ACTIVITAT 1:

RECERCA D'INFORMACIÓ

Primer de tot creau una subcarpeta dins la carpeta alumnes i anomenau-la ViatgeaNY_els vostres noms per a que hi pogueu anar guardant les activitats que anireu fent.

Després decidiu qui serà el savi, qui serà el previsor i qui serà l'aventurer i seguiu les instruccions que teniu per a cada ú.Atenció savi, has de fer el següent:

Has de cercar informació a les pàgines web que trobaràs a l'apartat de “Recursos” i redactar amb el processador de testos de l'Open Office un document que doni resposta a les preguntes següents. També has de cercar mapes, guies de carrers i imatges per il.lustrar el teu treball. Després anomena el teu treball savi_elteunom i guarda'l dins la carpeta que heu creat abans.

 • On es troba situada geogràficament la ciutat de Nova York? Quines dimensions té? En quins barris està dividida?

 • Quí, quan i cóm van descobrir Nova York? Com es va anar desenvolupant fins arribar a l'actual ciutat? Per què se la coneix com “La Gran Poma”?

 • Per què es construïren edificis tan alts? Quin va ser el primer gratacels que construïren? A quin any el construïren? Quants metres d'alçada té? Quins altres edificis simbòlics trobam? Què representen? Quants metres d'alçada ténen?

 • És una ciutat molt contaminada? Per què? És neta? L'aigua és potable? Què poden fer els neoyorquins si el propietari d'un gos no recoeix els excrements? Cóm es pot evitar el soroll?

 • Quins tipus d'immigrants viuen a Nova York?

 • Què es fa al New York Stock Exchange?

 • És un estat demòcrata o republicà? En què consisteixen aquestes dues ideologies? Existeix la pena de mort? A què fa referència la “llei Rockefeller”? És fàcil aconseguir un permís d'armes? Quí és el batle de la ciutat?

 • Quines creences religioses conviuen a aquesta ciutat? En quins percentatges? Què diferencia a un catòlic d'un cristià i d'un protestant? Quí són els mormons? Què és el New Age? I el budisme?

 • Què és una pint? A què equivalen una “inch”, un “foot” i una “yard”? Què són una “ounce” i un “pound”? Cóm expressaries la teva alçada i el teu pes si fossis neoyorquí?

 • On va néixer Woody Allen? Quina era la professió del seu pare? A quines pel.lícules seves surt Nova York? On va néixer Robert de Niro? Quí eren els seus pares? Quí el va introduir al cinema? Qui va ser Herman Melville? Quin llibre famós va escriure? Quí és el seu rebesnét? Quí és Paul Simon? On va néixer? Quin va ser el ser primer nom artístic? Quina cançó seva que sortia a la pel.lícula El graduat és molt coneguda?Atenció previsor, has de fer el següent:

Has de mirar les pàgines web que trobaràs a l'apartat de “Recursos” i redactar amb el processador de testos de l'Open Office un document que inclogui informació sobre les qüestions següents. També has de cercar mapes, guies de carrers i imatges per il.lustrar el teu treball. Després anomena el teu treball previsor_elteunom i guarda'l dins la carpeta que heu creat abans.

 • Quants aeroports hi ha a la ciutat de Nova York? Ón estan situats? Estan ben comunicats?

 • Cerca vols barats. Hauríem de sortir el dia 24 de febrer per la tarda o el 25 pel matí i tornar el 5 de març.

 • Tendreu prou amb el passaport o necessitareu algun document més?

 • Serà necessari contractar una assegurança de viatges? Cóm funciona l'assistència sanitària allà?

 • Val la pena fer-se l' International Student Identify Card (ISIC)? Cóm el podeu obtenir?

 • Quin temps farà a finals de febrer? Allà la temperatura es calcula en graus Fahrenheit, cóm obtenim l'equivalent en Celsius? Quin tipus de roba cal que vos emporteu?

 • Quina diferència horària hi ha?

 • Què és el “brunch”? I els “bagels”? Quines són les postres més conegudes?

 • On podeu aconseguir mapes del metro? A quines hores hi ha metro? Per a què serveix la “Metrocard”? De quins tipus n'hi ha i quant costen? Es poden compartir? Què vol dir si la llum de fora de la boca del metro està vermella? On et porta el metro que va en direcció “Uptown”? I el “Downtown”? Quina diferència hi ha entre el local i l'express? Quan hi ha autobús? Quant costa i cóm pagau? Per agafar una correspondència amb un altre autobús, heu de tornar pagar?

 • A quant està el dòlar? Què són els xecs de viatge? Quines targetes bancàries podeu fer servir allà? Cóm es diuen els caixers automàtics? Què podeu fer si no vos queden diners en metàlic ni xecs de viatge i la targeta bancària deixa de funcionar? Què heu de fer si perdeu o vos roben la tarjeta de crèdit?

 • Et cobren IVA a NYC? Cóm funciona la propina?

 • Quin és el telèfon d'urgències? Quins són els números d'informació? Què són els “toll free numbers”? Per què hi ha números de telèfon formats per lletres? Cóm funcionen les targetes telefòniques? Quin prefixe hauràs de marcar per cridar a casa? I quin hauran de marcar per cridar-te a tu? Cóm funciona España Directo?

 • Quins són els semanaris més interessants per als turistes?

 • On es troben els grans punts d'informació turística?

 • Què és el “City Pass”?Atenció aventurer, has de fer el següent:

Has de fer servir les pàgines web que trobaràs a l'apartat de “Recursos” i redactar amb el processador de testos de l'Open Office un document que inclogui la següent informació. També has de cercar mapes, guies de carrers i imatges per il.lustrar el teu treball. Després anomena el teu treball aventurer_elteunom i guarda'l dins la carpeta que heu creat abans.

- Què hi ha d'interessant a les zones de Wall Street, China Town, Times Square i Harlem? Val la pena fer un passeig per Bleeker Street? Què és el Pier 17?

- Què tenen de peculiar els edificis següents: l'Empire State Building, el Crysler, el Flatiron, l'estació de Grand Central, la NY Public Library, el Rockefeller, la Columbia University, el Madison Square Garden? On es troben? Es poden visitar?

- Què es pot fer als següents parks: Central Park, Washington Square Park, Union Square, Battery Park?

- Què hi ha als següents museus: el Guggenheim, el MoMa, el Metropolitan Museum of Art, l'American Museum of Natural History?

- On està l'Estàtua de la Llibertat?

- Quin dia festiu es celebra el tercer dilluns de febrer?

- Quins musicals estaran fent per febrer?

- Saps d'alguna església on poder assistir a una missa gospel? A quina hora comença?

- Qui són els NY Nicks? Podrem assistir a un dels seus partits?

- Quin centre/zona comercial recomanaries per anar de compres?

- Saps d'alguns restaurants, bars, pubs que estiguin bé?