[ Anar a l'inici del WEIB ]
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-Ortografia a la tardor de la fira d'Alcúdia
---

 

llengua catalana

Margalida Plomer Arbona (mpa@wanadoo.es)

CP S'Albufera
Port d'Alcúdia

Aquest seguit de paquets d'activitats de CLIC, pensades per a dur a terme dins el Tercer Cicle de Primària, es poden incloure en les unitats de programació de l'Àrea de Llengua Catalana i de l'Àrea de Coneixement del Medi de cada escola.

Aquestes són unes activitats complementàries a d'altres que s'acostumen a fer en el treball de l'Àrea de Llengua Catalana. No té gaire sentit realitzar-les deslligades del treball habitual en aquesta Àrea.

Imatge Ortografia a la tardor de la fira d'Alcúdia

Així mateix, poden ésser també el punt de partida per a la recerca d'una ampliació informativa sobre els temes tractats, per a la realització de debats i per a la resolució de problemes sorgits i qüestions plantejades durant la seva realització.

A manera d'exemple:

  • Quan va escriure, Ramon Llull, el conegut Llibre de les Bèsties? Cerca informació sobre el seu contingut.
  • Debat: "Situació actual de la Llengua Catalana a la teva localitat".
  • Què són les RONDALLES ? Com han arribat fins a nosaltres?
  • El REI EN JAUME, l'any 1229 va conquerir la nostra illa, va expulsar els moros i després va repoblar les terres amb gent catalana. Quin segle foren expulsats els moros? Quants anys fa? Passa els anys a minuts i després a segons.

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS

* SOM DÍGRAFS I DIFTONGS, ENS HEU DE SEPARAR?
(Diftong i separació de síl·labes)

Les 20 activitats que formen el paquet pretenen d'una manera escalonada la deducció dirigida de definicions, la identificació de: vocals febles i fortes, dígrafs divisibles i indivisibles, i diftongs decreixents i creixents, per poder arribar a la correcta separació de les síl·labes d'una paraula.

* AMB LES FRUITES DE TARDOR, APÒSTROF I CONTRACCIÓ.
(L'apòstrof i les contraccions)

Paquet per a la realització de 21 activitats, amb la finalitat d'ampliar vocabulari i identificar visualment fruites de tardor. Aquest entorn, ric i proper, servirà per a poder consolidar la correcta utilització dels apòstrofs i les contraccions.

* LA MÀGIA DE S'ESTOL DU ACCENT GRÀFIC.
(L'accent gràfic)

Aprofitant la màgica il·lusió que desperta en els al·lots, el recorregut que fan els personatges de S'ESTOL DEL REI EN JAUME pels carrers d'Alcúdia el dissabte de la Fira, aquestes 16 activitats serveixen per a introduir l'accentuació gràfica i conèixer la història, reflex de la nostra cultura i tradicions.

4 paquets
58 activitats
necessita targeta de so

---
EXE Clicfira.exe disc 1 1.38 Mb

W02 Clicfira.w02 disc 2 711 Kb

PDF Descripció completa de les activitats


IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacte