-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-Pol·linitzadors de les Illes Balears
---

 

naturals

Benvinguts a la web dels Pol·linitzadors de les Illes Balears. En aquesta pàgina podràs conèixer la diversitat de pol·linitzadors que visiten les flors de les nostres illes i entendre la seva importància. El coneixement sobre moltes espècies és encara incomplet, per això tenim pensat anar afegint entre tots noves observacions a la base de dades.

Quan els animals visiten les flors de les plantes cercant el seu aliment poden transferir pol·len des de la part masculina (anteres) a la part femenina (estigmes), procés que s’anomena pol·linització. Els animals pol·linitzadors són fonamentals per a la reproducció de moltes plantes i el funcionament dels ecosistemes terrestres.

El Grup d’Ecologia Terrestre de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) treballa en l’estudi de les interaccions de pol·linització entre animals i plantes en diferents comunitats de Balears.

Serra de Tramuntana

Aquesta web recopila informació sobre més de 7000 observacions d’animals a flors en una base de dades dinàmica i accessible.

Aquest projecte de divulgació científica conté una important base de dades amb prop de 8.000 interaccions entre més de 500 espècies d’insectes i més de 200 de plantes. A més, ofereix una important galeria d’imatges amb 300 fotografies d’alta qualitat d’interaccions insecte-flor. Devora cada imatge s’hi indica el nom científic, juntament amb un petit mapa de distribució orientatiu. D'aquesta manera, les persones interessades poden cercar quins són els principals pol·linitzadors d’una espècie de planta en concret així com quines són les plantes que pol·linitza una espècie d’abella, mosca o papallona, per exemple.

El web polinib.info pretén ser un projecte col·laboratiu on el públic pugui aportar coneixement enviant fotografies d’interaccions insecte-flor que vegin en el camp, les quals posteriorment seran publicades amb la identificació de les espècies i el nom de l’autor de la fotografia.

[ Nota de premsa 11 de gener de 2018 ]

---

>> Anar al web “Pol·linitzadors de les Illes Balears”: [anar-hi ]

>> Pòster poster

---

logo


IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-