-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-Endevin@lles
---

 

llengües

CP Castell de Santa Àgueda (Ferreries)
CP Pintor Torrent (Ciutadella)
CP Pere Casasnoves (Ciutadella)
CP Fornells (Fornells)
CP Mare de Déu de Gràcia (Maó)
CP Es Puig de Sa Morisca (Santa Ponça)

El projecte Endevin@lles és una experiència d’introducció de les tecnologies de la informació i comunicació aplicades a l’educació per acostar als infants a nous instruments que seran vitals per a la seva formació posterior i, a la vegada respondre a la necessitat que trobam que té l’ensenyament d’adequar-se al ràpid avenç tecnològic de la societat actual, amb el convenciment que aquesta tecnologia s’ha d’utilitzar a les escoles com un mitjà, no com una finalitat.

Imatge Endevin@lles

Endevin@lles és un projecte de col·laboració entre diferents escoles de Menorca i Mallorca amb la participació de tota la comunitat educativa: pares, mestres i alumnes, adreçat a educació infantil i primer cicle de primària.

El projecte ha consistit en fer un recull d’endevinalles enviades per les diferents famílies dels nostres alumnes a través del correu electrònic, a l'adreça que cadascun dels grups-classe tenien creada a l'entorn d'Educàlia. Han treballat les endevinalles després a nivell oral i/o escrit, i han realitzat finalment un treball plàstic emprant diferents tècniques, tant dibuixant amb l’ordinador com amb retoladors, aquarel·les....

D'aquest llistat se n’ha seleccionat cada mes una endevinalla. Aquesta ha estat l'endevinalla que s’ha treballat a tots els centres i grups participants durant aquell mes, de forma oral, escrita, plàstica... Llavors cada grup ha triat un dels dibuixos de les solucions de les endevinalles i s’ha penjat a la web perquè tots puguin seguir el procés. A una mateixa endevinalla li corresponen tantes solucions com grups participants.

A més, a la web del projecte també s’ha creat una zona on els fillets i filletes poden jugar amb les seves pròpies produccions a través d’un joc de JCLIC.

Les escoles que han participat en aquest projecte són el CP Pere Casasnoves i el CP Pintor de Torrent de Ciutadella, CP de Fornells, CP Mare de Déu de Gràcia de Maó, CP Castell de Santa Àgueda de Ferreries i CP Puig de Sa Morisca de Santa Ponça a Mallorca. Ens hem coordint a través d’una plataforma virtual anomenada moodle, proporcionada per la Conselleria d’Educació i Cultura a través del centre de professorat.

Aquest projecte s’ha dut a terme durant el curs escolar 2005-06, des del mes d’octubre al mes d’abril, treballant un total de set endevinalles.


IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-