEC IB

La mort d’un alumne/a, d’un professor/a o d’un familiar directe afecta als membres de la comunitat educativa, causa un fort impacte en els membres de la comunitat educativa, causa un fort impacte emocional, i interfereix intensament i directament en la vida del Centre.

Imatge

Aquesta guia pretén ajudar al professorat a donar una resposta adequada a les pèrdues dels éssers estimats, amb unes pautes mínimes perquè el centre planifiqui el conjunt d’accions a realitzar davant una situació de pèrdua en estreta relació amb les famílies.

El procés del dol és intern, i respon als ritmes de cadascú: la intensitat i les manifestacions no són iguals per a tothom. Com a professors/es és important reconèixer i acceptar els propis sentiments i emocions, ja que ajudarà a ajudar als seus alumnes a reconèixer els propis.

Són els professors/es, qui coneixen la realitat de les seves aules i aquesta realitat els guiarà en el desenvolupament del procés, igual que tracten altres aspectes de la vida confiant en la seva capacitat personal i educadora.

---

PDF “El dol al meu centre, el dol a la meva aula”: Protocol d'actuació en centres educatius


IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-