-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
Suport Tècnic
   
lll
 

-Creació no desitjada dels directoris personals de TOTS els usuaris del domini quan s'executa el programa de configuració d'impressores del Linux Mandrake 9.1
---

Secció: Lloc de treball Linux

Aplicat a:

- Llocs de treball amb Linux Mandrake 9.1

Problema

Quan s'executa el programa d'instal·lació i/o configuració d'impressores (PrinterDrake) en el centre de control del MDK 9.1 es creen automàticament els directoris personals /home/usuari de tots els usuaris del domini que encara no en tenguin. D'entrada, això pot no semblar problemàtic ja que, d'alguna manera, es creen directoris que tanmateix s'han de crear. El problema que es planteja és causat pels permisos que s'assignen als directoris creats: propietari root amb permisos 755. Això provoca que quan un usuari que disposa d'un directori personal creat amb aquest procediment, inicia una sessió obté un error d'accés denegat. Recordem que els directoris personals han de ser propietat de l'usuari amb permisos 700. També hi han altres problemes suplementaris com és el cas de no crear-se adequadament les subcarpetes H, I, scripts, etc. necessàries per a muntar les carpetes remotes. La figura següent mostra la situació problemàtica:

imatge de la problemàtica

Solucions:

El primer que s'ha de fer és esborrar totes les carpetes que s'han creat d'aquesta manera. Són fàcils de reconèixer ja que només tenen un element. Les carpetes personals que existien no s'han de tocar ja que tenen l'estructura i els permisos correctament aplicats. En la figura anterior només les carpetes profe1, profe2 i profe3 són correctes.

Veurem dues maneres alternatives d'evitar que el problema torni reaparèixer:

  1. Tenir la precaució d'aturar el servei winbind abans d'iniciar el programa PrinterDrake. Un cop acabada la instal·lació i/o configuració de la o les impressores, tornau iniciar-lo.

  2. Modificar l'script que causa aquesta creació no desitjada de directoris personals. És un script que té com a objectiu configurar les impressores en el programa Gimp. El que s'ha de fer és “comentar” les línies que provoquen la creació dels directoris. Convé assenyalar que aquesta modificació no afecta per res al funcionament del GIMP. L'script s'anomena gimp.pm i es troba en el directori /usr/lib/libDrakX/printer. La figura següent mostra les línies que s'han de inhabilitar. Aquestes línies es troben formen part de la funció findconfigfiles.
findconfigfiles

Darrera actualització: 30-4-2004

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-