Cuadro de texto: TASCA 

 


Quan hageu desenvolupat aquesta Webquest, tindreu fet un producte multimèdia totalment vostre.  Fareu una presentació de diapositives que compilarà una gran diversitat de refranys en català.  També hi haurà una secció de refranys creats per vosaltres.

Abans de començar, hem de recordar que aquèst és un treball col·laboratiu, en equip.  Cada grup ha de tenir 3 o 4 persones com a màxim.

Com ja hem dit a la introducció, els refranys no tenen autor conegut, s’han transmès oralment i  el que trobarem sobretot, són reculls escrits. Per aquest motiu la vostra tasca tindrà les fases següents:

*           Documentació.  Haureu de cercar a internet i fer un recull de dites i refranys.  També serà interessant cercar informació  sobre els reculls editats,  fets pels compiladors i estudiosos de la nostra cultura.

*           Selecció.  Heu de fer una selecció dels refranys i/o dites que us han cridat més l’atenció.  Els refranys no sempre tenen un significat explícit i vosaltres haureu d’esbrinar quin és el missatge de cada un dels refranys seleccionats.

*           Anàlisi. Els refranys fan referència a temes molt variats: supersticions, calendari, meteorologia, les relacions de parella, la salut, els animals etc. Vosaltres heu d’analitzar quins tenen validesa avui dia i quins no la tenen. Els motius poden ser ben variats: alguns indiquen superstició, altres són misògins, i altres han quedat fora de context a la societat actual.

*           Presentació.  Acabareu la vostra feina  amb una presentació de diapositives.  Podeu emprar el Powerpoint de Microsoft  o l’Impress de l’OpenOffice.

*           També fareu un dossier amb tot el que heu arreplegat i quedarà per a la vostra escola, perquè pugui ser consultat.  Tota la documentació arreplegada la desareu dins un CD.