[ Anar a l'inici del WEIB ]
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-[M] TV Mallorca educatiu
---

 

[M] Ràdio i Televisió de Mallorca, elabora, entre d’altres, tota una sèrie de programes de caire educatiu que ha posat a disposició de la Conselleria d’Educació i Cultura.

Des de la Direcció General d'Innovació i Formació del Professorat consideram que la utilització d’aquest tipus de recurs pot ser molt profitós per a la tasca docent que, ara més que mai, utilitza les noves tecnologies dins l’aula.

Podeu accedir als programes seleccionats a través de l’enllaç corresponent, on hi trobareu tots els capítols de cada programa.

Esperam que aquesta iniciativa conjunta sigui del vostre interès i pugueu gaudir d’aquests materials amb el vostre alumnat.  

Si estau interessats en accedir a altres programes que considereu d’interès educatiu, us podeu posar en contacte amb nosaltres.

Imatge TV Mallorca
Per a més informació podeu contactar amb Cristina Bellver del Servei d’Innovació Educativa (Tel. 971176500, ext. 60868, cbellver@dginnova.caib.es)
 
---
---
 

>> MALLORCA FITA A FITA

De la mà del muntanyenc Joan Antoni Olivieri, Oli, un dels herois de l’expedició mallorquina que arribà al cim de l’Everest el 2006, el “Fita a Fita” oferirà 13 rutes a peu per Mallorca, rutes de fàcil trànsit i de bellesa natural evident, per indrets com Valldemossa, Santa Maria o la Serra de Tramuntana. Cadascuna de les rutes anirà farcida d’informació sobre la flora i la fauna, i els elements patrimonials que ens trobarem pel camí. A més, Oli no està sol en aquesta tasca de descobrir a peu alguns dels racons més idíl·lics de l’Illa. A cada programa es farà acompanyar per dues cares conegudes que compartiran ruta, berenar i conversa.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/103

---

>> MARE NOSTRUM

De la mà de Bartomeu Homar veurem la història marinera de l’arxipèlag, tots aquells fets, costums i arts que van configurar la tradició marinera de les illes, així com consells pràctics per als navegants.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/134

---

>> TEMPS ERA TEMPS

“Temps era temps” és un programa dedicat a contar la història de Mallorca i els seus personatges il·lustres de manera amena i divertida. Està conduït per l'historiador Gaspar Valero i el periodista Raphel Pherrer. Tot dos fan un recorregut per una determinada àrea relacionada amb el tema a tractar. Durant la passejada es troben diferents personalitats que ens expliquen dades interessants sobre el període o el personatge que protagonitza el programa.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/132

---

>> MALLORCA ENDINS

Sèrie en format documental que ens acosta a la història, les tradicions i els llocs emblemàtics de l’illa. Dimonis, fars, molins, cercadors d’aigua… són alguns dels temes que apareixen en aquest programa.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/133

---

>> L’AGUAIT

“L’Aguait” vol ser com un aguait, una finestra oberta al medi ambient i a la natura de Mallorca. El programa, de mitja hora de durada i presentat per Glòria Franquet, consta de tres reportatges, a més de notícies i consells.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/50

---

>> ILLA MUSICAL

Un programa musical amb format clàssic que vol convertir-se en un recull del que passa en el panorama musical de Mallorca. Conduït pel músic Carles Grimalt, comptarà amb la presència de grups de l’illa, vídeos, i fins i tot amb alguna improvisació dels convidats.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/6

---

>> ENXARXATS

El programa “Enxarxats”, dirigit i presentat per Rafel M. Creu, és una coproducció de TV de Mallorca (a través de la Xarxa Audiovisual de Corresponsalies) i la productora Quindrop. Cada setmana una persona es converteix en la protagonista del programa per mor dels seus coneixements, feina i/o aficions. “Enxarxats” ens mostra el seu poble i l’entorn en què es mou, i quatre reportatges ens il·lustren caires distints que tenen a veure amb el protagonista.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/61

---

>> MEMÒRIA I OBLIT D’UNA GUERRA

Una sèrie històrica sobre la Guerra Civil a Mallorca. Un total de 37 capítols referits a aspectes genèrics de la contesa i també a la seva visió dels fets dels testimonis directes a diferents localitats de l’illa com Vilafranca, Campos, Alaró, Montuïri, Capdepera, Esporles i Llucmajor.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/131

---

>> ÈTICS

Aquesta sèrie en format documental seguirà un personatge o una història quotidiana a partir de la qual es presentaran organitzacions que promouen projectes amb valors ètics en la nostra societat. Convida a la reflexió sobre la necessitat de reconciliar l’activitat econòmica amb els valors ètics i solidaris.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/125

---

>> HISTÒRIES D’UN BALL

Les càmeres del programa “Històries d’un Ball” entren al local d’assajos de l’Escola de Música i Danses de Mallorca Bartomeu Ensenyat. Allà hi troben vestits tradicionals, boleros, fandangos i mateixes, i també un grapat de vides que han fet del ball de bot, el seu fil vital. Durant les 13 setmanes de durada de la sèrie, veurem com els balladors afronten nous reptes, actuacions a ca nostra i a l’estranger. Coneixerem els pioners que a meitat del segle passat van recuperar les notes i les coreografies tradicionals del folklore mallorquí. Seguirem els avatars dels nous balladors, d’aquells que cerquen fer un poc d’exercici i conèixer un nou grup d’amics, i també aprofitarem per saber alguns dels punts de ball més usats a les places de les viles de Mallorca a les festes majors. En definitiva, "Històries d’un Ball" és un programa en format docu-soap, dedicat al ball de bot.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/116

---

>> CAMINS

“Camins” descobreix a la pantalla de TV Mallorca els secrets dels hàbits de vida saludables. Fórmules per a millorar el dia a dia dels ciutadans. Serveis mèdics tradicionals que mitiguen el dolor, que ajuden a dormir o a deixar de fumar. Teràpies alternatives o hàbits cardiosaludables.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/126

---

>> CRÒNIQUES

L’espai de TV Mallorca dedicat als reportatges d’actualitat, una mirada pròpia sobre la realitat, que pretén obrir una finestra canviant sobre el que ens envolta. De la mà del periodista Jaume Perelló, el reporter Pep Ramis i els serveis informatius de TV Mallorca. Cada diumenge a TV Mallorca.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/113

---

>> 1900, CRÒNICA DE LA VIDA QUOTIDIANA

“1900, crònica de la vida quotidiana” és una sèrie documental que tracta de recuperar la memòria visual del segle passat, amb un recull de nombroses imatges comentades per personalitats de les nostres illes. Amb “L’arribada del segle XX” s’inicia un recorregut de 13 capítols que setmana a setmana ens presentarà un tema del qual es recuperen imatges fotogràfiques i cinematogràfiques del segle passat. El món obrer, la industria del turisme, els trens, l’educació i els esports... són només alguns dels temes que serveixen com a eix de diversos capítols del programa.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/178

---

>> CONTANT RONDALLETES

Una posada al dia de les rondalles clàssiques, amb narració i cançons originals i adaptades per Joan Bibiloni. 12 contes amb una curosa adaptació sonora i animació visual apta per a tota la família, i amb música per cantar.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/147

---

>> NOSTRUM

Programa en format documental sobre el patrimoni de Mallorca, entès com a bé social comú. El programa repassarà en diferents capítols el passat industrial, el paper de l’arquitecte Ferragut, el patrimoni rural, els vaixells submergits, les restes arqueològiques, o el que s’amaga dins dels murs dels convents i les esglésies.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/146

---

>> L’ARXIU

Una finestra oberta als documents audiovisuals que contenen diversos arxius de Mallorca. Una actualització de reportatges, documentals, i entrevistes realitzades durant les dues darreres dècades a Mallorca. Amb la conducció de Rosa Campomar.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/150

---

>> MUSICA IB

Fins ara Musicaib.cat és el nom de la pàgina web de promoció musical de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern. A partir d’ara també és un programa de televisió, a través del qual veurem i sentirem una bona part de grups i intèrprets emergents de Balears en actuacions en directe.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/149

---

>> CANÇONS D’UNA ILLA

Des de l’arribada de la música moderna a Mallorca, fins als primers que la cantaren en català. Des de quan no es podia cantar en la nostra llengua, fins a l‘actualitat. Aquesta podria ser una breu síntesi de la sèrie documental “Cançons d’una illa. Història de la música moderna en català a Mallorca”.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/166

---

>> CONTES DEL MÓN

L'espai mostrarà cada setmana un conte popular provinent d'altres cultures, que serà presentat per un resident estranger de la mateixa nacionalitat a Mallorca.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/176

---

>> ULL DE PEIX

Espai dedicat a la pràctica del submarinisme a Mallorca. Llocs d’immersió, consells pràctics i imatges espectaculars de diversos paratges del fons marí del litoral de Mallorca.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/148

---

>> LA NOSTRA FAUNA

La sèrie audiovisual sobre la fauna de Mallorca més recordada, recuperada ara de nou per a ser gaudida. Una acurada repassada de la vida dels animals que comparteixen illa amb els humans, en la millor línea dels documentals naturalistes d’arreu del món. Conduïda pel biòleg Pere J. Garcias.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/152

---

>> TOTS SOM EMIGRANTS

Una mirada al fenomen de la immigració amb l’aportació de testimonis, d’experts i de les organitzacions i institucions que a les Illes Balears s’encarreguen de vetllar per la convivència i la integració. Fins no fa molt va ser la nostra societat la que emigrà per cercar esperança. És fonamental que recuperem la memòria perquè abans o després tots som emigrants.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/123

---

>> MESCLAT

Una programa sobre les distintes comunitats d’immigrants que viuen a Mallorca. Coneixerem la seva forma de vida, gastronomia, cultura i costums a través d’alguns membres d’aquestes comunitats.

http://www.rtvmallorca.cat/#tv/programes/cercap/203

---

 
IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacte