[ Anar a l'inici del WEIB ]
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-Proves de matemàtiques de primària
---

 

matemàtiques

Juan Martínez González (juanmar@educacio.caib.es)

CP Son Ferrer
Calvià

Versió revisada, corregida i actualitzada a €. Maig 2002

Aquest paquet d’activitats està basat en el llibre:

"AVALUACIÓ DE L’ÀREA DE MATEMÀTIQUES. PROPOSTA DE PROVES PER A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA",

Imatge CLIC - Proves de matemàtiques de primària

editat per la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern Balear, el 1999.

S’ha intentat fer una còpia idèntica de les activitats del llibre, encara que no s’ha pogut fer exactament en alguns casos. El resultat obtingut és una adaptació dels ítems del llibre a les possibilitats del CLIC. En el llibre hi ha ítems de caràcter manipulatiu que no es poden fer amb el CLIC i s’han substituït o adaptat. Als ítems amb preus s’han canviat les pessetes per euros i cèntims, per adaptar-nos a l’imminent canvi de monedes.

El resultat obtingut és una eina d’avaluació informatitzada que pot servir de gran ajuda per a l’avaluació de les matemàtiques de Primària, especialment si teniu activada l’opció "Informes" del CLIC.

La facilitat i la rapidesa amb que es poden passar aquestes proves CLIC, fa que siguin molt útils per situar el nivell curricular de l’alumnat. Si un alumne no supera les proves del seu nivell, podem passar-li les del nivell inferior de manera immediata, fins a situar el nivell exacte de l’alumne. A l’alumnat amb un nivell molt alt podem aplicar-li les proves del nivell superior per situar el seu avanç.

I tot això de la manera més ecològica: sense fer servir paper i amb un bon estalvi de fotocòpies.

Al fitxer "Avalua.xls" trobareu la correspondència entre els ítems del llibre i les activitats CLIC. S’ha de tenir en compta que en el paquet hi ha activitats CLIC, d’informació i d’altres, que no s’han d’avaluar. Aquesta correspondència és molt útil per avaluar l’alumnat seguint les directrius del llibre.

46 paquets
394 activitats

L'instal·lador d'aquest paquet d'activitats ocupa més de 1.4 Mb. Està dividit en trossos per tal de facilitar la còpia en disquets. El primer tros porta l'extensió EXE i els altres tenen el mateix nom, però acabat amb W02, W03... etc. El procés normal és descomprimir i copiar tots els fitxers a una mateixa carpeta del disc dur i executar el primer fitxer, que accedeix a la informació continguda en els altres quan ho necessita. També es pot copiar cada fitxer en un disquet diferent, executar l'EXE des del primer disquet i anar-los canviant quan l'instal·lador ho demani.

---
provmatclic.pcc (zip) Arxius aplicació completa comprimida 4.89 Mb
provmatclic.pcc (zip) Arxius.exe disc 1 comprimit 497 Kb provmatclic.pcc (zip) Arxius.w04 disc 4 comprimit 1.12 Mb
provmatclic.pcc (zip) Arxius.w02 disc 2 comprimit 235 Kb provmatclic.pcc (zip) Arxius.w05 disc 5 comprimit 1.08 Mb
provmatclic.pcc (zip) Arxius.w03 disc 3 comprimit 1.07 Mb provmatclic.pcc (zip) Arxius.w06 disc 6 comprimit 1015 Kb
ZIP Avalua.xls fitxer comprimit 5 kb

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacte