-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-La fruita, un bon berenar
---

 

transversals

Els canvis de costums alimentaris en la nostra societat, basats en l'excessiva presència de menjars preelaborats, l'abandó de la cultura gastronòmica pròpia i, alhora, la manca de valoració del moment de menjar com un acte social i de plaer, han repercutit en la manca de salut de tota la població.

La infància i la joventut són moments importants a l'hora de treballar l'educació alimentària, ja que són uns moments de creixement fisiològic en què es necessita una correcta alimentació i uns moments d'aprenentatge que permeten incorporar els coneixements que garantiran un comportament sa en el futur.

Així, l'educació alimentària dins l'ensenyament obligatori és un element bàsic per a la salut i per a la formació integral de les persones. La varietat dels aliments, l'equilibri dels diferents nutrients, la distribució de les menjades dins la jornada i l'alimentació d'acord amb l'activitat, són aspectes importants perquè les persones puguin tenir una vida sana.

Imatge La fruita, un bon berenar

Moltes escoles organitzen, entre altres activitats per treballar l'educació alimentària, l'activitat de berenar de fruita un dia setmanal, que té els objectius de conèixer la importància del berenar dins els diferents àpats del dia, valorar la fruita com a nutrient, gaudir del món perceptiu que la fruita ofereix, gaudir dels productes naturals i frescs i molts d'altres referits a la realitat concreta de l'alumnat de cada centre escolar.

Però, un hàbit sols es consolida si esdevé un costum. Amb l'activitat setmanal de berenar de fruita no s'assegura la incorporació de l'hàbit alimentari, ni es cobreixen les necessitats de nutrició dels infants, sinó que s'han de reforçar en la dieta quotidiana.

Els diferents agents educatius, dels quals la família és el principal, garanteixen l'assoliment dels aprenentatges quan es reforcen amb actuacions coherents en els diferents àmbits o contextos en què els nins i les nines es desenvolupen.

El fullet La fruita, un bon berenar és un complement a les activitats escolars relacionades amb la nutrició i, en especial, a l'activitat de berenar de fruita un dia setmanal. Neix amb l'objectiu de ser una ajuda a les famílies, perquè incorporin el consum de fruita en els àpats diaris, i alhora els aporta estratègies concretes que poden facilitar-ne la presentació als infants.

---
La fruita, un bon berenar. 1. PDF La fruita, un bon berenar (1) 76 Kb

La fruita, un bon berenar. 2. PDF La fruita, un bon berenar (2) 117 Kb


IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-