Recursos educatius

totes les àrees

Encerta i Endevina

 


Encerta i Endevina és un applet de Java que permet executar cert tipus de jocs d'identificació d'imatges.

L'estructura dels jocs és sempre la mateixa i consisteix en una base de dades d'imatges i una altra de preguntes i respostes sobre alguna temàtica relacionada amb les imatges.

Es tracta de descobrir (identificar) una imatge incògnita, que inicialment es presenta oculta, i que es va mostrant a mesura que el jugador respon correctament preguntes de la base de dades.

Imatge Encerta i Endevina
Una partida consta de n jocs (per defecte, n = 5). Cada joc consisteix en la identificació d'una fotografia incògnita. En acabar la partida es reinicialitzen tots els comptadors de puntuació i el jugador té l'opció de registrar la puntuació obtinguda en una base de dades global, i així competir amb la resta de jugadors. El botó <Classificació> mostra les 30 millors puntuacions.

El grau de dificultat i altres aspectes de la dinàmica del joc es regulen per mitjà del quadre de diàleg <Opcions>. En trobareu més informació a la secció d'ajuda del joc.

Actualment hi ha dos jocs implementats sobre Encerta i Endevina. Us convidam a jugar (i a competir) amb aquests jocs que podeu iniciar pitjant el botó corresponent.
Per executar els jocs és necessari tenir instal·lat el plug-in de Java versió 1.4.0 o superior. Depenent de la capacitat de la vostra connexió a Internet, la primera càrrega del joc pot resultar lenta; així que, paciència i a jugar...

- El joc de l'Estatut

Aquest joc es va desenvolupar aprofitant la commemoració del XX Aniversari de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. Consisteix en identificar fotografies de paratges diversos de les Illes Balears. Les preguntes que incorpora també es refereixen a temes relacionats amb la nostra comunitat.

- Executau el joc fent clic aquí: [ anar al joc ]


- La nutrició

El joc de la Nutrició és un exemple d'explotació didàctica del joc Encerta i Endevina, en el marc del context curricular d'un projecte desenvolupat en el CEIP Santa Maria del Mar de Cala d'Or. Per a més informació, consultau aquest document.

- Executau el joc fent clic aquí: [ anar al joc ]
NOTA: si algú està interessat a crear jocs que s'executin sobre l'applet Encerta i Endevina, us podeu adreçar al correu electrònic de l'autor, Rafel Cortés (rcortes@educacio.caib.es).
Podeu, també, descarregar-vos un tutorial (PDF) realitzat per Sebastià Vidal (tiavidal@educacio.caib.es) sobre el procés de creació de jocs.