Aplicacions(2)

En el Castell d'Alaró també podem veure una construcció de roques calcàries i arenites de l'illa.
Aquest castell va ser una fortalesa sobre el Puig d'Alaró (822m). No se sap quan es varen edificar les primeres construccions al cim del puig, només se sap que en el 902, durant la conquesta àrab de les illes, hi havia un castell on els no-àrabs varen resistir durant 8 anys i cinc mesos. .

Detall de la torre d'entrada al Castell d'Alaró construïda en marés. El marés és una calcoarenita i les que formen el Castell d’Alarò varen ser duites de pedreres properes a la costa.

Aquesta fotografía ens mostra la porta de l'Almudaina de Palma construïda en marés.
Es tracta d'un arc de mig punt que travessa el carrer l'Almudaina de Palma vora el cantó del carrer Zanglada. Encara que tradicionalment considerat com àrab, és una de les portes del recinte romà de Palma.
 

En aquesta fotografía podem veure un tros de la darrera murada que es va construir a Palma. Data de 1575 el seu començament, però s'acabà en el segle XVIII. Està feta de marés i podem observar l'erosió que s'hi ha produït.
També hi podem observar una part de La Seu. La Seu fou construïda en el segle XIII, quan Jaume I ordenà la utilització de l'antiga mesquita major com a temple per el culta cristià. Es va acabar al 1601.
Des d'aquest temps s'han fet diferents reformes. Cal destacar que el terratrèmol de 1851 va fer malbé la façana principal a la qual se'n superposà una de nova.
Està edificada en marés i roca calcària, les roques més abundants a l'illa