-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-Arbres i arbusts de les Balears
---

 

ciències naturals

Autors: Jordi Carulla, Rafel Cortés, Joan Gelabert, Margalida Llabrés i Joan Rita.

Material fotogràfic: Guillem Alomar, Jordi Carulla, Rafel Cortés, Joan Gelabert, Margalida Llabrés, Maurici Mus, Joan Rita i Ferran Sintes.

Edita: Ferran Sintes.

 

Imatge Arbres i arbusts de les Balears
Arbres i arbusts de les Balears és un CD-ROM interactiu que pretén posar a l'abast d'un públic ampli, però especialment dels estudiants i professors, la informació bàsica per conèixer i classificar els arbres i arbusts dels boscos i garrigues de les Balears. La finalitat és proporcionar una nova eina per conèixer la riquesa d'espècies dels boscos i les garrigues de la nostra Comunitat, els seus noms, usos, relacions, història... ja que el coneixement de la natura és el millor camí per estimar-la.

Per a la seva publicació s'ha comptat amb el suport de "Sa Nostra" i del Govern Balear que ha adquirit exemplars per distribuir-los, gratuïtament, pels centres educatius no universitaris de les Illes Balears.

Contingut

Consta d'una sèrie d'apartats que es poden accedir a traves dels botons que es presenten a la pàgina principal:

  • Fitxes tècniques de cada espècie amb textos explicatius sobre la seva descripció, usos, hàbitat, caraterístiques per reconeixer-la, etc. i material fotogràfic variat que il·lustra els aspectes més interessants de cada planta. L'accés a les fitxes es realitza indistintament mitjançant índexs per nom científic o per nom popular.
  • Glosari que inclou els termes científics de més difícil comprensió.
  • Clau de classificació de les diferents espècies de què consta el CD-ROM. A partir de característiques morfològiques fàcils de veure i amb l'ajut de fotografies i explicacions del que significa cada terme de la clau, es podrà classificar correctament una planta, tot i tenir pocs coneixements previs de Botànica.
  • Joc educatiu que pot servir, en certa manera, per avaluar els coneixements que té l'usuari sobre les plantes dels nostres boscos i garrigues i, també, per aprendre nous aspectes.
  • Hàbitats més representatius de les nostres illes on podem trobar les plantes incloses al CD-ROM.

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-