-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
Suport Tècnic
   
lll
 

-Configuració del Thunderbird
---

Exemple pràctic: el professor Pep Dragonera Cabrera, amb DNI 43123123 (sense la lletra final), té com a nom d'usuari pdragonera. Així doncs, la seva adreça electrònica serà:

pdragonera@educacio.caib.es

Per configurar aquesta adreça, heu d'obrir el programa Thunderbird (un client de correu lliure i gratuït del Projecte Mozilla).

A la finestra principal del Thunderbird, trieu l'opció Crea un compte nou.

 

finestra 1

 
S'obrirà la finestra Auxiliar de comptes. Configuració d'un compte nou. Trieu l'opció Compte de correu.
NOTA: Si és la primera vegada que configureu un compte en aquest programa, aquesta finestra s'activarà en el moment d'obrir-lo.
 

finestra 2

 

La finestra Identitat us demanarà que introduïu el vostre nom (tal com Pep Dragonera Cabrera) i la vostra adreça electrònica sencera (tal com pdragonera@educacio.caib.es).

 

finestra 3

 

A la finestra Informació del servidor, seleccioneu en primer lloc el tipus de servidor, que ha de ser POP.
Llavors, tant el nom del servidor de correu d'entrada com el del servidor de sortida ha de ser educacio.caib.es

 

finestra 4

 

A la finestra Nom d'usuari, recordeu que el vostre nom d'usuari és la lletra x seguida del vostre número de DNI sense la lletra final (tal com x43123123)

 

finestra 5

 

A la finestra Nom del compte, podeu introduir qualsevol nom, tal com EDUCACIÓ, CORREU DE LA CONSELLERIA, etc.

 

finestra 6

 

A la finestra Felicitats!, podeu comprovar si les dades introduïdes són correctes. Llavors cal pitjar el botó Finalitza.

 
finestra 7
 

Una vegada que torneu a estar a la pantalla principal del programa Thunderbird, escollireu a la barra de menús l'opció Eines > Paràmetres dels comptes...

 
finestra 8
 

A la finestra Paràmetres del compte veureu, a la columna de l'esquerra, el compte creat, amb els paràmetres inicials a la part dreta.

 
finestra 9
 

Sota el nom del compte, a la columna de l'esquerra, hi ha una sèrie d'opcions de configuració. Si escolliu l'opció Paràmetres del servidor, podreu fixar com es gestionaran els vostres missatges. És important desmarcar l'opció Deixa els missatges al servidor, ja que en cas contrari, el vostre compte en el servidor d'educacio.caib.es es pot col·lapsar.

 
finestra 10
 
Per habilitar l'autenticació en el servidor SMTP, a la finestra Paràmetres del compte, i a la columna de l'esquerra, seleccioneu l'opció Servidor de sortida (SMTP). Apareixerà a la part dreta de la finestra el llistat de servidors de sortida que teniu definits. Marqueu el d'educacio.caib.es i pitgeu el botó Edita...
 
finestra 2
 
A la finestra Servidor SMTP, és necessari que la casella Utilitza el nom i la contrasenya estigui activada, i que en el camp Nom d'usuari hi aparegui el vostre nom d'usuari (tal com x43123123). Pitgeu el botó D'acord.
 
finestra 3
 
La primera vegada que envieu i davalleu missatges, una finestra us demanarà la vostra contrasenya. Si la opció Utilitza el gestor de contrasenyes per recordar aquesta contrasenya està seleccionada, el programa ja no us la tornarà a demanar.
 
finestra 4
 

-NOTA- Si ja teníeu un altre gestor de correu instal·lat, com per exemple Outlook, Outlook Express o Eudora, el programa Thunderbird permet la importació dels paràmetres de configuració, de les carpetes amb els missatges i de la llibreta d'adreces. Només cal anar a la barra de menús i triar la opció Eines > Importa...

 
finestra 11

 

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-