CONCLUSIÓ

 

 

Ara és el moment de recordar entre tots el tema que ens plantejava el reportatge que vam veure fa uns pocs dies, i que ens ha duit  a reflexionar sobre el què passa amb els preus i sobre la importància que té l'estabilitat de preus en una economia, i com no en la nostra economia.

 

 

Hem après les causes que originen l'augment dels preus, també les seves conseqüències , o sigui, a qui perjudica i a qui beneficia; també, a partir d'un model molt simple basat amb els resultats de les enquestes realitzades a diferents membres d'una família hem investigat quina és la seva despesa anual i com aquesta varia d'un any per a un altre, il.lustrant així els conceptes d'índex de preus al consum (IPC) i d'inflació.

 

Açò no és tot, podríem aprofundir i no poc en molts dels aspectes que hem vist al llarg de la nostra feina, per exemple, quina relació hi ha entre els preus i la quantitat de doblers en circulació?, o bé, quines mesures prenen els responsables de la política econòmica d'un país per "combatre" la inflació?..... Ho deixarem per al proper tema!

 

Si més no, quan escoltem per la ràdio dades sobre la inflació o ens mostrin per la TV un gràfic sobre l'evolució de la taxa d'inflació o bé fulletjant el diari trobem un titular sobre aquest tema , segurament que serem capaços d'entendre-ho un poquet més que abans.

 

 

Return to the Beginning