[ Anar a l'inici del WEIB ]
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-El joc de les pistes
---

 

matemàtiques

Rafel Cortès (rcortes@educacio.caib.es)

El Joc de les pistes és un joc d'ordinador que té com a objectiu treballar el raonament lògic en el seus diferents aspectes. En general, el desenvolupament d'habilitats de pensament hauria de ser un dels grans objectius en qualsevol procés educatiu. Aquestes habilitats ajuden els alumnes a escoltar, estudiar, aprendre i expressar-se millor, o, dit d'una altra manera, a progressar en totes les àrees curriculars. El joc té una trama policial: s'ha comès un assassinat i es tracta d'esbrinar quin o quins personatges, d'un grup de sospitosos, són els culpables del crim. Per resoldre l'enigma, el jugador ha de demanar pistes al programa i treure les conclusions correctes de les informacions que va obtenint. El programa penalitza el jugador que s'equivoca en les deduccions o bé que no les comunica quan ja són deduïbles de la informació que té al seu abast. Òbviament, l'objectiu òptim és resoldre els enigmes sense haver rebut cap penalització. Els enigmes es generen aleatòriament, en temps d'execució, combinant personatges i pistes, de tal manera que el nombre d'enigmes diferents que el programa pot plantejar és gairebé il·limitat.

Imatge El joc de les pistes

El joc està disponible en català, castellà i anglès, i es distribueix en suport CD-ROM. És adequat per als diferents nivells de l'ensenyament secundari: ESO i batxillerat.

L'edició del joc, a càrrec d'Edicions Documenta Balear, ha rebut una ajuda de la Conselleria d'Educació i Cultura que el distribuirà gratuïtament als centres educatius de la nostra comunitat.


IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacte