[ Anar a l'inici del WEIB ]
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-Conceptes bàsics i quaderns de pràctiques de Tecnologia de la Informació per a batxillerat
---

 

tecnologia de la informació

Catalina Fiol Roig (cfiolroig@hotmail.com)

Col·legi Sant Josep Obrer
Palma

Després d'un parell d'anys de docència, de preparar material i estudiar les necessitats dels alumnes per a què adquireixin els coneixements necessaris per estudis posteriors, ja sigui a la universitat o en la formació professional de grau superior, en l'àrea de la Tecnologia de la Informació he pensat que era convenient editar un material (en format PDF) on el seu objectiu fundamental és facilitar pràctiques amb les quals es pugui adquirir certa destresa en el maneig de les eines estudiades.

Però, amb l'inconvenient que no és fàcil trobar bibliografia o material exclusivament pràctic que permeti als alumnes practicar i exercitar-se en el maneig de les eines, tot el contrari, el material que s'ofereix explica sobretot el funcionament d'aquestes.

Imatge Conceptes bàsics i quaderns de pràctiques de Tecnologia de la Informació per a batxillerat

---

Materials
Conceptes bàsics Conceptes bàsics Tema amb una part teòrica (estructura d'un ordinador) i una part pràctica (diferents sistemes de numeració). 1.54 Mb
Word (nivell mig) Word (nivell mig) Tema totalment pràctic on el professor dedicarà a cada sessió un temps relativament curt per explicar els coneixements necessaris per dur a terme les pràctiques. És importat que l'alumne aprengui a solucionar per ell mateix els problemes que li vagin sorgint. 1.75 Mb
Excel (nivell mig) Excel (nivell mig) Tema totalment pràctic on un dels objectius principals és que els alumnes aprenguin a passar un algoritme molt concret a Excel ("llenguatge Excel" a la fórmula) o d'una fórmula Excel a algoritme ("llenguatge natural").
En aquest quadern la dificultat és alta a mesura que s'avancen les pràctiques, sobretot perquè les fórmules són bastant complexes. Per això, el professor haurà de dedicar un parell de sessions a fer una introducció a la programació.
D'aquest quadern en una pròxima revisió es traurà el manual del professor amb els problemes resolts.
1 Mb

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacte