[ Anar a l'inici del WEIB ]
RECURSOS EDUCATIUS
   
 

-WebQuest: "Un volt poèTIC"
---

 

llengües

Gertrudis Carreras Pons (gcarreras@educacio.caib.es)

CP Mare de Déu de Gràcia
Maó

Aquesta WebQuest està pensada per a 3r cicle de Primària i 1r cicle d'ESO (Llengua catalana).

El títol d'aquesta WebQuest, "Un volt poèTIC", us dóna la clau del treball que desenvolupareu: fareu un volt per la poesia catalana escrita a Catalunya, Illes Balears i País Valencià.

Imatge WebQuest
Per fer-ho, emprareu els recursos que ens ofereixen la xarxa i les TIC, les quals permeten crear textos multimèdia, pòsters digitals, gravacions online... i moltes altres coses que anireu descobrint.
Tal vegada penseu que la poesia és avorrida o que no esteu acostumats a llegir-ne, però tot això pot canviar si li doneu una oportunitat...
La poesia ens ajuda a percebre la realitat de maneres molt diferents; és com un ventall de colors, on el lector pot triar el color que més li agrada i quedar-se amb ell. Deu ser per aquest motiu que Miquel Martí i Pol deia: “Jo sempre he pensat que un poema, de fet, no està ben acabat fins que algú l’ha llegit i li ha donat una dimensió que l’escriptor sol no és capaç de donar-li”. En aquesta WebQuest us capbussareu en el món poèTIC, coneixereu diferents poemes i diferents autors per donar-los una nova manera d'entendre'ls: la vostra.

---

Info: La recerca d'informació per Internet permet desenvolupar projectes col·laboratius de treball, tal com recull la proposta de WebQuest, formulada per Bernie Dodge, professor de la Universitat de San Diego.

Una WebQuest planteja la resolució d'un enigma o bé l'elaboració d'un producte (l'edició d'una antologia, un àlbum fotogràfic, etc.) de manera col·laborativa. L'aula s'organitza en petits grups de treballs cadascun dels quals realitza una tasca específica (buscar informació, editar els textos, etc.) Per desenvolupar-la s'utilitzarà la cerca d'informació per Internet i una àmplia gamma de recursos en la qual es poden integrar les TIC.

Contingut d'una WebQuest

  • La introducció, que presenta un plantejament general de la tasca.
  • La tasca en què s'identifica l'objectiu a assolir per tot el grup.
  • El procés, apartat on es descriuen els grups de treball, les tasques específiques que realitzaran i els recursos que s'empraran.
  • L'avaluació, en què s'indiquen els aspectes que es valoraran.
  • La conclusió, que inclou unes reflexions finals sobre la tasca.
  • Els crèdits on s'inclouen les referències als materials utilitzats.

- Més informació a WQcat - Comunitat Catalana de Webquest


IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacte