INTRODUCCIÓ


            La ciutat de Palma és ben coneguda per tots nosaltres per la bellesa del seu centre històric així com per la bonança del seu clima. Així com podem admirar la majestuositat de la Seu, la tradició del barri històric o el caràcter eminentment mediterrani del Passeig Marítim tal vegada mai ens hem aturat a contemplar la fortalesa d’una olivera, l’elegància d’una prunera de jardí o el caràcter d’una alzina.

            Darrerament, Palma és una ciutat que creix molt ràpidament. Sembla que  irremeiablement l’asfalt va guanyant la batalla als espais verds. De totes maneres, si obrim bé els ulls veurem petits nuclis de vida entre tones de ciment.

Des d’aquí volem que coneguis els pulmons verds que fan que Palma sigui encara una ciutat a la mida del vianant més interessat per la reconciliació amb el medi natural que pel rellotge i la immediatesa. Les places, jardins i parcs que permeten que la cultura penetri dins una ciutat massa preocupada per l’ús de l’automòbil i insensible a la saviesa de l’arbre, testimoni privilegiat del nostre fracàs per a impulsar una ciutat més harmònica, més humana i més propera als seus habitants.

Així doncs, et proposam quatre itineraris per la ciutat de Palma, molt còmodes de realitzar i amb infinitat de sorpreses botàniques. Veuràs arbres i plantes de gairebé tot el món, al costat de les originàries de les nostres illes. Redescobriràs indrets i els miraràs amb l’esguard renovat.

Et recoman que caminis a poc a poc, que intentis trobar l’arbre més fornit, la flor més exòtica, el paisatge més frondós o el jardí més harmònic. No frissis gaire i gaudeix la ciutat de Palma.